reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczuś nie przejmuj sie objawami czekamy na tesciora i dobre info;)
@Destino powiem Ci ze przykro sie to czyta ale daje nadzieje innym moze mialas wlasnie tego doswiadczyc:/ zeby innym dac nadzieje jesli mi by sie udalo tez bede starala sie pomoc innym tak jak Ty to robisz;) kibicuje Ci bardzo bo zycie nauczylo Cie pokory jak i mnie slucham co mi radza inni i staram sie jakos to wdrazac w zycie dzisiaj dostane od siostry ta piegrze psczela jestem taka szczesliwa jakbym nie wiadomo co dostala :D a dla mnie to jakjs krok do przodu;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
@burczuś trzymam kciuki żeby to jednak kropka

@marshia czekam na informacje kochana

@bea25ta na pewno już tulisz malutką czekam na zdjęcie małe streszczenie

@iveo kochana czy juz jesteś po szczepieniach?

@kas90 co u Was u nas ciężka noc mała ma jakis skok rozwojowy bo nie spała do 12 w nocy tak niby wszystko dobrze a jak ją odkładałam do łóżeczka to płacz a jak na rączkach przy cycu to spała

Hej! ;*
Aaale naklikałyście od pt...

@Destino - cudowny maluch <3 nasz królewicz!!!

@Funia90 - tak jak mówisz ;* Ja nadal stoję na rozdrożu dróg i nie wiem, którą wybrać.

@Maciejka78 - rozmawiałam z ginką o encortonie - mówiła, że nie widzi potrzeby, ale jak bardzo będę chciała to mi da... Ja się go jednak boję trochę :( Nawet nie wiem jaką dawkę bym musiała mieć. Co dokładnie masz na myśli pisząc o podstawach immuno? Badania na ANa, zespół antyfosfolipidowy itd robiłam po 2 stracie.

@anetkruczek - ja też kocham Wedla! Mleczna czekoladka z malinami i lodami waniliowymi to jest mój sztos! <3

@burczuś - ja tez w sobotę byłam we Wrocku na jarmarku i w Zieleńcu na nartach na chwilę! :)))) Ale ludu było na rynku we WrocLOVE :O :O:O

@kas90 - powodzonka jutro na wizycie :D

@Marzycielka - od kogo słyszałaś o Laura Grzeskowiak? Ma dobre opinie? Jest z Poznania? Napisz o niej cos wiecej.

@roxie 123 - fajnie, ze wizyta udana i jesteś podbudowana na duchu ;*

@olaa90 - dużo cierpliwości i spokoju;*

@Ilis91 - super, że wizyta udana! ;)

@marshia - kciuki za Mamę! ;*

@Destino - znowu przeczytałam Twoją historię i się popłakałam! Jesteś silną, świetną Babka! <3

Dziewczyny, a kiedy bada się AMH? I za co, to odpowiada?

@Porzeczka1234 ja po 2 szczepieniu drugiej serii wlecze sie koszmarnie teraz dał co 3 tyg żeby było dłużej ;)
@Destino jesli mozesz napisz cos wiecej o tej grzybicy jak ja wykryłas i sie pozbyłas
Zastanawiam się nad Twoja lekarką na przyszłosc- potrzebuje kogos w Krak bo poki co mam tylko Malinę
@Marthi AMH mówi jaką masz rezerwe jajeczek w organizmie

@Destino tak wiem...

No nic ja mimo wszystko raczej się nie zdecyduje na ten clexane... ja już biorę aspiryn cardio wiec się już rozrzedzam.. pamietam jak byłam małolata i miałam anemię to mi mówiła hematolog,zebym mówiła przy porodzie lub zabiegu Ze miałam problem z krzepnieciem,czyli ona potrzebowała więcej czasu żeby krzepnąć i zawsze to aptt miałam wydłużone. Teraz tez mam ponad normę 4 jednostki, w razie rozpoczynającego się krwawienia jeszcze kopyrtne bo dostanę krwotoku ;/ jeśli w razie gdy się zacznie krwawienie to rozumiem,ze mam odstawić aspiryn ?

My wciąż czekamy. Operacja wciąż trwa.
Ciekawe jak @bea25ta.
Ja przy okazji zrobiłam ten progesteron. Ni chu chu nie wyglada to na 20 dc... 0,23 nmol
Czyli tamto to nie był okres, jak @Porzeczka1234 mowila :/. Czyli to pierwszy okres po poronieniu dopuero się zbliża???? Po 50 dniach? Wtf. Jak to rozumieć?

Załączniki

• IMG_3889.jpg
    IMG_3889.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 76
@Marthi amh to hormon ktory wskazuje jaka masz rezerwe jajnikowa. Najlepiej miec do 3, bo wyzsze wartosci wskazuja na min pcos. Mnie kazali badac miedzy 3-5 dc. I nie stresuj sie wynikiem jakiby nie byl, bo mozesz miec niska rezerwe i nie miec problemu z zachodzeniem. Mi wyskoczyl 7,2. A mialam 36 lat. Marthi warto, bo jesli bedzie wskazywac na pcos, to warto wtedy zajrzec w inne hormony, zmienic nieco dietke i walczyc dalej

@iveo mialam bezustannie wracajace stany zapalne pochwy. W koncu zniszczyly mi skore na wargach sromowych. Ginowie sobie z tym nie radzili. Poszlam do dermatologa wenerologa. Wspaniala kobieta. Zrobilam wymaz pochwy, warg sromowych odbytu i gardla. Wszystkie z candydoza i innymi dziadami. Dostalam silny lek. Byly nawet chwile, ze ciezko bylo brac. Robione masci do smarowania. Leczenie dlugo trwa, u mnie prawie rok. Wiec zaczelam czytac, zmieniac diete, zakwaszac zoladek. I wszystko razem tuz przed ciaza wymazy bez grzyba. W ciazy sie jeszcze pojawil, ale trivagin, vagosan, kiszonki, szare mydlo zdzialaly cuda. Szkoda, ze wczesniej nie wiedzialam o tym. Moze szybciej by sie udalo. Jak chcesz dam ci namiary na ta pania. Tylko wszystko niestety prywatnie. Wizyta 120. Moja gin jest super, ale ona nie jest zbytnio za lekami, wiec ich od niej nie dostaje, ale wsparcie, kazdy sms, czeste wizyty, i nie podwaza tych lekow ktore biore, wiedziala o wszystkich, choc za nimi nie jest. No i o wszystko moge zapytac.

@olaa90 przy wszelkich plamieniach mozesz zadziej brac aspirin, albo odstawic. Tylko pamietaj, ze krew nie zawsze oznacza zlo. Cos o tym wiem. Uwierz w maluszka, choc po przejsciach jest trudno. Trzeba wierzyc do konca [emoji8]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Po dupku mdlosci... raczej nie
emoji16.png
coś sie dzieje w organizmie
emoji7.png
liczymy ze mały gosc
emoji4.png

Hit dnia
emoji16.png
emoji23.png
uwaga

Pytam się M co mi przyniesie Mikołaj a on : no przyniósł przecież antenę do Polsatu
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
padlam ...
I mówię to ja juz wolę ruzge
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png

Jak go nie kochać
emoji16.png
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
ja dostałam laktator haha :p

Burczus, ja miałam pierwsze objawy 7dpo, a test pozytywny 21 dc

porzeczka, ciezko, modle sie aby brzuszkowe dolegliwosci mineły. Moja codzienie od 4 rano steka i nie spimy. Rano pojadła mi z obu piersi i ulała wszystko, ona głodna a piersi puste, dobrze, ze miałam odciagniete. w nocy nieraz godzine spi mi na ramieniu az minie jej odruch wymiotny. Powiem ci, ze jakos mi smutno jak karmie ją butelka z zagestnikiem.... ale racjonalnie powtarzam sobie ze to dla jej dobra

Ostatnia edycja:
reklama
@marshia po poronieniu pierwsza @ bywa dziwna i moze wystapic w roznym czasie. Potem to sie normuje. A jak nie to gin powinien pomoc.

Kasiu @kas90 ciezko sie czyta jak sie z Asiula zmagacie i jej zoladeczkiem. Nic kochanie sobie nie wyrzucaj. Wszystko dla dobra Asienki. Jestes cudowna mama, troskliwa i opiekuncza. Starasz sie by wszystko z malenka bylo dobrze. Na niektore sprawy jak sama wiesz nie mamy wiekszego wplywu. My ciebie i @Porzeczka1234 mocno wspieramy i dopingujemy

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry