reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Ilis91 ja już mam 2 raz opryszczkę teraz w przeciągu 3tyg, organizm wariuje i tyle... wiem,ze lekarze zalecają heviran ale moje kuzynki zasuszaly w ciąży pasta do zębów i szybko schodziła- ja teraz robię to samo. Nie przemówiła do mnie ulotka inf o kobietach w ciąży ;/ może zadzwoń do swojego lekarza dopytać

reklama
@Marthi a jaki masz,ze tak powiem „gatunek” tego nieszczęsnego mthfr ?

Jedno jest pewne.... syntetyk jest beee! Po co się nim truć skoro i tak się nie wchłania, może nie
Ma bezpośrednio potwierdzonych badań ze dziecko on szkodzi ale nam tak... a co zrobią nasze dzieci za pare lat, gdy nam coś będzie nie Tak? Mam koleżankę fizjoterapeutke-specjalistkę od dna miednicy ,otworzyła teraz swoją szkole rodzenia i prowadzi rehabilitacje dzieci z różnymi zaburzeniami... ona mocno się edukuje a szczególnie w tym temacie i wiecie co ? Przestrzegała wszystkie kobiety u mnie w pracy przed zwykłym kwasem foliowym! Na wszystkich szkoleniach o tym trąbią. Pozatym te wszystkie witaminy dla kobiet w ciąży. One zagłuszają naturalne potrzeby, wg specjalistów ktoś kto je wit dla ciężarnych nawet nie ma smaków,którymi dziecko się domaga składników odżywczych. I oni są pewni teorii refleksów, kolek i innych tego typu problemów- to wszysyko się z tym wiąże. Po ostatnim szkoleniu mówiła tez ze jakaś bardzo dobra położna w Warszawie wypowiadała się,ze najważniejsza jest suplementacja przed ciąża bo dziecko wykorzystuje to co mamy w komórkach a nie to,co aktualnie...

Ostatnia edycja:
Ja za to wczoraj ogladalam historie kobiety na youtobie ktora poronila 4 razy lekarzw nie dawali jej nadziei na ciaze a tu taka niespodzianka no kircze kocham takie historie;)
@marshia twoje wyniki dla mnie sa wielka zagadka i czarna magia:/

@Totois30 szkoda, ze test bialy

@ilis90 opryszczka w ciazy jest tez norma, bo jest oslabione cialo. Ja mialam chyba ze 3 razy. Co prawda strach za kazdym razem. Ogolnie to dostalam pozwolenie na heviran i zovirax. Ale tylko miejscowo i jak najkrocej. Pasta do zebow sie dobrze sprawdza ja najczesciej robilam.

My zaczynamy dzis 34 tc

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Ilis91 ja miałam w tej ciąży opryszczkę. Jeśli nie jest to pierwszy raz nie masz co się przejmować. Katowałam się wodą utlenioną i czosnkiem zupełnie niepotrzebnie. Rajtar-Ciosek radziła żeby nie bawić się w domowe sposoby i smarować zmianę jak zwylke preparatami na opryszczkę (heviran czy zovirax)
Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@bertha kurczę przykro z ta beta :/ ale wiesz nasza droga jest ciągle pod górkę....ale w końcu będziemy na szczycie ;*
@burczuś kiedy testowanie? :)
@Totois30 może jeszcze będzie pozytyw ;*
@marshia nie znam sie na tym zupełnie ale chyba znalazłaś winowajce i teraz go atakuj z pomocą lekarzy ;*

Przepraszam że tak w skrócie ale mam urwanie dupy za przeproszeniem [emoji23][emoji23][emoji23] muszę ogarnąć jeszcze wiele rzeczy... Ale wrócę hehe ;** przytulam wszystkie ♡♡♡

Aha dostałam wyniki iii moja tarczyca sie unormowala wszystkie przeciwciala spadły wszystko w normie jestem w szoku nie wiem co pomogło może steryd w lutym miałam mega do gory a teraz super [emoji4] kwas foliowy w normie a B12 podwyższone delikatnie a biorę od kwietnia więc nie na źle teraz mam przerwę od witamin chwilowa [emoji4]

1512727647-716246b1a84895ee-aaaaaa.jpeg

1512727710-43cbf3e6f307a9bd-aaaaaa.jpeg
1512727713-1feca6f8210da1ac-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry