reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@ola91, mieszkam teraz w Szwajcarii a lecze sie w Warszawie. Ja za to nie zachodze w ciaze, nie jajeczkuje, ostatnio po zmianie diety wyregulowalam cykle, ostatni mialam 32 dni ale wczesniej to i pol roku potrafilam nie miec. Zobaczylam kiedy teraz przyjdzie @ po tej stracie. Myslalam ze brak owulacji i zajscie w ciaze to moj jedyny problem a teraz doszlo ze jak zajde to ja trace dlatego nie moge sie odnalezc w tej sytuacji!

Zarejesrowalas sie juz do dr P? Ja napisalam do nich email ale chce zadzwonic, problem troche ze nie mam za bardzo kiedy teraz tam jechac a wiec chcialabym przez telefon poki co sie skonsultowac.

reklama
Ja mam odmienne zdanie [emoji87] przed szczepieniami u @iveo interleukina 10 była dużo za niska by ochronić ewentualną ciążę. Pewnie dlatego też dr skierował ją na szczepienia. Moim zdaniem drugie wyniki również nie są zachwycające, ale czekamy na rozwój sytuacji, bo nie skończyła jeszcze szczepień. Jeżeli po szczepieniach MLR urośnie wystarczająco a CBA wyjdzie średni, to MLR gra tu pierwsze skrzypce i ochroni ciążę.... u @Porzeczki1234 tak było, jeśli się nie mylę. ale może @mickey* dopytaj dr żebyśmy miały jasność [emoji51] bo wiesz, to tylko moje domysły [emoji6]
ok to rozumiem, i go dopytam;)
chodziło mi oto że u iveo TNF L nie jest taki wywindowany ( przed szczepieniami) jednak dziewczyny maja tu o wiele wieksze wartości, i tym byłam zaskoczona że ten wynik miała spoko tzn tak mi się wydaje,

@Ilis91, musi byc bardzo ciezko. Najwazniejsze ze z malenstwem nic sie nie stalo, niestety nasza droga do macierzynstwa nie jest latwa i bardzo dluga, trzymaj sie kochana. Masz jakas ksiazeczke??? Moze zacznij czytac cos co Cie bardzo wciagnie abys nie myslala, wiem latwo sie pisze ale ciezko sie skupic na czymkolwiek innym. Wiem tak mialam kilka dni temu, kilka ksiazek obok a ja nie czytalam i tak, dla mnie sie zle skonczylo ale wierze w Twoje malenstwo ze jest silne i szybko przestanie mamuske martwic.

@edloteh @mickey u mnie przed szczepieniami MLR bylo 37 a po szczepieniach 0. Te wyniki przed czy po szczepieniach nie zachwycajace to sie zgodze jednak po nic lepsze
Zobaczymy co po drugiej serii.

@edloteh a jak Tobie doc mówił że TNF L ma znaczenie czy nie?, bo tak jak tu sie pojawiają wartości ponad 10 tys, to jest to wynik spory, a po coś jednak są te normy???
@iveo ja mam takie zdanie jeśli mlr jest dodatni tzn, że organizm hula jak trzeba i wytwarza przeciwciała blokujace i wtedy nie powinno się szczepić, a to czy to wynik 11% czy 37% to inna sprawa( bo to zalezy w którym tc nastapiło poronienie)natomiast kiedy mlr jest zerowy to wtedy ok szczepienia to moje zdanie, bo jeśli byłaś w ciązy a mlr zerowy tzn że organizm nie wytwarza przeciwciał blokujących

@olaa90 miakas teraz 2 raz puste jajo? Dobrze zrozumiałam? Jesli tak to witaj w klubie. Ja 2 puste jaja, jedna biochem i jeden zarodek bez serduszka.
MTHFR na puste jaja nie ma wpływu, w tym zakresie mogę Cię uspokoić. Ta mutacja absolutnie nie ma Z tym związku. Co innego gdyby był zarodek już i przestał się rozwijać.
@Ilis91 kochana :( Cały czas wietze, ze wyjdziecie z tego obronna ręką oboje. Chocbys tam miała leżeć i miesiąc to lez. Ważne, żeby Twoje szczęście zostało z Tobą ♥️

@JoannaRak nie wiem czy o tym samym dr P myślimy :) ja mam na myśli dr Przybycienia. Wczoraj dzwoniłam,kazała dzwonić pod koniec tyg bo dr na styczeń grafiku nie dał. W sumie to aż mnie zszokowala, mówiąc o styczniu bo myślałam ze koło czerwca się uda ale może się uda szybciej na co liczę...

I tak latasz polska - Szwajcaria, a tam nie macie takich klinik sprcjalistycznych? Czy wolisz po prostu w Polsce?

@Ilis91 zrobiłaś bardzo wiele dla tego dziecka , bierzesz wszystkie leki, nie pracujesz, pojechałaś do szpitala. Wiem że czekanie jest stresujące mam nadzieję ze wszystko dobrze się skończy. Matka zawsze będzie płakać bo w końcu cierpi jej dziecko a ona nie może Ci pomóc a to przerasta. Najważniejsze że Cię wspiera teraz :*
A magnez masz ? Może zamiast nospy magnez by pomógł ?

@marshia W 1-szej ciąży było tylko ciałko żółte, teraz coś tam było dodatkowo mi to trochę banana przypominało. Lekarz powiedział ze to zalążek zarodka, który obumarł... wiec to chyba nie do końca puste jajo... :( choć i tak staram się tak o tym myśleć, mój mąż twiedzi ze z tego genesis to nam nawet nic nie wyjdzie bo on tam na usg to nic nie widział... niewiem ile to miało mm... czyli jak nie mthfr to coś gorszego zżera mnie od środka prawda? Gdzieś czytałam ze puste jaja to np słabszy plemnik, Ty kochana badalas męża?

Ja na prawdę bym wolała po prostu nie zachodzić, bo jak mi tak obumierają ciąże to jeszcze gorzej.... ciekawe czy dr Przyby... mi pomoże...

reklama
@marshia W 1-szej ciąży było tylko ciałko żółte, teraz coś tam było dodatkowo mi to trochę banana przypominało. Lekarz powiedział ze to zalążek zarodka, który obumarł... wiec to chyba nie do końca puste jajo... :( choć i tak staram się tak o tym myśleć, mój mąż twiedzi ze z tego genesis to nam nawet nic nie wyjdzie bo on tam na usg to nic nie widział... niewiem ile to miało mm... czyli jak nie mthfr to coś gorszego zżera mnie od środka prawda? Gdzieś czytałam ze puste jaja to np słabszy plemnik, Ty kochana badalas męża?

Ja na prawdę bym wolała po prostu nie zachodzić, bo jak mi tak obumierają ciąże to jeszcze gorzej.... ciekawe czy dr Przyby... mi pomoże...

No niestety albo plemnik, albo komórka jajowa. Moj M był badany ponad 2 lata temu, ale to było tylko badanie rozszerzone. Bez dna plemnika, bez posiewu. Teraz musimy zrobic powtórkę + MSome + MARtest.
Ja przebadana prawie wszerz i wzdłuż. Czekam na odbiór LCT do piątku i IMK muszę zrobic. I wyedy zobaczymy gdzie jest pies pogrzebany tak naprawdę.

Do góry