reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

miłe te wszystkie Wasze słowa... jesteście przeKOCHANE!!! :tak:
ja jeszcze staram się jakoś nie nakręcać... wiecie jak jest :sorry: przetrwać jakoś początek...
dzisiaj już w pełni mogę napisać: jeszcze raz dziękuję Aditko, Truskawo, Madziu za leki... (Madzik poproszę na priva adresik :tak:)
jakoś gdzieś głęboko chciałam wierzyć w castagnusa :tak: choć przyznam się że po raz pierwszy zaczęłam w tym właśnie cyklu podczytywać informacji o adopcji... takie zrezygnowanie i niedowiara mnie dopadała...
od wczoraj zaczęłam się kłuć :eek: i tak jak planowałam zaczęłam na własną rękę brać encorton - wczoraj 2,5mg na poczatek... jak wy dawkowałyście ??? jak to stopniowo wprowadzić ???
Gosiu ja uderzam do łodzi - prof. Wilczyński... w czwartek będę chciała umówić wizytę bo z recept które wcześniej dostałam fraxi 0,4 mam tylko na 10 dni :eek: mam nadzieję jakoś wymieścić się w czasie...

dziewczyny takk bardzo chcę wierzyć, że taraz wreszcie się uda....

ściskam Was mocno

reklama
Alusia to plan naprawdę dobry. Myślę, że dobrze wprowadzasz encorton, fajnie że już się kłujesz, acard też bierzesz? Lutka, dupek? Jak coś to mam jeszcze trochę clexanne 0,4, ma dobre działanie bo Gogać już w 17 tygodniu:)
Uda się uda:-)

Ostatnia edycja:
Alusiu musi się udać, nie ma innej opcji :)
przeważnie się sprawdza sytuacja, ze jak już sobie człowiek odpuszcza, wtedy życie najbardziej zaskakuje:-)
co do encortonu to zaczyna się od większych dawek, stopniowo to się z niego wycofywać trzeba,
ja od razu zaczynałam od 10 mg dziennie, do śniadania.
Może chociaż 5 bierz, a ile wazysz ? , bo to tez ważne przy encortonie.

Mam nadzieje uda się zapisac do Wilczyńskiego na czas, jak nie jakies strzykaweczku , tyle ze claxane zawsze mogę podesłać :)

Trzymam kciuki i spokoju ducha, wiem jakie są straszliwe nerwy w tych pierwszych tygodniach.
jeszcze raz gratuluje , nawet nie wiesz jak się ciesze !!!!

Misiajek co do szczepionek się nie wypowiem wiem tylko ze są jakieś 3 które można podac razem za jednym kluciem albo osobno i podobno po tych łączonych coś czasami jest nie tak autyzm sie ujawnia czy coś tak slyszałam.... z kolei moja siostra zrobila zwojej córce łączona i było ok

ja na pewno nie zrobie tej łączonej

Alusiu,wkrótce zalatwie kolejna dawkę encortonu:) postaram sie o 100 tabletek... I mam jeszcze clexane 0,4 więc na dniach ci podesle skarbie..

I rosnijcie zdrowo....

Ale super.... Ja myślę,że śmiało możesz brać 10 mg encortonu... Mi moja reumatolog mówiła że mam brać 15 aż do 16 tc

Cmok:*

barbinka a co u ciebie ??????
misiejku pislam pisalam.i.mi posta skasowalo.
liwia nie szczepiona jeszcze jedynie wzwb bo miala operacje i gruzlice tydzien po urodzeniu ja szczepili.
uwazam ze pomysl szczepuenia po 4 mce jest bardzo dobry bo wtedy juz wiekszosc defektow juz sie pokazuje. Przedewszystkim usg glowki i neurolog pozniej szczepienia.
ja osobiscie napewbo nie zaszczepie na 6w1 bo niepotrzebnie daje sie tyle wzw a to nie wzmacnia i jest duzo drozsza.
starsza zaszcepiona na wszystko ale szczepic dopiero kilka miesiecy temu skonczylam. Miala bardzo duzoe przerwy. a szczepienia zle przechodzila szczegolnie wlasnie 6w1

Wizyta u Dubrawskiego w porządku, pęcherzyków 13, przepływy dobre, badania hormonalne wyszły też bardzo dobre, teraz wizyta za jakieś 2,5 tyg. Histeroskopia wyznaczona na 9 stycznia więc naprawdę szybko.
Co do szczepień, ja swojego synka szczepiłam wszystkim co możliwe, wszystko oczywiście płatne ale teraz już bym tak nie zrobiła, uważam że obowiązkowe, darmowe szczepienia + rotawirus i nic więcej nie potrzeba.

reklama
Misiejku - ja szczepiłam na wszystkie obowiązkowe + rota. Tego rota żałuję, bo młody miał kilka razy ciężkie infekcje. Długo zastanawiałam się nad meningo i pneumo ( ale dopiero jak miał 2 latka, aby dać tylko jedną dawkę) ale lekarze z mojej rodziny jakoś tak odradzali.
Szczepiłam tym siajem 6 w 1 kompletnie nieświadomie, szkoda było mi młodego kłuć za dużo....U nas kalendarz szczepień od 2 m-ca życia opóźnił się jakieś 3 miesiące przez infekcję bakteryjną w nerkach. Wówczas byłam kompletnie nieświadoma wszystkiego, dziś bym opóźniła szczepienia tak jak Kaira.

Anieszka - jeszcze raz -super, super .... że wszystko w porzadku.
Alusia
- ja po becie wzięłam 2,5 mg encortonu, bo był wieczór. Od następnego dnia rano pełna dawka 7,5 mg.

Do góry