reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@olaa90 hormony się robi w wyznaczonych dniach , te w Krakowie są genetyczne jakby więc mi lekarz mówił , że kiedy chcemy :) tylko oni robią 2x w miesiącu te badania i dlatego lepiej sie wczesniej zapisac

reklama
@eska29044 Badalas krzywe cukrowe, amh i mials moze usg w 4 dc ? Byc moze masz Pco? Bierzesz gluckophage moze?
insulina ok ale krzywej dawno nie robiłam. Amh w ubieglym roku 2,34, W szpitalu wykluczone PCO, mam podwyższony 17 ohp stad wizyta w szpitalu. NIe miałam robionego usg 4 dc. Dlaczego myślisz, że mogłabyć to cukrzyca, jestem ciekawa twojej opini.

@eska29044 witaj. Hiperandrogenizm jest jednym z objawów PCOs, nie masz tego w pełni zdiagnozowaego? Jak u Ciebie androstendion, testosteron? Jak owulacje? @pixi.nova już pytała czy masz zrobioną krzywą cukrową i insulinową - może IO do tego?
Co do lekarza - to że kazali ci zrobić badania już po pierwszym poronieniu to niespotykane i za to duży plus dla lekarza. Czasami nawet po drugim i trzecim poronieniu twierdzą że to przypadki i tak zdarza się dużo częściej. Natomiast co do martwicy nowotworu, to absolutnie nie ma to związku z nowotworem. Także w tym zakresie zupełnie możesz się nie stresować. Ja np. dla uspokojenia ciebie powiem że mam 10 000 :) i nie mam raka :).
Poczekaj na razie na te wyniki które już zrobiłaś, wejdź na nasz wątek poboczny i zobacz jakie badania możesz jeszcze zrobić, głównie chodzi o wszelkie przeciwciała I na pewno coś da się z tym zrobić :)
Ile masz lat?

@eska29044 Hiperandrogenizm, guzy w piersi, niski estradiol. Tak jakos nasuwa mi sie PCO i choroby metaboliczne. Ja na twoim miejscu bym to zbadala. Choroby metaboliczne niestety niszcza komorki jajowe a to wplywa na jakosc zarodka np. wady lub poronienia. Jedyne co mozesz zrobic w takim przypadku to pilnowac diety, zadbac o ruch i brac gluckophage.

@kas90 to jeszcze troche potrwa. A do ubikacji to raczej sama bede chodzic bo m do pracy wrocil i nie bedzie mial wolnego by byc ze mna w szpitalu. No chyba ze bedzie weekend. Tak wiec trzeba bedzie sobie radzic. Jak bedzie zle, to zawsze basenik zostaje

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

O! M dostał prace? To super!! Jest zadowolony?

dziewczyny macie widać doświadczenie, dzięki za sugestie, trochę sie przeraziłam tymi chorobami metabolicznymi. Muszę się pobadać. Ale jeszcze tego by brakowało. Testosteron i andostendrion mam w normie, DHEAS też ale w górnej granicy, jedynie 17 ohp podwyższone. Byłam na diagnostyce 2 lata temu w szpitalu, ale hormony powtarzałam rok temu. Niby wykluczyli PCOS

owulacje mam ok, a no i teraz mi się przypomniało, że w szpitalu miałam robioną krzywę cukrową i wyszła też ok

@eska29044 a MTHFR robiłaś w pakiecie z Pai 1 i vr2? Czy samo MTHFR? Jeśli strata była tak wysoka, zrozumiałam, ze w 3 miesiącu, tomoze to być kwestia zakrzepowa. A pierwsze poronienie na jakim etapie?

@eska29044 witaj. Hiperandrogenizm jest jednym z objawów PCOs, nie masz tego w pełni zdiagnozowaego? Jak u Ciebie androstendion, testosteron? Jak owulacje? @pixi.nova już pytała czy masz zrobioną krzywą cukrową i insulinową - może IO do tego?
Co do lekarza - to że kazali ci zrobić badania już po pierwszym poronieniu to niespotykane i za to duży plus dla lekarza. Czasami nawet po drugim i trzecim poronieniu twierdzą że to przypadki i tak zdarza się dużo częściej. Natomiast co do martwicy nowotworu, to absolutnie nie ma to związku z nowotworem. Także w tym zakresie zupełnie możesz się nie stresować. Ja np. dla uspokojenia ciebie powiem że mam 10 000 :) i nie mam raka :).
Poczekaj na razie na te wyniki które już zrobiłaś, wejdź na nasz wątek poboczny i zobacz jakie badania możesz jeszcze zrobić, głównie chodzi o wszelkie przeciwciała I na pewno coś da się z tym zrobić :)
Ile masz lat?
Lekarz fakt wyczulony, od razu szuka głębiej i robi mnóstwo badań. Specjalizuje się w diagnostyce poronień

reklama
Do góry