reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Koty kochają choinki [emoji16][emoji23]
Moja taka , pierwszy raz żywą mam [emoji4]
1513765409-fd77f05de4e09d17-aaaaaa.jpeg
1513765433-6ad565aa9787a44e-aaaaaa.jpeg

Jakoś też świąt nie czuje ... :/

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki dziewczyny za wsparcie,nie spalam prawie w ogole,tak sie boje. Mały nie mógł spac,bo zmienilo mu sie w lozeczku,zabralam ochraniacz choc byl tylko od sciany,pieluszke,pozytywke i monitor na sciane,prezenty od cioc!zostaly tylko kocyki do przykrycia,musi je miec bo u mnie w sypialni temperatura chlodna. Bo ciagle wietrze. Dziewczyny jakiej firmy macie te monitory,co polecacie?
Dobrze ze zabralas ochraniacze. Pieknie wygladaja lozeczka z ochraniaczami. Teraz sa rakie piekne jakby z kawalkow poduszkowe. Cudne. Niestety takie rzeczy mimo ze ciesza oczy to sa bardzo niebezpieczne. Im mniej w lozeczku dziecka tym lepiej.
Zamiast kocyka czy kołderki polecam spiworki na szelkach bez rekawow. Sa rozne rozmiary. Grubsze i ciensze. Nasz syn do roku tylko w tym spal

@olaa90 ja doradzałabym jedno. Mam nadzieję,ze mnie nie zjecie, bo już któryś raz o tym piszę. Ale uważam,że jeśli człowiek czuje,że się rozsypuje i jest coraz gorzej, dochodzi do tego bezsenność, to nie ma na co czekać. Mojemu szwagrowi zajęło 4 miesiące...aż depresja go pokonała. Nigdy już nie będę stała "z boku", choć i tu też nie staliśmy z boku,ale jednak nie wierzyliśmy,że posunie się do najgorszego kroku jaki mógł zrobić. I zrobił to. Dlatego jak kuzynka poroniła i zaczęła mieć pierwsze objawy depresji, to działaliśmy szybciutko zwarcie! pomógł jej bardzo wspólny pochówek w Dniu nienarodzonych dzieci w październiku,ale najbardziej pomógł jej jednak psychoterapeuta. To nie jest żaden wstyd korzystać z takiej pomocy. Mój mąż po śmierci brata tez w pewnym momencie powiedział -poszukaj mi kogoś, bo inaczej nie dam rady. Nie myślałam długo, szybko pojechałam z nim...i dzięki temu on sam nie wpadł w depresję. Męczyły go wyrzuty sumienia,że dla brata za mało zrobił. Dlatego ja zawsze będe nakłaniac w trudnych sytuacjach na rozmowy z psychologiem. To jest ktos obiektywny. Ktoś kto potrafi przepracować z kobietami takie tematy. Na prawdę. Dobra rozpisałam się...jak coś to pisz na priv.

@Porzeczka1234 - Ojjj chciałabym, niemniej, nie ukrywam, że stale się zastanawiam czy to, co mam w zaleceniach (sygnaturka) wystarczy... czy problem leży gdzieś głębiej.

@Magda82.. - matka wariatka!hehe ;)

@olaa90 - ja wit. D biorę obecnie 4000j, ale pilnuje i badam co jakiś czas jej poziom. Teraz miałam chyba 50 czy 60 i gin mi powiedział, że idealny i mam go utrzymywać.

@marshia - 3mam za słowo! Na jakim zestawie teraz będziesz próbować? Będziesz brać steryd czy cos?

@Marthi na razie nie mam pojęcia. Nie mogę zrobic tego IMK, bo już drugi cykl bezowulacyjny. Wrrrrrrrr. Wiec wciąż żyje w niewiedzy co Paśnik zaleci po obejrzeniu wszystkich badań. LCT i "helikopter" mam ujemne, CBA rozjechane totalnie z tnf na poziomie 10 tys, Il2 880, Il10 dużo poniżej normy.
W Invimedzie gin zaleca mi i tak intralipid i accofil, nie zwracając uwagi na te wyniki nawrt, tylko patrząc na historię.
Jestem w kropce.

@dzol na kota lepsza zywa, bo stabilniejsza. Moja po niej lazi, wskakuje, wiesza sie na swiatelka, zrzuca bombki. Tylko nasz kot na wszystko poluje jest drzewolaz

@roxi123 bardzo ladna i pasuje do wystroju

@burczus osobiscie nie korzystalam z takiej pomocy. Uwazam jednak, ze to wazne by umiec z innymi rozmawiac na trudne tematy a jak trzeba to korzystac z pomocy psychologa. Same leki nie zawsze dzialaja, a samotnosc pogarsza ten stan

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Destino ja nawet nie piszę o lekach, bo to już indywidualnie podejmuje decyzję lekarz. Ja też nie korzystałam. Co nie zmienia faktu,że już wiem z czym to się je. My tu na forum nie jesteśmy obiektywne-umówmy się. Jesteśmy od wsparcia, pomocy(dawania i brania), a nie od przepracowania trudnych tematów. Jednym osobom starczy jak tu się nam otworzy,a innym wcale to nie pomoże. To nie jest łatwy temat, tym bardziej, że psychiatra i psycholog są brani jako lekarze od świrów. A jest maaasa ,osób które korzystają z takiej pomocy. Tak samo dojrzewające nastolatki, którym poprzewracało się w głowach, również uważam,że warto ich wysłac na takie terapie.Już pisze dlaczego. W domu taki zbuntowany nastolatek czuje się, że wszyscy coś od niego chcą, że wszyscy się czepiają, że nikt tak źle nie ma jak on. Poprostu bomba hormonalna. A pójdzie taki na parę rozmów i terapeuta umie trafić do takiego nastolatka. Na prawdę. Moje dziecię ma dopiero 8 lat i wszystko przede mną,ale nie zamykam się przed korzystaniem z takiej pomocy.

Do góry