reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@kas90 chodzi o to ze moje corki tak miały w trakcie jedzenia,po kilku nastu lykach,zaczynal sie płacz,i kopanie nozkami,w ogole nie chciały jeść,i jadly wtedy strasznie mało,a gdy dostały nutramigen jadly spokojnie. Po jedzeniu to pewnie juz kolka. @bertha ja wczesniej też nie wiedzialam o skoku rozwojowym,a przy tym dowiedzialam sie od wlasnej corki,ktora oglada filmiki na fejsie,o innych mamusiach. Ale coś w tym jest,dziecko kochane grzeczne,zamienia sie w potworka,krzyczal nie wiedzialam o co,a on glodny zaraz,i co jeszcze,w tym czasie dziecko przestaje nagle robic to co robilo,jakby sie cofalo,po czym robi juz cos wiecej niz dotychczas,taka abstrakcja z tym skokiem,w internecie jest obszernie rozpisane,w ktorych tygodniach nastepuje.

@magda1208 ja się kochana nie doszukuje... czasem to mi się nawet zapomina,ze jestem w ciąży... trzeba żyć, a nie dać się zwariować. W poprzedniej ciąży lekarz kazał mi przychodzić na usg co 2-3dni :/ tak się nie da... ja przynajmniej nie chce, już i tak wszyscy dookoła mi mówią ze jestem jakaś inna, to z dodatkowymi schizami czekał by mnie jedynie Straszęcin-oddział zamknięty :D

@kas90 - wspolczuje problemow z brzuszkiem. Tez to przerabialismy, prezenie, bol, placz...szkoda maluszka.
Jesli chodzi o delicol to jeden dzien to zdecydowanie za malo bys widziala efekt. My przerabialismy rozne mleka, rozne probiotyki, delicol, rozne specyfiki na kolke typu sab simpex bobotic itd. I powiem tak - sprobowalabym z delicolem ale min tydzien. W tym czasie nirmalnie dajesz na kolke. Ja dawalam bobotic forte tylko wiecej kropelek. Sklad ten sam co sab simpex. Zamiast 3 kropelek dawalam 4-5 ze 2 razy dziennie. Delicol przy kazdym karmieniu. Probiotykow kilka przerabialam i polecam biogaie. U nas niestety 3 mce bylo bardzo ciezko. Pozniej kolejne 3 tylko na boboticu i tak naprawde lekko odetchnelismy dopiero jak skonczyl 6-7 mcy. U nas bardzo pomagala nam hustawka. Bo tak to bym nic nie zrobila tylko nosila caly dzien a mlody byl pudziankiem wiec bylo co nosic. W hustawce szybko zasypial i potrafil przespac 2 godz. Korzystalismy zwlaszcza wieczorem gdy bylo najgorzej i najwiekszy placz

@anetkruczek dziękuję kochana ja bede ubrana na granatowo w srebrnej kurtce postaram sie być przed 14 może nawet wcześniej było by super jakby mi się udało szybko wejść Boże cała chodzę z nerwów [emoji52]

@bertha dzwoniłam do tych Pań co mi sprzatają czasem ale przed świętami nikt nie ma już terminow wypytam jeszcze koleżankę. Jeski chodzi o skok bedziesz wiedziała co to moja mała od siódmej dziś płacze ciagle chce jeść musi być na rękach itd u niej nie jest to normalne grzeczne dziecko znikneło nie masz jak iść siku bo jak ją położysz to taki wrzask , że hej sąsiedzi pewnie myślą, że coś jej robie.

@Liluli super Mikołaj

@magda1208 @marshia

@kas90 ja tez spie po 4 godziny wyglądam jak zabi a nikt mi nie pomaga. Ja używam tego dicolu i biogai . Poprawa w poniedziałek była ok 3 dni do dziś troszkę czasem się pręży ale to tylko czasem

@anetkruczek ty to jesteś dobra buziaki

Ostatnia edycja:
reklama
@olaa90 ja mialam bole podbrzusia i na drugi dzien sie zaczelo wiec u Ciebie bedzie wszystko dobrze:) to normalne tez ze brzuch pobolewa, macica sie rozciaga i te sprawy bedzie dobrze:* a u mnie dobrze:) mialam wczoraj bardzo budujaca wizyte u fajnej reumatolog, miesiacami chciałam do niej isc, to zona mojego ginekologa i wreszcie mi zalatwil wizyte:) mowi ze steryd niet ze clexan bedzie dobry i dala mi skierowanie do szpitala zeby mnie zbadali wzdłuż i wszerz:) no a w pt testuje ale nic nie czuje tylko przeziebienie a pogoda nie sprzyja:) czekam na dobre wiesci po wizycie, staraj sie nie martwic buziaki:)

Do góry