reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoasia ale przyrost jest ok
tak ja zaczynałam o 6,3 wiec wiem co mówię
nie analizowałam tego, ze zaczynałam od małej wartości
ważne, że beta była i rosła więc tego właśnie Ci zyczę
a czytałas jak wczoraj @kinga_86 pisała, ze pozytyw miała w 50dc? cuda sie zdazają :*

reklama
@Porzeczka1234 - owu powinnam mieć w sobotę albo niedzielę, bo zwykle mam 19/20 dc, więc może faktycznie jeszcze podgoni... ;) dziękuję za uspokojenie, i już nie szukam dziury w całym! ;*

@burczuś - trzymam strasznie mocno kciuki za dzisiejszą wizytę i czekam na wieści! ;*

@nafoczka - nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba @kas90 pisała kiedyś, że pracuje z dziećmi z autyzmem... ktoś na tym forum na pewno o tym pisał, ale mogę się mylić co do konkretnej osoby.

@bertha - ooo! to dobra wiadomość w sumie, bo mi wczoraj wyszło w 15dc endo grubości 8mm. Lekarz powiedział, że jest dobre jak na połowę cyklu (ja mam 34/36 dni cykl), aczkolwiek nie wiem czy nie powinno być już ciut grubsze?
edit: kurcze, teraz doczytałam, że Ty masz 8mm w 6dc już :O hmmm...
Co do potworniaka, moja kuzynka miała i musieli jej wycinać. Pokazali jej potem tę wycinkę. Coś okropnego - miał zęby i włosy ten jej potworniak. :p
Widze, ze super wiesci z wizyty przywiozłaś! super!
Ja mam 8mm w 6dc, ale ja bede miala owu w 11/12dc. :)
Masz super endo, ono jeszcze rosnie, i po owu dalej rosnie, takze masz super warunki. staracie sie w tym cyklu?

Matko, poogladalam sobie zdjecia potworniakow! masakra! one rzeczywiscie moga miec wlosy, zeby!! jeny, okropne.. no i co ja z tym mam zrobic. gin mowi, ze mam sie tym nie przejmowac. moze chce najpierw zebym zaszla, urodzila i dopiero wtedy usuniecie..

Gosia ja wiem ile moze trwac implantacja. Ale chodzi o to ze beta zaczyna byc produkowana juz po implantacji. I wtedy powinna dobrze ruszyc z kopyta zeby przyrastac o te ok 100%. Komu jak komu ale chyba Tobie tego nie musze tlumaczyc. Ja wiem ze sie rozne cuda tu na forum dzialy a u Ropuszki beta byla 8 ale u niej po 48h byla grubo ponad 30.
A w ktorym dpt Ropuszka miala te 8? bo chyba w 8dpt blastki?
ja wciąż wierze!

burczus, kciuki ogromne!

@dżoasia ale przyrost jest ok
tak ja zaczynałam o 6,3 wiec wiem co mówię
nie analizowałam tego, ze zaczynałam od małej wartości
ważne, że beta była i rosła więc tego właśnie Ci zyczę
a czytałas jak wczoraj @kinga_86 pisała, ze pozytyw miała w 50dc? cuda sie zdazają :*
Przy ivf to raczej jasne kiedy co sie dzieje:) U mnie transfer byl w 17dc to tak jakby w 12dc byla owu. Dobra, dziolchy koniec.o mnie bo ocipieje ;) czekam do piatku, ale znajac zycie to gowno sie wyjasni. We wrzesniu miesiac czasu zylam w zawieszeniu :/

@Porzeczka1234 - owu powinnam mieć w sobotę albo niedzielę, bo zwykle mam 19/20 dc, więc może faktycznie jeszcze podgoni... ;) dziękuję za uspokojenie, i już nie szukam dziury w całym! ;*

@burczuś - trzymam strasznie mocno kciuki za dzisiejszą wizytę i czekam na wieści! ;*

@nafoczka - nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba @kas90 pisała kiedyś, że pracuje z dziećmi z autyzmem... ktoś na tym forum na pewno o tym pisał, ale mogę się mylić co do konkretnej osoby.
marthi dziękuję, tak @kas90 juz mi kiedys wysylała zadania dla Karola tylko problem w tym, że on je szybko robi- jak przy nim siedze oczywiscie :)
Przy ivf to raczej jasne kiedy co sie dzieje:) U mnie transfer byl w 17dc to tak jakby w 12dc byla owu. Dobra, dziolchy koniec.o mnie bo ocipieje ;) czekam do piatku, ale znajac zycie to gowno sie wyjasni. We wrzesniu miesiac czasu zylam w zawieszeniu :/
Asia nie chce cie juz meczyć i rozumiem, ze przy transferze moze i wiadomo co i kiedy ale uwierz ja mialam tak idealny wykres, ze z niego też było dokładnie widać nawet kiedy było zagnieżdzanie a ono bywa różnie :)
spójrz o tu:
Link do: Karta obserwacji cyklu owulacyjnego online - eNPR.pl
PS o i własnie dzięki tobie odszukałam wykres i nawet był beta 6,09 w 8dpo a w 4dpo zagnieżdzanie :p
@burczuś wierze :)

Widze, ze super wiesci z wizyty przywiozłaś! super!
Ja mam 8mm w 6dc, ale ja bede miala owu w 11/12dc. :)
Masz super endo, ono jeszcze rosnie, i po owu dalej rosnie, takze masz super warunki. staracie sie w tym cyklu?

Matko, poogladalam sobie zdjecia potworniakow! masakra! one rzeczywiscie moga miec wlosy, zeby!! jeny, okropne.. no i co ja z tym mam zrobic. gin mowi, ze mam sie tym nie przejmowac. moze chce najpierw zebym zaszla, urodzila i dopiero wtedy usuniecie..

A w ktorym dpt Ropuszka miala te 8? bo chyba w 8dpt blastki?
ja wciąż wierze!

burczus, kciuki ogromne!
Kochana oglądałam je oj no nie fajnie to wygląda moja koleżanka miała go ale w macicy na pierwszych prenatalnych okazało się że to potworniak i ciąża się źle rozwija usuneła zbadali i był to chłopiec. Starała się o odszkodowanie i skrócony urlop. Myślę że chyba powinnaś to usunąć porozmawiaj może z innym lekarzem

@czarna_mala ja mialam przerwe w ćwiczeniach teraz znowu wracam same pozytywy raz zw lepiej po cwiczeniach sie czuje dwa ukrwienie macicy jest lepsze i u mnie gdy nie cwicze nawet wit d nie pomaga i lapie doly i mam kiepski nastroj.

marthi dziękuję, tak @kas90 juz mi kiedys wysylała zadania dla Karola tylko problem w tym, że on je szybko robi- jak przy nim siedze oczywiscie :)

Asia nie chce cie juz meczyć i rozumiem, ze przy transferze moze i wiadomo co i kiedy ale uwierz ja mialam tak idealny wykres, ze z niego też było dokładnie widać nawet kiedy było zagnieżdzanie a ono bywa różnie :)
spójrz o tu:
Link do: Karta obserwacji cyklu owulacyjnego online - eNPR.pl
PS o i własnie dzięki tobie odszukałam wykres i nawet był beta 6,09 w 8dpo a w 4dpo zagnieżdzanie :p
@burczuś wierze :)
Hehe ja nie wiem.o co chodzi w tym wykresie bo niestety u mnie cykli regularnych brak, owu samoistne to tak jak pisalam, np w czasie poronienia a jak trzeba to nie ma itp itd wiec na.kalendarzyku sie.nie skupialam. Czyli jak u ciebie bylo zagniezdzanie w 8dpo to tą bete z wynikiem 6,9 kiedy robilas?

reklama
@nafoczka a czy u twojego dziecka jest cos zdiagnozowane czy to na razie takie bladzenie we.mgle? Bo jak dla mnie to on ma tylko jakis problem z koncentracją, skoro jest madry i jak ktos go pilnuje to umie sie skupic. Ja jak sie uczylam to tez musialam miec.cisze i najlepiej zeby nikt kolo mnie nic.nie robil a w szkole jak zaczynal sie ruch na sali to juz sie nie potrafilam skupic nad swoim sprawdzianem itp. Do dzis tak mam, ze jak w pracy ktos kolo mnie chodzi to z papierologii nic nie ogarne, musze sie w biurze zamknac. A papierologii mam na jakies pol godz dziennie a jak sie nie skupie to mi 2godz potrafi to zajac. Moze tylko jakies witaminy mu wystarcza a juz.niektorzy autyzm mu chca wmowic. No chyba, ze faktycznie ma.juz cos zdiagnozowane w tym kierunku...

Do góry