reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@IIis91 kurcze kiepska sytuacje masz :/ jeszcze nie dawno cos podobnego mialam z siostra nie uwazam jej za zlej osoby bo wzajwmnie sobie pomagamy ale zyc razem niepotrafimy na codzien mieszkalismy razem na jednym pietrze przez rok tzn. ja z mezem i siostra z dzieckiem i ciezko o zgode ja lubie miec posprzatane siostra sprzatala kiedy miala czas i w konsekwencji ja ciaglw po wszystkich sprzatalam teraz gdy mieszka osobno jest super relacje sie zmienily mamy wiecej prywatnosci i mniej problemow siostrzenoec przychodzi do mnie na weekendy nie potrafie siostry czasem zrozumiec ale tego nie zmienie kazdy inne wartosci ma w zyciu. Mysle ze powinniscie cos ustalic z nimi ze jak mieszkaja to tez syfia ale wiem jak to rodzinie ciezko w oczy powiedziec zauwaxylam to.

ola, monia bardzo mi przykro, życzę Wam duzo siły, i pomimo tego co się dzieje nadziei, dr P to najlepszy specjalista w okolicy, a cuda z Jego pomoca się zdarzają
ola pytałaś o badanie w genesis, dziewczyny już napisały,ja tylko dopowiem co do kosztów
-jesli wybierasz badanie mikromacierzy(ono jest najdokładniejsze) najpierw panie w laboratorium sprawdzają czy jest odpowiednia ilosć materiału do badania( kosmówki) i dopiero jak potwierdzą ci dzwoniąc wpłacasz pieniążki na ich konto bankowe które jest podane stronie
@bertha czy Paśnik ci odpisał? bo jakoś nie wyłapałam czy pisałaś?
Zależy na co :)
Odpisał ze moje nowe wyniki CBA są lepsze bo współczynnik ifn/il10 lepszy. A to ze czynnik martwicy nowotworu 13tys to nie jest takie istotne. Nie napisał nic na temat tego ze il2 lub inf poszły w górę.

Napisałam tez mu ze chce zacząć immunosupresje. Odpisał w piątek żebym poczekała, w poniedziałek wraca do pracy i do mnie zadzwoni. Wiec nie wiem o co chodzi, dlaczego nie mam zaczynać immunosupresji..

@Destino ,wierzę Przybycieniowi w endometriozę,bo dwa razy na usg mi pokazywał i był co do tego pewien,mam to na zdjeciach. Podwyższony marker ca 125również o tym może świadczyć,ja mam w górnej granicy. Do tego sama podejrzewałam endometriozę jeszcze przed wizytą u niego,bo mam bolesne miesiączki i przed okresem przeszywające bóle odbytu. Rajtar też mówiła,że może to być endometrioza.
@monia0208, przykro mi bardzo. Może gdyby nie wada,dzieciątko by się urodziło.. czemu kazał Ci odstawić clexane? Miałaś plamienia czy bo tak, bo on go nie lubi? Tak czy siak on nie miał wpływu na wadę...
A co widział konkretnie na usg? Zrosty czy co?
Czy zrosty zawsze są wynikiem endomendy?

Ilis, co to w ogóle za poroniona sytuacja z bratem i bratowa? A dlaczego w ogóle zgodziliście się żeby u was zamieszkali? Ja bym na taki układ się nie zgodziła. Paranoja.

@Ilis91 mam to samo z bratowa i szwagrem! Roszczeniowa postawa to chyba najgorsze co moze byc..w te swieta nie wiem jakim cudem jada do rodziny bratowej, sami pociągiem, bo tak to zawsze tesciowie musieli jechac po nich 200 km i potem odwozic.odkad pojawil sie maly:/ ma poltora roku i jest karta przetargowa do wszystkiego...wszystko zawdziecza tesciom a jest dla nich tak niemili..a ludzie cudowni ubostwiam ich...na szczescie tesciowie zaczynaja widziec ich egoistyczna postawe i coraz wiecej dystansu maja do nich ale swieta bez nich to dla mnie najwiekszy prezent..wspolczuje sytuacji mam nadzieje ze szybko remont sie skonczy...

@monia0208 może jak z córką miałaś clexane to w kolejnej ciąży też bierz mi Malina kazał brać fraxiparine 0,4 straciłam ciążę na początku roku teraz zaryzykowalam i odrazu brałam 1,5 dawki i encorton zwiększyłam do 15mg takie było moje przeczucie zaryzykowalam duże dawki duphastonu i jak powiedziałam o tym malinie to wcale tego nie potępił zobaczymy za tydzień jakie są wyniki. Jeśli to była wada to heparyna nie pomoże ale ja straciłam druga ciąża bo nie wiedziałam nic nie miałam leków i za późno trafiłam na forum i do Malinowskiego

@monia0208 strasznie mi przykro. Kochana a mąż przebadany? Nie ma bakterii bądź przeciwciał plemnikowych w spermie?czemu nie brałaś clexanu w tej ciąży jak w poprzedniej się udało ja bym chyba jednak brała

@Ilis91 współczuję takich relacji ale ja bym po nich nie sprzątała na pewno i chyba jednak powinni płacić z wami rachunki to jakaś chora sytuacja . Oj kochanie dużo cierpliwość

@Destino super pokoik. Mąż znalazł pracę kochana?

@IIis91 wiem ze sie tak nie da ale moze Wy przestancie sprzatac moze zobaczysz co zrobia mi bylo ciezko bo lubie odkladac rzeczy na miejsce i dostalam przez ta sytuacje jakiejs nerwicy natrectw wszystko mi przeszkadzalo i w konsekwencji to ja ucierpialam na zdrowiu zamiast miec to gdzies.... rozumiem Cie dokladnie bo mieszkam w domku z tata tylko ze kazdy ma swoje pietro ale dom byl rodzicow wiec rowniez nie mielismy wyjscia tym bardziej ze tutaj bylo jeszcze dziecko nie zaluje tego co zrobilam a teraz ciesze sie ze siostra uklada sobie zycie wszyscy bardzo duzo przezylismy i dostalismy po d..pie od zycia emocje dopiero nie dawno opadly a tyle rzeczy sie po drodze potoczylo dlatego ciezko jest czasem cos zaplanowac w zyciu jednak wiem ze zle relacje w rodzinie nie sa dobre i dazylabym donich rozwiazania zeby miec ten spokoj wewnetrzny jakie to jest wazne.

reklama
@Porzeczka1234 mi się zawsze wydawało,ze jeśli się zachodzi to wina zawsze leży po stronie kobiety... czy wiec może się tak zdarzyć,ze to może być głupia bakteria? Ehh... mój mąż to okaz zdrowia, wysportowany, aktywny, nie ma nałogów żadnych...

A mam pytanie jeszcze bo na tym pliku z genesis są przypadki w rodzinie i czy jeśli np mój mąż był z ciąży bliźniaczej z tym,ze teściowa miała krwawienie i leżała na nie w szpitalu a dopiero po porodzie urodziła łożysko drugie nie wyznali się wcześniej to czy ja mam to wpisywać? W ciążach bliźniaczych to się chyba zdarza,ze jedno „zjada” drugie ?

Do góry