reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny, ktore jestescie juz mamusiami - o co chodzi z tymi "skokami rozwojowymi"? bo dla mnie brzmi jak wiedza tajemna. skad ja sie mam dowiedziec o tym ze cos takiego istnieje i w ogole co to oznacza, jak sie objawia itp? skad ja sie tego dowiem? bo na ten moment to sa jakies tajemne hasła świeżych mam, i sobie mysle ze chyba podczas porodu nastaje jakies oswiecenie i sie nową wiedze nabywa, bo inaczej nie wiem skad - w szkole tego nie uczą..

reklama
@marshia wciaz wierze ze bedzie dobrze z Mama. Wiem ze teraz trudny czas przed Wami,musiszbyc teraz silna i wspierac Mame [emoji8]

@nafoczka [emoji110][emoji110]kciuki za dobre wyniki[emoji8]

@bea25ta czekamy na zdjecia Milenki [emoji5]

@bertha przy skoku dzieciaczki sa bardziej placzliwe i po kazdym "nabywaja" nowych umiejetnosci jak np.swiadomy usmiech,obracanie sie.. U nas teraz kolejny skok. A kazdy trwa coraz dluzej.
Juz niedlugo jak zostaniesz Mamusia to bedziesz wiedziala ze to to [emoji8][emoji8]
Ja sie tak obawialam wszystkiego a teraz wszystko jest takie naturalne

Ostatnia edycja:
@Totois30 dziekuje,ze pytasz:* pobolewa mnie dzisiaj podbrzusze ale ja tez jakoś specjalnie nie leżę bo chodzę do pracy a w przedszkolu jest co robić wiec nie wiem czy to dlatego, czy dlatego ze jest coś nie tak... ogólnie cierpię na bezsenność , podejrzewam ze to albo hormony które jem albo te metyle ;/ bo raczej chyba wiekszosc z was tutaj w ciąży nie narzeka na brak snu , ja to wogole wszystko na odwrót :D a co u Ciebie ?

@Liluli jaki cudny słodziak w tej czapie :) Na codzień pewnie też :)

Słuchajcie dziewczyny, bo ja się totalnie nie orientuję w tych wynikach tarczycy. Byłam dzisiaj zrobić i dostałam wyniki. Niby wiem że jakiś tam powinien byc stosunek ft3 do ft4, ale na necie jest to tak jakoś nie dla mnie opisane.... znalazłam kalkulator i przeliczyłam na procenty, ale dalej nic mi to nie mówi :( Może Wy jakoś pomożecie??
TSH 1,1542 ulU/ml (0,3500 - 4,9400)
FT3 3,059 pg/ml (1,710 - 3,710)
FT4 0,964 ng/dl (0,700 - 1,480)
Kalkulator wyliczył procenty i wyszło takie coś...
FT4 33.85% [ wynik 0.964, norma (0.7 - 1.48)]
FT3 67.61% [ wynik 3.059, norma (1.7 - 3.71)]
No i nie wiem czy to jest spoko, czy mam się bać. Wizyta u endo to nie taka prosta sprawa jak się okazało... Więc nie wiem na kiedy mi się uda, a boję się, to chyba normalne :(
A Wy tu macie taką wiedzę, że Internety przy was wysiadają :p

@Porzeczka1234, uzywalam delicol, ale tylko 1 dzien bo bylo gorzej (pieniste kupki po odstawieniu simeticinu wrocily) chyba ze zauwazylas poprawe po dluzszym czasie? Albo mozna stosowac to i to?

@bentula, a corki tak mialy po kazdym posilku? Bo moja nie po kazdym. zaobserwowalam ze jak duzo pobeka to jej nie meczy tak.

Monia bedzie wszystko ok!

@Porzeczka1234 ja ostatnie noce spie po max 3,5 godz lącznie :( bo strasznie dlugo tez schodzi: przebranie, karmienie, noszenie godzine az miną skurcze i odciąganie (ze 2 godziny wszystko). A od 4.30 juz stęka i nie spie (chyva ze M jedzie pozniej do pracy to idą do innego pokoju a ja ze 2 godzinki jeszcze pospie).

Ale ten usmiech wynagradza wszystko.

@nafoczka,@Destino mnie polozna powiedziala, ze do12 godz po clexane anastezjolog nie da mi znieczulenia, a po tym czasie tez wątpi zeby chcial mi dac ale nie wiadomo. Ja bylam szyta 18 godz po clexane i lekarz tylko dyszal ze nic nie widzi od krwi nie nadazyl wycierac.

@Porzeczka1234, @bentula jak mala w dzien je co drugi posilek zagęszczony nutritonem a w nocy oba zagęszczone, to wystarczy jej piers do picia?

Edit: malą do tej pory męczą skurcze brzuszka.. od 12.00. Spi na rękach jedynie. Ale teraz sie zastanawiam czy czerwone krostki ktore jej wyszly wolok uszu i na karku (myslalam ze potowki, bo bardzo czesto ją trzymam na ramieniu) to nie skaza bialkowa? Ktos cod moze doradzi? Mala sie meczy a my padnięci...
Z tym clexane to chyba u kazdej inaczej. U mnie nie robili problemu. Dostalam ostatni clexane o godz 24 a synek urodzony po 13 i to tylko dlatego ze mieli 2 pilne przypadki bo mialam isc jako druga ok godz 9 a pocieli mnie jako 4. Do tego cesarka trwala dluzej bo przy okazji doktorek pousuwal mi wszystkie zrosty a podobno mialam ich mnostwo. Wieczorem normalnie o 24 dostalam znow clexane i bralsm do 6ciu tyg po porodzie[emoji2]

@Porzeczka1234, uzywalam delicol, ale tylko 1 dzien bo bylo gorzej (pieniste kupki po odstawieniu simeticinu) chyba ze zauwazylas poprawe po dluzszym czasie? Albo mozna stosowac to i to?

@bentula, a corki tak mialy po kazdym posilku? Bo moja nie po kazdym. zaobserwowalam ze jak duzo pobeka to jej nie meczy.

Monia bedzie wszystko ok!

@Porzeczka1234 ja ostatnie noce spie po max 3,5 godz lącznie :( bo strasznie dlugo tez schodzi: przebranie, karmienie, noszenie godzine az miną skurcze i odciąganie. A od 4.30 juz stęka i nie spie (chyva ze M jedzie pozniej do pracy to idą do innego pokoju a ja ze 2 godzinki jeszcze pospie).

@bertha przy skoku dzieciaczki sa bardziej placzliwe i po kazdym "nabywaja" nowych umiejetnosci jak np.swiadomy usmiech,obracanie sie.. U nas teraz kolejny skok. A kazdy trwa coraz dluzej.
Juz niedlugo jak zostaniesz Mamusia to bedziesz wiedziala ze to to [emoji8][emoji8]
Ja sie tak obawialam wszystkiego a teraz wszystko jest takie naturalne.

Pozdrawiamy z moim Mikolajkiem [emoji7]
1512557047-d4a1c221e948cbde-aaaaaa.jpeg

Ale cudny Mikołajek :):):):):)
a Liluli, to nie jest troche na siłe nazywanie tego skokiem rozwojowym? przeciez wiadomo, ze rozwija sie tak naprawde kazdego dnia, kazdego dnia czegos sie uczy, robi cos nowego i to troche takie dziwne akurat tego dnia nazywac ze jest skok. czy to po prostu jest taka medyczna nomenklatura, ze jak stanie się a. to i b. to i c. tamto = skok rozwojowy?

Ale cudny Mikołajek :):):):):)
a Liluli, to nie jest troche na siłe nazywanie tego skokiem rozwojowym? przeciez wiadomo, ze rozwija sie tak naprawde kazdego dnia, kazdego dnia czegos sie uczy, robi cos nowego i to troche takie dziwne akurat tego dnia nazywac ze jest skok. czy to po prostu jest taka medyczna nomenklatura, ze jak stanie się a. to i b. to i c. tamto = skok rozwojowy?
Moze troche tak jest, bo przeciez od zawsze nawet jak my bylysmy male tak bylo i wtedy nikt nie nazywal tego skokiem. A teraz wszystko ma swoje nazewnictwo.

@roki_1991 oj tak,slodziutki. Juz ne pamietam jak to bylo bez niego [emoji5]

reklama
@olaa90 @Ilis91 Na pewno wszystko dobrze nie doszukujcie się na siłę.
@kas90 @Porzeczka1234 Kochane życzę dużo sił i wytrwałości oby z każdym kolejnym dniem było lepiej i spokojniej.
@Destino Jak się czujesz.?
@marshia Kochana wierzę że wszystko się pomalutku ułoży i ustabilizuję. Mama ma w was wsparcie a to bardzo ważne.
@Funia90 Jeszcze chwilka i twoja kolej.

Dziewczyny dawać tu pozytywne testy jest tyle brzuszków do przejęcia.

Ostatnia edycja:
Do góry