reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczus wiem o co ci chodzi. Sama mialam takim kims byc, tylko musialam przerwac studia. Warto glosno mowic, ze sie korzysta z takiej pomocy. Zwlaszcza jak terapeuta jest dobry. Mialam okazje rozmawiac z jedna pania i rzeczywiscie to ekstra sprawa. Wiec z okolic opola znam dobra terapeutke i polecam. Zreszta sama nie jedna osobe odeslalam na warsztat.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wlasnie siedze pod gabinetem ginekologa i laska w srodku placze bo wyszlo na usg ze jest w ciąży i mowi , że to nie może być prawda i jak to zatrzymac. Plakac mi sie chce, wszystko slychać jak panikuje.
To niesprawiedliwe :(

To prawda co piszecie...ja sama czesto myśle o pomocy obcej osoby...na razie daje rade chociaż mam trudne momenty kiedy wszystko mnie przerasta ...

@kas90 masakra... dla mnie takie sytuacje nigdy nie będą do końca zrozumiałe eh :<

Ja rozumiem można nie chcieć dzieci owszem... ale nie żałuję takich bo przypuszczam , że dziewczyna wiedziała jak sie je robi i nie płakała nad tym... i chyba wiedziała jakie są konsekwencje , ale nie wzięła ich po uwage a teraz płacz ... żeby wszyscy mieli tak łatwo :/ przegięciem jest robić ze swoich wybryków tragedie i jeszcze pytać jak to zatrzymać...

@olaa90 ja biorę D3 w dawce 5000. Na początku startowałam z oszałamiającego [emoji4] poziomu 11 by po pół roku suplementacji dobić prawie do 40. Zmieniłam dawkę na mniejszą tj. 2000 ale poziom zaczął spadać tak więc teraz znowu biorę 5000. Chyba Milewicz uważa, że dawka minimalna to 2000, @Destino proszę popraw mnie jeśli źle zapamiętałam [emoji4]
@Destino, @roxie123 imię jeszcze nie wybrane tzn. ja mam swoich mocnych faworytów tj. Anielka, Marianna, Dobrawa i Łucja ale muszę jeszcze do nich przekonać mojego partnera. Coś mi się zdaje, że wybór ostateczny zapadnie na porodówce [emoji13] pójdzie na noże [emoji56]
@bentula współczuję Ci przeżyć. Masakra jak niewiele trzeba by doszło do tragedii.
@marshia, @Marthi kciuki już mocno zaciskam za owocne starania od początku roku [emoji8]
@kas90 Jedne oddałyby wszystko by w tej ciąży być a kto inny myśli tylko jak pozbyć się problemu [emoji26]

Ale u was dziewczyny pięknie, świątecznie przystrojone domy. Bo my na końcówkę ciąży porwaliśmy się na zmianę miejsca zamieszkania to tak by nie zaznać ani chwili nudy [emoji13] już jestem przerażona jak ja to wszystko ogarnę.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
A ja podobnie jak @Magda82.. rozumiem różne punkty widzenia. @roxie123 nie zawsze ciąża wynika z głupoty i braku zabezpieczeń. Czasem antykoncepcja zawodzi (nawet najlepsza jak spirala - znam taki przypadek), a warunki socjalno-bytowe naprawdę nie pozwalają na wychowanie. Różnie w życiu bywa.
Powiem więcej i może rozpętam burzę - ja jestem nawet za tym, żeby to kobieta podejmowała decyzję o ciąży. Szlam w czarnym marszu i jeśli będzie trzeba pójdę po raz kolejny, jeśli władza bedzie chciała zabrać to status quo, które obecnie wciąż nas obowiązuje.

@matulkaa moja mama jest Łucja :) ewentualnie jeszcze Anielka ładnie ... tamte chyba zbyt poważnie :) ale każdemu wiadomo co innego się podoba :) jakie by imię nie było będzie śliczna dziewuszka :)

@marshia rozumiem no każdy ma swoje zdanie :)
Moim zdaniem dziecko się wychowa i tak... kiedyś ludzie nie mieli warunków i żyli w jednym pokoju i dzieci były szczęśliwe ...teraz ludzie sami nie wiedzą czego chcą , a najmłodszym najlepiej od razu dac smartfona ;p nawet jak się "wpadnie " to nie wiem czy jest sens nad tym ubolewać tak strasznie, bo są 2 w sumie 3 wyjścia albo urodze i się zakocham albo oddam i dzieckiem się ktoś zajmie albo zabije w zarodku ... co się stało to się nie odstanie , no chyba ze zabije na początku .
A antykoncepcja gwarancji nie daje nigdy niestety ... niby kobieta powinna decydować ...ale to nie jest jej życie i nie decyduje o swoim życiu tylko nowego człowieka , zabiera mu szanse na życie na przyszłość a nikt nie wie jaka ona będzie .
Ale wiesz w tych kwestiach mozna się nie zgadzac i zgadzać jak z wszystkim :) ile ludzi tyle zdań :)

Ostatnia edycja:
reklama
@matulkaa to wybór pada widzę na imiona hmmm rycerskie:) Myślę,że jak mała się urodzi, popatrzysz w Jej oczyska to od razu będziesz wiedziała, czy to Dobrawa, czy Anielka, czy jeszcze inaczej :)
Co do tej kobiety o której pisałą @kas90 ...zostawmy temat w spokoju, bo zaś rozpęta się g****burza:)
Każda z nas ma tu swoje prywatne problemy, i na nich się skupmy:) :happy2:

Do góry