reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bertha ale dziś w napięciu potrzymalaś, przykro że jednak nic z tego...[emoji20]
@marshia takie chwile zawsze cieszą choć musisz być teraz gotowa na różną falę emocji ...życzę dużo siły z nieborakiem
@matulka no to nie zaciekawie z tą twoją cukrzycą, ale wszystko przetrzymamy dla takiego maleństwa, ja np. całą ciążę miałam przewlekłą biegunkęnic nie mogłam jeść bo odrazu wc, żyłam kleikiem ryżowym, marchewką i czerstwymi bułkami bądz sucharami. Czasem ratowalam się elektrolitami czy nutridrinkiem ale wszystko da się przetrzymać dla dzieciątka[emoji4]
@bea25ta Milenka śliczna[emoji173]
@burczuś to kiedy ten test???
@illis91 @bobasek1990 ciesze się ze u was i fasolkek wszystko dobrze, oby tak dalej [emoji4]
@kas90 jak tam wasze sprawy brzuszkowe?
@pixi.nova a gdzie relacje z wizyt??? Czekam[emoji57]

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@mała79 Dziewczyny wybaczcie, że dopiero pisze ale padam z nóg na autostradzie non stop wypadki i caly czas stoimy w turbo korkach..o_O
Generalnie Jerzak uważa, że trisomia jest wynikiem mutacji MTHFR. Podtrzymuje tamte zalecenia. Przejrzala wyniki immunologiczne i mowi, ze wszystko jest super nk ok th1/th2 ok- to tez powiedzial Pasnik. Nie mam absolutnie brac sterydu- bo po co skoro nie mam przeciwcial ani nic-Ana wyszly ujemne. Szczepienia i wlewy zupelnie nie- to nie ma wg. niej skutecznosci no i to pic na wode i wyciaganie kasy. Mowila zebym sie zastanowila po co chce w cos takiego brnac bez wskazan, mowi ze ciaz udalaby sie bez trisomi. Takze to tyle. Spodziewalam sie takiego obrotu sprawy. Generalnie powiedziala- nie przyznalam sie ze bylam na metylach- ze ona ma doswiadczenie pacjentek na nich i wiele ciaz sie na nich posypalo i absolutnie mam brac kwas zwykly 5mg metylowany mam femibionie. Stymulacje zwiekszaja ryzyko poronien tak powiedziala no i in vitro tez. Takze zupelnie nie dla mnie.
Kolejna wizyta w Novum. Tez powiedziano, ze absolutnie dawka clexane nie wyzsza niz 0,6 i to od pozytywnego testu. Do tego czasu mam brac aspiryn cardio 100 mg. Wszystkie inne brac jak mialam. Normalny kwas, femibion, b6,b12 po co jak mam femibion.
Steryd jak uwazam mozemy wlaczyc ale tez nie ma wskazan. Ale nie zalecaja wiecej niz 10mg no i dopiero od pozytywnego testu. Wczesniej moze zablokowac owulacje- wiec rozumiem, ze np. po monitoringu mozna by? Tez padly slowa, ze absolutnie szczepienia i wlewy nie.
Generalnie powiedziano, ze szanse sa bardzo dobre i wiele innych budujacych slow.
Starac mozemy sie wlasciwie juz teraz ale nie zamierzamy poki co. Musze to wszystko przemyslec i skonsultowac z Pasnikiem. Podjac decyzje i jej sie trzymac. Generalnie spodziewalam sie takich slow i obrotu sprawy. Teraz czas na przemyslenia.
@bea25ta Gratuluje mamusiu tak pieknej coreczki Milenki!!!:p ❤️❤️

@mała79, @Porzeczka1234 dzięki za wsparcie [emoji8] pewnie, że damy radę. Po prostu miałam nadzieję, że ogarnę cukry samą dietą. Ale w moim przypadku okazała się niewystarczająca.
U nas dzisiaj 28t3d [emoji4]
@pixi.nova no to dali Ci doktorzy do myślenia. Niestety każdy z lekarzy do których trafiamy ma swój własny schemat działania i nie zawsze chcą patrzeć trochę szerzej na pacjenta. A czyje zalecenia są najbliższe twojemu sercu???

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana @mała79 no nie prędzej niż sobota. Ale na dzień dzisiejszy zero objawow. Nawet cycki nie bola. A więc nadziei brak.
@nafoczka dzieki jeszcze raz za cudne foto:)
@pixi.nova i tak to jest:) jedzie się do lekarza,specjalisty by uporządkował naszą wiedzę, a wychodzi się z jeszcze większym zamętem...i tak jak @matulkaa pisze...samemu trzeba wybrać co sercu i rozsądkowi bliższe:)
@marshia dobrze,że Mama ma dziś dobry dzień. Oby takich było jak najwięcej...❤
@bertha :*
P.s.odebralam wyniki p/plemnikowe. Ujemne:) miło,że chociaż tego nie próbuję zwalczać ;D czekam jeszcze na p/łożyskowe.

Ostatnia edycja:
Oj dziewczyny trudno stwierdzic kazdy to madra glowa z tych profesorow ale kazdy tez trzyma sie swojego. Za wczesnie u mnie na decyzje ale do konca roku obiecalam sobie podjac i sie jej trzymac :) Mam jakies swoje przemyslenia ale to wszystko jest takie luzne.. raczej wersja Novum jest blizsza mojemu sercu ale pewne elementy od Jerzak tez wlacze. Przypilnuje diety znowu IG choc ten z Novum mowi ze malo waze :p Hahaha milo to chociaz uslyszec ;) Ale wiemy ze nie o wage chodzi ale o zdrowa diete. Generalnie wszyscy daja dobre perspektywy a ja tez chce wierzyc.

@marshia, ty i mama na pewno jestscie bardzo dzielne

@matulkaa w 40tc robią dopiero w Koperniku:D poprosilam o 38tc dala skierowanie, srednio chcieli mnie przyjac, ostatecznie i tak nie zdażylam. Ale mowila ze przy cukrzycy czy nadcisnieniu wczesniej. Wspólczuje kłucia :(

U nas z brzuszkiem bez zmian raczej, tragedii nie ma ale nie daje malej spac. Zresztą dziś szalony dzień i jestem padnięta (a jeszcze siedze przy odciaganiu mleka :p a M ją nosi i czeka ax minie refluks). Do poludnia bylysmy na szczepieniu. Szczepilam 6 w1 i prevenarem na pneumokoki. Za tydzien rotawirusy. Lekarka mowi ze na pewno to potowki. Przemywac wodą mam. Twierdzi ze takie dolegliwosci są niestety typowe dla dzieci (zresztą zgadalam sie z rodzicami w poczekalni ktorzy mieli to samo), ale dla pewnosci kazala zrobic usg brzuszka, zeby nie pluc sobie potem w brode ze sie czegos nie wychwycilo :) takze w przyszlym tyg pewnie zrobimy. Po poludniu natomiast bylismy na usg bioderek. No i musimy korygowac i uwaga pozycja żabki jest przestarzała powiedzial! Mam jej ukladac nozki w pozycji embrionalnej, podkurczone jak w brzuszku mamy. Ukladac do spania na brzuchu z podkurczonymi nogami. Chociaz ja sie boje w nocy takiego ulozenia, ze sie przydusi. Kontrola za miesiac i mam nadzieje ze bedzie ok.

@bea25ta, jaka duza dziewczynka!

dzięki Kasiu za informację [emoji4] myślałam, że badałaś wcześniej. Muszę w takim razie raz jeszcze to z nią przegadać. Bo ostatnio wspominała, że umówimy się w szpitalu, zarezerwuje mi miejsce i sama mnie podepnie. Zobaczymy [emoji4] jak to będzie wyglądać.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@bea25ta - MILENKA JEST CUDOWNA!!! <3

@Destino - świetnie, że ktg udane! :)

@Liluli - przeczytam ten artykuł (zaraz).

@pixi.nova - no to pytanko ode mnie:
1) Czy Jerzak ma jakieś dowody na to, że MTHFR daje ciąże z trisomią? Pytam, bo wiesz, u mnie ta sama mutacja tylko inna trisomia była...
Generalnie, wizyty można powiedzieć, że w Novum i u Jerzak się nieco pokrywaja - profesorowie mają te samo zdanie, tylko Paśnik inne (odnośnie wlewów i sterydu) - komu zaufać? ...

@Liluli - przeczytałam artykuł - to straszne, niestety tak wyglądają realia. Te pieprzone procedury, że nie diagnozuje się od 1 poronienia, tylko od 2-3, wpływa na to, że do tylu z nich dochodzi... Chciałabym wierzyć, że i w moim przypadku wystarczy heparyna...

reklama
Dziewczyny u mnie biel absolutna:) teraz czekam na @ bo bralam luteine pierwszy raz i nie wiem kiedy moze przyjsc a powinna dzis.z waszych doswiadczen kiedy przychodzi po odstawieniu luteiny przy regularnych cyklach? @bertha przyszla malpa? @burczuś w Tobie cala nadziejwla tego cyklu ;) iiii jeszcze chyba w kims ale nue pamietam ale trzymam kciuki:D bo @mickey* juz chyba po nowej stronie cyklu sim? Buziole:)

Do góry