reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Hej dziewczyny :) jestem nowa ale mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona. Jestem po dwóch poronieniach, ostatnie w pazdzierniku w drugim trymestrze. Podczytuje forum od czasu gdy mojej córeczce przestalo bić serduszko...czytanie to było moje jedyne pocieszenie gdy leżalam w szpitalu. Przeczytałam cały wątek i czuje ze mam dzięki Wam dużo wiedzy :) moje leczenie już trwa dość długo....dużo by opowiadać. Jestem z Trójmiasta, leczylam się i w 3city i w Warszawie, a jutro uderzam do Łodzi. Jestem właśnie w drodze. Jeśli będzie dziś na forum dostępna jakąś dobrą dusza to bardzo proszę o pomoc, bo ze stresu zapomniałam o paru sprawach przed wizytą. Jestem umówiona do dr Malinowskiego. Mam dwa pytania: to moja pierwsza wizyta i jutro będę już robić badania tam na miejscu. Czy muszę być na czczo? I czy można tam zapłacić kartą?
Tyle czasu zwlekalam by się przywitać a w końcu jak się witam to od razu z prośbą ;)
Sama troszkę wiedzy już posiadam i mam nadzieję że też będę mogła pomóc. Pozdrawiam Was serdecznie :) i bardzo się cieszę że jest to forum, miejsce gdzie można spotkać osoby z podobnym problemem bo w realu niestety jestem w tym temacie samotna.

Hej dziewczyny :) jestem nowa ale mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona. Jestem po dwóch poronieniach, ostatnie w pazdzierniku w drugim trymestrze. Podczytuje forum od czasu gdy mojej córeczce przestalo bić serduszko...czytanie to było moje jedyne pocieszenie gdy leżalam w szpitalu. Przeczytałam cały wątek i czuje ze mam dzięki Wam dużo wiedzy :) moje leczenie już trwa dość długo....dużo by opowiadać. Jestem z Trójmiasta, leczylam się i w 3city i w Warszawie, a jutro uderzam do Łodzi. Jestem właśnie w drodze. Jeśli będzie dziś na forum dostępna jakąś dobrą dusza to bardzo proszę o pomoc, bo ze stresu zapomniałam o paru sprawach przed wizytą. Jestem umówiona do dr Malinowskiego. Mam dwa pytania: to moja pierwsza wizyta i jutro będę już robić badania tam na miejscu. Czy muszę być na czczo? I czy można tam zapłacić kartą?
Tyle czasu zwlekalam by się przywitać a w końcu jak się witam to od razu z prośbą ;)
Sama troszkę wiedzy już posiadam i mam nadzieję że też będę mogła pomóc. Pozdrawiam Was serdecznie :) i bardzo się cieszę że jest to forum, miejsce gdzie można spotkać osoby z podobnym problemem bo w realu niestety jestem w tym temacie samotna.
Witaj! Oczywiście że Ci przyjmiemy. I jak zawsze żałujemy że dołącza do nas w tak smutnych okolicznościach. Na pewno odezwą się dziewczyny, które również leczą się u profesora. Czy byłaś wcześniej już diagnozowania?

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@Hatice Witaj ;* światełko dla Aniołków [*] , fajnie , że jesteś oczytana to plus dla Ciebie , bo duzo wiedzy zyskałaś . Ja nie pomogę jeśli chodzi o Malinowskiego bo się leczę u Przybycienia ale wiele dziewczyn tutaj jeździ więc pomoga myślę :))

@dżoasia ... no prawda cena masakra ... aczkolwiek nie zrobie bez cukru biszkopta etc różne rzeczy potrzebują cukru :/ no to co lezy to 100zl zapłaciłam ale od razu nie zjem hahaha grunt , że chęci mam i chce próbować

@Hatice witaj. Jest weekend, wiec dziewczyny beda wchodzily pozno, albo z rana. Postaraja sie odpowiedziec. Ja sie nie leczylam u doktorka. Zaraz wywolamy @Porzeczka1234 czy moglabys odpowiedziec dziewczynie na pytania o sprawy formalne u prof. Malinowskiego?

Troche cierpliwosci, odezwa sie.

Bardzo mi przykro z powodu twoich strat.
A i chyle czola, ze przeczytalas wszystko

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Hatice witaj kochana ja leczyłam się u prof. Malinowskiego uważam ,że to świetny wybór wielu dziewczyną udało się donosić u niego ciążę mnie również krytykowany za wysokie ceny ale skuteczność ma niezłą. Ja również straciłam 2 wysokie ciąże 26 tydzień i 11 tydzień serca przestawały bić naszym córeczką ot po prostu 3 ciążę donosiłam i mamy ziemską córeczkę. Możesz płacić kartą koszt pierwszych badań ok 6 tyś jeśli masz już jakieś zrobione to prof część Ci uzna mnie uznał nie trzeba być na czczo przygotuj męża /partnera na oddanie nasienia trzymam kciuki

@Destino jak się czujesz?

@nafoczka kochana ściskam Cię bardzo mocno mam nadzieję , że z synem wszystko będzie dobrze

@marshia skarbie co u Ciebie jak mama i jak Ty się czujesz i M?

@magda1208 jakie plany co u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Bardzo dziękuję za takie miłe przyjęcie. Tyle we mnie emocji że aż się poplakalam :(
nie ogarniam jeszxze do końca odpisywania, n a dodatek jestem w aucie i na telefonie pisze.
Jestem już chyba dość mocno zdiagnozowana :) obecnie jestem pod opieką immunologa, hematologa, endokrynologa i wiadomo ginekologa. Po pierwszym poronieniu diagnozowalam się sama ;) i taka jest moja lista: trombofilia mieszana ( wrodzona i nabyta), addison biermer ( anemia zlosliwa), hashimoto, niedoczynność i oczywiście mutacje mthfr w wersji hetero. Do tego przeciwciala jądrowe i bardzo wysokie przeciwciala tarczycowe.
Rozpisze dokładnie wszystko na spokojnie :) Leczyłam się u prof Jerzak. Mam wszystko w notatkach i myślę że może komuś się to kiedyś przyda więc gdy będę w domu to wszystko rozpisze.
6 tysięcy przeczytanych stron poskutkowalo chyba jedna dioptria więcej ale czego się nie robi żeby zostać mama :)

@Porzeczka1234 brakuje mi waszych mamusiowych wymian zdan.
Mnie sie ryczec juz chce. Porod zbliza sie od poltora tygodnia i jestem tym bardzo zmeczona a dzis wyjatkowo. Jeszcze ten moj klocuszek rusza sie 2,3razy dziennie i tyle juz wazy. Staram sie o tym wszystkim nie myslec i trzymac sie, ale ciezko juz. Jutro mam ktg w szpitalu i zobacza, czy szyjka sie ustawia. Ostatnio rozwarcie mialo zaledwie 1 cm
No to sie wyzalilam.

A jak wy sie dziewczynki rozwijacie. Co ja bym dala za klocuszka obok mnie. A potem bede tesknic za bebeszkiem

Bardzo dziękuję za taką błyskawiczną odpowiedź :) nie ukrywam że to właśnie Twoją historia Porzeczko ( nie umiem oznaczyc) zainspirowała mnie do umówienia się na wizytę do dr Malinowskiego. Cieszę się że w końcu tu jestem i z Wami rozmawiam zamiast tylko podczytywac . Jutro zdam relacje z wizyty u dr :)

reklama
@Porzeczka1234 brakuje mi waszych mamusiowych wymian zdan.
Mnie sie ryczec juz chce. Porod zbliza sie od poltora tygodnia i jestem tym bardzo zmeczona a dzis wyjatkowo. Jeszcze ten moj klocuszek rusza sie 2,3razy dziennie i tyle juz wazy. Staram sie o tym wszystkim nie myslec i trzymac sie, ale ciezko juz. Jutro mam ktg w szpitalu i zobacza, czy szyjka sie ustawia. Ostatnio rozwarcie mialo zaledwie 1 cm
No to sie wyzalilam.

A jak wy sie dziewczynki rozwijacie. Co ja bym dala za klocuszka obok mnie. A potem bede tesknic za bebeszkiem

Destino, jutro rozdają darmowe wózki od RMFu to może akurat na ktg coś się okaże i syniu się pokusi ;) A nie chcesz poprosić o wywołanie czy to za wcześnie?

Do góry