reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

O widzisz, a moja bardzo spokojna przy "zabiegu" :)

@bentula, musze zageszczac dopoki nie minie refluks zoladkowo-przelykowy. Bez nutritonu wszystko ulane, ciuszki, pielyszki, uszy, wlosy. Nie da sie dziecka połozyc no i slabo wtedy przybiera bo malo dociera do jelit.

Edit: matko, wspolczuje przezyc. Wiem co to znaczy bo mala nam wpadla w bezdech w szpitalu, z siną na rękach M biegl do lekarzy. Tez się zastanawiam nad tym monitorem oddechu, bo codziennie spie na czuja przez to ulewanie w nocy, bo moze sie zakrztusic. Jaki polecacie?
U nas tylko materacyk i mala spi w spiworku lub tuliku
@marshia, mogą nie pękać ze stresu. Cos o tym wie

Ja mam z tej samej firmy co Porzeczka tylko w wersji z jedną płytka [emoji8]

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Marthi dla mnie zapakowany tez dobry prezent. Wlasnie sie troszke tlucze. Musze przyznac, ze to grzeczny dzieciak, bynajmniej w brzuchu. Oby byl zdrowy

@Porzeczka1234 chcialoby sie powiedziec wypocznij, jednak dzieciaczki sa absorbujace i jak nie ma sie pomocy bywa ciezko. Sprobuj jednak troche pospac razem z mala jak sie da.
Przyznaje, ze przy Nayanielku cwicze przy nim cierpliwosc. Jak bedzie taki grzeczny po porodzie to juz w ogole bede wniebowzieta. A co do szczepionek, to mysle, ze u nas beda zwykle. Trzymam kciuki za usg bioderek

@marshia niech mama rosnie w sile do walki i zwycieza wroga. Moze wtedy troszke odsapniesz i lepiej ci bedzie wrocic do staran. A z torbielami to pogadaj z ginem, bo moze warto je farmakologicznie zbijac.
Cudne ozdoby. Zdjecia jak z katalogu.

@Ilis91 jak minal dzien w domu?

@iveo czasem sobie leze i zupelnie zapominam, ze jestem w ciazy [emoji4] o tyle koncowka doskwiera, ze tu juz odzywa sie endomenda i inne dziady, a nic nie moge zrobic poki jestem w dwupaku.

@olaa90 dzwon w ten dzien w styczniu co ci panie powiedzialy. To sie dzis wydaje odlegle, a jednak szybko zleci. Dobrze jest miec perspektywe, dr P mysle ze ja nakresli

@roxi123 duzo myslisz o badaniach. Poczekaj na komplet i decyzje doktorka. W zasadzie jego wizje co z tym zrobic bedziesz realizowac. I tak jak dziewczyny pisza lepiej, ze cos jest nie tak, co mozna skorygowac i sie starac niz probowac bezskutecznie przy dobrych wynikach. Buziol dla ciebie [emoji8]

@bobasek1990 nie bylam pewna jakie masz leki. Ktory to tydzien u ciebie?

@kas90 nie mam jeszcze maluszka, ale temat kupki rozumiem jak najbardziej. My od czasu problemu niedawnego z kotkiem tez tylko o kupkach; ile, jakie i czy byly. Co dopiero jak krolewicz bedzie [emoji38] mozliwe, ze pojde w twoje slady, bo sama mialam w niemowlectwie podobne problemy i skaza bialkowa, uczulenie na mleko i drazliwe jelitka. Czytam wasze wpisy @agatush, @bentula, @Porzeczka1234 uwaznie i staram sie wszystko zapamietac.

@mala79 zlecialo...troche za szybko [emoji6] niech ci droznosc lekko przejdzie i do dziela

@Beciiia-87 niech pisza accofil, byle pomagal fasolkom

@dzoasia najlepiej heparyne dobrac do wagi, choc wiem, ze nie wszyscy lekarze tak robia

@Asia2104 kazda z nas swiruje [emoji4] a ciaza nieco spowalnia myslenie. Dobrze, ze w domu sobie uswiadomilas, a nie na ip. Napisz jak po wizycie. My idziemy na 14

@nafoczka czasem trudno mi zrozumiec, ze wy tez czekacie na malego. Tyle macie swoich problemow, radosci i przezyc. Chyba jestem egoistka.
Kolorek na wlosach widzialam, a fryz nowy? Jak twoje chlopaki? I co z moimi racuchami?

@pixi.nova [emoji8]

@dzol za dobra owulke [emoji110][emoji178][emoji110]

@matulkaa urosla ci dziewuszka. Masz juz jakis typ imienia? Waga sie nie stresuj. Na diecie cukrzycowej dziewczyny po 7kg traca, a dzieci przybieraja. Moja waga stanela w 2 trymestrze i stoi. A mlody i tak wybiega kg do przodu. Byle dzieciali rosly [emoji38]

@bentula tak mi przykro, tyle stresu. Cale szczescie, ze jestes czujna mama. Obys pospala troszke.

@Totois30 jutro sie okaze jak bardzo ukiszony. A co u ciebie?

@Kitki napisz cos wiecej o was, jak sie macie? Moze foteczke nam wstawisz?

@Funia90 bywaja dni, ze wszystko przytlacza. Jak czujesz potrzebe to placz i pomarudz nam troszke, to pomaga. Z cala pewnoscia byloby milo uslyszec, ze cie m nieco odciazyl i pomogl. Moze zakomunikuj mu to, co nam, ze jesli powoli nie zmieni nastawienia, to nie obiecujesz mu, ze przy nim wytwasz. Czasem takie postawienie jasno sprawy budzi faceta do zycia. Nie chodzi o to, by go straszyc, ale dac do zrozumienia, ze albo jestescie w tym razem, albo... jestes dzielna kobieta, a jednak to nie znaczy, ze masz dzwogac caly swiat na sobie. I wcale nie chodzi o to ze sobie radzisz czy nie, ale o wspolprace. Kiedys duzo z moim m o tym mowilam. Dzis nie moge uwierzyc w to, jaki jest cudowny i jak mnie odciaza.
Co do mnie, to niestety nie obiecuje, ze dotrwam do stycznia. Nieszkodzi, byle bylo dobrze. Mnie to z jedzeniem nie dotyczy. Ostatnio niewiele mi wchodzi poza ryzem. Liczylam sie, ze ciaza u mnie latwa nie bedzie, a musze powiedziec, ze naprawde super ja przeszlam. Zupelnie inaczej niz niemal bezproblemowe ciaze moich siostr. Niech jeszcze porod bedzie super lekki, to juz w ogole rarytasik.
A choineczka bombowa.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Funia90 już nie mam zamiaru robić tej bety, bo to też dla mnie stres. Ale pod naciskiem zrobiłam:)
@Destino kuciuki za wizytę:*
@matulkaa super,że wizyta suuuuper;*
@marshia wystój pierwsza klasa;)
@bertha owocnego zaciągania M do łóżka;)
@Auri_a na jakim jesteś teraz etapie? bo się pogubiłam z deka?
@mała79 a Ty? I @Marthi ?
Buziaki dla naszych forumowych dzieciaczków i zafasolkowanych brzucholi;*

Dzieki dziewczyny za wsparcie,nie spalam prawie w ogole,tak sie boje. Mały nie mógł spac,bo zmienilo mu sie w lozeczku,zabralam ochraniacz choc byl tylko od sciany,pieluszke,pozytywke i monitor na sciane,prezenty od cioc!zostaly tylko kocyki do przykrycia,musi je miec bo u mnie w sypialni temperatura chlodna. Bo ciagle wietrze. Dziewczyny jakiej firmy macie te monitory,co polecacie?

Dzieki dziewczyny za wsparcie,nie spalam prawie w ogole,tak sie boje. Mały nie mógł spac,bo zmienilo mu sie w lozeczku,zabralam ochraniacz choc byl tylko od sciany,pieluszke,pozytywke i monitor na sciane,prezenty od cioc!zostaly tylko kocyki do przykrycia,musi je miec bo u mnie w sypialni temperatura chlodna. Bo ciagle wietrze. Dziewczyny jakiej firmy macie te monitory,co polecacie?
@bentula czytałam Twój wpis ze zgrozą:( Nie znam się na monitorach,ale znajomi mieli i na pewno ich to uspakajało. Będzie wszystko dobrze.Nic złego Wam się nie stanie;*

@pixi.nova kochana moje nk są bardzo wysokie, a staram się już rok, ale i tak nie pomogło, widzisz jakie miałam wyjściowe nk
ok na co jeszcze Pasnik ci mówił na ten wsp cd4/cd8 ile zalecił sterydu? i przez jak długo? a jakie miałas limf helper i supresor?

@nafoczka mam taki pomysł jakby mozna było zrobić taki wątek żeby wrzucać same wyniki:D:D:Dco ty na to?:p:p:p
NO PEWNIE! JESLI TYLKO MACIE OCHOTE :) Zmieniłam nazwe tematu i mozecie wrzucać badania tutaj
Link do: "Staraczki" lista oraz BADANIA
Dziewczyny ktore maja dzieciaczki,i przyszle mamusie. Dzisaj w nocy przeżyłam dramat!! Nakarmilam małego,położyłam,i po chwili spokój,poszlam zajrzec czy wszystko ok,MOJE SERCE ZAMARLO,SPAL NA BRZUCHU,BUZIA WTULONA W CIENKĄ PODUSIE,BIORE GO,NIE RUSZA SIE,POŁOŻYŁAM NA PLECKACH,WRESZCIE ODDECH,DO TEJ PORY PLACZE. Myslalam ze wszystko przeczytalam o smierci lozeczkowej,wietrzony pokój,dziecko nie przegrzane,lekko kocykiem przykryty,nigdy nie spał na brzuszku. Teraz ma etap ciaglego przekrecania się,choc pozniej denerwuje sie na brzuchu,ostatnio zrobił sie strasznie ruchliwy. Zaczelam czytac znowu,ze w lozeczku ma nie byc nic,ochraniaczy bo zabieraja tlen,i mały chlopczyk zerwal je i sie udusil,bo owinal sobie wokół szyji,zadnej poduszki,kolderki,pieluchy,maskotek,pisze z troski o wasze maluchy,warto poczytac o SIDS!
Współczuje przeżyć :( a może tak mocno spał? nie wiem, ale moje dzieci od samego początku spały i śpią na brzuszku, Wikus od małego tez bo często miał katar a spanie na brzuszku w tym pomaga no ale moi mali chłopcy spali bez poduszek wtedy. biedna ty! maluszki bywają stresujące. Ja ostatnio byłam na kursie udzielania pierwszej pomocy i głównie skupialam sie na ratowaniu dziecka... bo mój młody to ma czasem takie pomysły ze zgroza i non stop coś trzyma w buzi typu klocki lego...
@kas90 jak wikus był taki mały jak Asia to tez był grzeczny, teraz to do katarku potrzeba dwoje silnych rodziców ;/
@Porzeczka1234 mozesz tez przeczekac ten okres i nie szczepić a zaszczepić dopiero np za pół roku jak minie ten chorobliwy czas i to tez zawsze jakies wyjście
@Destino tak oczywiscie pamietam o racuchach :) inaczej by mnie myszy pogryzły :p

@Marthi dla mnie zapakowany tez dobry prezent. Wlasnie sie troszke tlucze. Musze przyznac, ze to grzeczny dzieciak, bynajmniej w brzuchu. Oby byl zdrowy

@Porzeczka1234 chcialoby sie powiedziec wypocznij, jednak dzieciaczki sa absorbujace i jak nie ma sie pomocy bywa ciezko. Sprobuj jednak troche pospac razem z mala jak sie da.
Przyznaje, ze przy Nayanielku cwicze przy nim cierpliwosc. Jak bedzie taki grzeczny po porodzie to juz w ogole bede wniebowzieta. A co do szczepionek, to mysle, ze u nas beda zwykle. Trzymam kciuki za usg bioderek

@marshia niech mama rosnie w sile do walki i zwycieza wroga. Moze wtedy troszke odsapniesz i lepiej ci bedzie wrocic do staran. A z torbielami to pogadaj z ginem, bo moze warto je farmakologicznie zbijac.
Cudne ozdoby. Zdjecia jak z katalogu.

@Ilis91 jak minal dzien w domu?

@iveo czasem sobie leze i zupelnie zapominam, ze jestem w ciazy [emoji4] o tyle koncowka doskwiera, ze tu juz odzywa sie endomenda i inne dziady, a nic nie moge zrobic poki jestem w dwupaku.

@olaa90 dzwon w ten dzien w styczniu co ci panie powiedzialy. To sie dzis wydaje odlegle, a jednak szybko zleci. Dobrze jest miec perspektywe, dr P mysle ze ja nakresli

@roxi123 duzo myslisz o badaniach. Poczekaj na komplet i decyzje doktorka. W zasadzie jego wizje co z tym zrobic bedziesz realizowac. I tak jak dziewczyny pisza lepiej, ze cos jest nie tak, co mozna skorygowac i sie starac niz probowac bezskutecznie przy dobrych wynikach. Buziol dla ciebie [emoji8]

@bobasek1990 nie bylam pewna jakie masz leki. Ktory to tydzien u ciebie?

@kas90 nie mam jeszcze maluszka, ale temat kupki rozumiem jak najbardziej. My od czasu problemu niedawnego z kotkiem tez tylko o kupkach; ile, jakie i czy byly. Co dopiero jak krolewicz bedzie [emoji38] mozliwe, ze pojde w twoje slady, bo sama mialam w niemowlectwie podobne problemy i skaza bialkowa, uczulenie na mleko i drazliwe jelitka. Czytam wasze wpisy @agatush, @bentula, @Porzeczka1234 uwaznie i staram sie wszystko zapamietac.

@mala79 zlecialo...troche za szybko [emoji6] niech ci droznosc lekko przejdzie i do dziela

@Beciiia-87 niech pisza accofil, byle pomagal fasolkom

@dzoasia najlepiej heparyne dobrac do wagi, choc wiem, ze nie wszyscy lekarze tak robia

@Asia2104 kazda z nas swiruje [emoji4] a ciaza nieco spowalnia myslenie. Dobrze, ze w domu sobie uswiadomilas, a nie na ip. Napisz jak po wizycie. My idziemy na 14

@nafoczka czasem trudno mi zrozumiec, ze wy tez czekacie na malego. Tyle macie swoich problemow, radosci i przezyc. Chyba jestem egoistka.
Kolorek na wlosach widzialam, a fryz nowy? Jak twoje chlopaki? I co z moimi racuchami?

@pixi.nova [emoji8]

@dzol za dobra owulke [emoji110][emoji178][emoji110]

@matulkaa urosla ci dziewuszka. Masz juz jakis typ imienia? Waga sie nie stresuj. Na diecie cukrzycowej dziewczyny po 7kg traca, a dzieci przybieraja. Moja waga stanela w 2 trymestrze i stoi. A mlody i tak wybiega kg do przodu. Byle dzieciali rosly [emoji38]

@bentula tak mi przykro, tyle stresu. Cale szczescie, ze jestes czujna mama. Obys pospala troszke.

@Totois30 jutro sie okaze jak bardzo ukiszony. A co u ciebie?

@Kitki napisz cos wiecej o was, jak sie macie? Moze foteczke nam wstawisz?

@Funia90 bywaja dni, ze wszystko przytlacza. Jak czujesz potrzebe to placz i pomarudz nam troszke, to pomaga. Z cala pewnoscia byloby milo uslyszec, ze cie m nieco odciazyl i pomogl. Moze zakomunikuj mu to, co nam, ze jesli powoli nie zmieni nastawienia, to nie obiecujesz mu, ze przy nim wytwasz. Czasem takie postawienie jasno sprawy budzi faceta do zycia. Nie chodzi o to, by go straszyc, ale dac do zrozumienia, ze albo jestescie w tym razem, albo... jestes dzielna kobieta, a jednak to nie znaczy, ze masz dzwogac caly swiat na sobie. I wcale nie chodzi o to ze sobie radzisz czy nie, ale o wspolprace. Kiedys duzo z moim m o tym mowilam. Dzis nie moge uwierzyc w to, jaki jest cudowny i jak mnie odciaza.
Co do mnie, to niestety nie obiecuje, ze dotrwam do stycznia. Nieszkodzi, byle bylo dobrze. Mnie to z jedzeniem nie dotyczy. Ostatnio niewiele mi wchodzi poza ryzem. Liczylam sie, ze ciaza u mnie latwa nie bedzie, a musze powiedziec, ze naprawde super ja przeszlam. Zupelnie inaczej niz niemal bezproblemowe ciaze moich siostr. Niech jeszcze porod bedzie super lekki, to juz w ogole rarytasik.
A choineczka bombowa.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana jak już będzie Nataniel po tej stronie brzuszka to z miłą chęcią Ci pomożemy w razie pytań, więc nawet jak czegos nie zapamiętasz to spokojnie [emoji2]
Bentula ja mam AngelSounds tak jak pisała też Porzeczka tylko w wersji z jedną płytka, bo jest też w wersji z dwoma [emoji8]

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@bentula - wspolczuje przezyc. :(((

@Kitki - co za straszna historia :( Boże, nie umiem sobie wyobrazić, co przeżyli Ci rodzice... Moja siostra też w wieku roczku była w nocy reanimowana przez Tatę, gdyby nie jego reakcja to też by już jej z nami nie było. Dostała w nocy drgawek, tak nagle (prawdopodobnie po szczepieniu) i zapadła w bezdech. Wtedy nie było telefonów stacjonarnych, komórek, itd. Babcia leciała w nocy do sąsiadki kilkaset metrów dalej w nocy, prosić o telefon (bo był jeden na całą wieś) i pogotowie przyjechało, ale powiedzieli wprost, że gdyby nie mój Tata to ona by nie przeżyła.

@Destino - maluch będzie na pewno silny i zdrowy! Z taką cudowną Mamusią nie ma innej opcji :)

@burczuś - ja chyba od stycznia... "Wracam do gry i walki" :)

reklama
@bentula tak jak @agatush pisała Ja mam taki sam monitor oddechu i niania elektroniczna w jednym pod materac wkłada się Dwie płytki sensoryczne bądź jedną w pokoju w którym śpisz Słyszysz Po pierwsze oddech dziecka po drugie Jeśli zapłacze przewróci się bądź poruszę Niania dać znać że coś się dzieje można iść i sprawdzić czy wszystko z malutkim w porządku na twoim miejscu zastanowiła bym się nad kupnem niani z monitorem oddechu bo teraz trudno będzie ci Zaznacz spokoju jakoś pospać ściskam

@Marthi wracaj wracaj będziesz z nami pisać po nocach podniecając się kupką :p

@Destino kochana będzie dobrze i Nataniel wytrzyma do stycznia zobsczysz.

@Funia90 a A tak a propos męża nie myśl że ja mam takiego idealnego moja teściowa ubóstwia go i niestety niczego od niego nie wymagała ja musiałam o wszystko prosić i prosić Ale ja mam taki charakter że jak zaczęłam prosić to sama go nie wyręczyłam na przykład śmieci potrafiły stać 2 tygodnie w przedpokoju aż w końcu sam wyniósł a chodziłam cała ze złości. Także kochana życzę powodzenia i twardej d..... buzi buzi

Ostatnia edycja:
Do góry