reklama
@Locja - ja chodzilam w I trym co tydzien. Pozniej do kknca ciazy co 2-3 tyg ale raczej co 2. Praktycznie zawsze mialam usg na moja wyrazna prosbe. Dr mowil ze skoro sie tak boje to lepiej zrobic niz mam caly czas sie denerwowac ze nerwy bardziej szkodza dziecku njz usg. Dr nie wiedzial...ale mialam jeszcze jednego gina do ktorego chodzila najpierw co 2 tyg a pozniej co miesiac. Wiec podgladalam synka co 2 tyg na bank. Chodzilam do tego drugiego nie dlatego ze nie ufalam mojemu ginowi tylko ze bylam taka panikara ze musialam co tydzien widziec synka. Wiedzialam ze ten glowny nie pojdzie na to bym co tydz miala usg cala ciaze a ja tak trwalam od tygodnia do tygodnia. To usg pozwalalo mi nie zwariowac w tej ciazy. Nawet maz nie wiedzial ze ganiam tak czesto do gina. Tak lawirowalam aby nikt sie nie polapal. A ile kasy poszlo to nawet nie chce liczyc. Jak wyszla obawa ze mi guz w ciazy rosnie bo prl wariowala i szybowala ostro w gore to powiedzial ze potrzebna pilna konsultacja neurochirurga. Mowie ze probowalam pryw do Sagana ale ze mnie olali ze terminy za kilka miesiecy to przy mnie w gabinecie dzwonil do niego i z sekretarka rozmawial i tlumaczyl kim jest i jaka sytuacja. Obiecali oddzwonic do mnie. Olali. Na nastepny dzien doktorek sam do mnie dzwonil i pytal czy sie odezwali jak uslyszal ze nie to powiedzial ze inaczej zalatwimy: polozyl mnie na oddzial w policach i zazadal konsultacji neurochirurgicznej. Neurochirurgia na uni. Ale dla niego luz. Powiedzial ze jesli nie zechca wielmozni przyjechac do mnie to mnie wysle transportem karetka do nich. 2 dni pozniej bylam po konsultacji neurochirurgicznej[emoji4] laskawie jednak oni przyjechali[emoji16] Sluchajcie jak lezalam te kilka dni na patologii i byly obchody to lekarz wchodzi czyta moja karte i mowi "aaa to pani jest ta pacjentka...ta z guzem...bo wie Pani my tu mamy konsylium i debatujemy co tu z pania zrobic. Jest Pani ciekawym przypadkiem i od dwoch dni tematem rozmow na lini ginekolodzy-neurochirurdzy- endokrynolog..... takze ten tego bylam slawna chociaz w szpitalu[emoji16][emoji16][emoji16][emoji1][emoji1][emoji1]
dżoł
Fanka BB :)
@dżoasia Steryd obniża allo mlr a szczepienia podnosza. Wlewy dzialaja jak szczepienia wiec tez nie powinno sie teoretycznie znosic ich dzialania sterydami.. Jednak np. Malinowski uwaza ze to sie laczy moze wyjasni to nasza kochana @Porzeczka1234 ? Byc moze krakow ma inna metode? @anetkruczek @Destino wy chodzilyscie chyba do Sachy?
Ja nie mam przeciwcial jedynie ana moga byc dodatnie ale to czekam na pelen panel. Przeciw plemnikowych nigdy nie badalam bo ja zachodze w ciaze a to sie podobno bada jak nie mozna zajsc i nikt mi nie kazal.
Pasnik mowil ze sterydy moga dac u mnie rade i tak samo wlewy ale nie dopytalam czy lacznie to tez sie stosuje..
A moze Pasnik nie laczy bo u niego tylko jedno doszczepianie w ciazy, a Malina daje steryd i @Porzeczka1234 miala chyba 3 doszczepiania.
Juz glupia jestem.
20.12 mam wizyte u gina bo powie jakie leki brac od testu w razie czego, bo to na swieta wypadnie i pewnie zaleci steryd ( jak zawsze) i co? Sama mam sobie wybrac kogo sluchac? [emoji17]
Locja
@Kitki niesamowita jest Twoja historia. A tego drugiego gina też miałaś prywatnie?
Mnie on urzekł tym, że gdy trafiłam do szpitala i wysłali mnie do niego na usg, by potwierdzić brak tętna, postanowił się mną zająć i nikogo już do mnie nie dopuścił. Sam zorganizował cały zespół do zabiegu i zrobił go osobiście. A zabieg miał mi zrobić kto inny. Nawet w zleceniu w wyniku hist pat nie ma jego nazwiska tylko jest nazwisko tego lekarza, który miał mi zabieg zrobić. Bo on mi ten zabieg zrobił nie mając dyżuru ma tym oddziale. A byłam u niego tylko raz, dzień wcześniej. Jedna wizyta, a opieka taka jakbym całe życie do niego i chodziła. Urzekł mnie tym swoim zaangażowaniem bardzo, jest słuchający i starający się spełnić wszystkie oczekiwania. Nigdy nie spotkałam takiego lekarza. Zastanawiam się jak mogę mu za to podziękować na najbliższej wizycie
Dopiszę jeszcze bo ciekawi mnie ta konsultacja @Kitki przyjechał sam Sagan, czy kto inny?
Mnie on urzekł tym, że gdy trafiłam do szpitala i wysłali mnie do niego na usg, by potwierdzić brak tętna, postanowił się mną zająć i nikogo już do mnie nie dopuścił. Sam zorganizował cały zespół do zabiegu i zrobił go osobiście. A zabieg miał mi zrobić kto inny. Nawet w zleceniu w wyniku hist pat nie ma jego nazwiska tylko jest nazwisko tego lekarza, który miał mi zabieg zrobić. Bo on mi ten zabieg zrobił nie mając dyżuru ma tym oddziale. A byłam u niego tylko raz, dzień wcześniej. Jedna wizyta, a opieka taka jakbym całe życie do niego i chodziła. Urzekł mnie tym swoim zaangażowaniem bardzo, jest słuchający i starający się spełnić wszystkie oczekiwania. Nigdy nie spotkałam takiego lekarza. Zastanawiam się jak mogę mu za to podziękować na najbliższej wizycie
Dopiszę jeszcze bo ciekawi mnie ta konsultacja @Kitki przyjechał sam Sagan, czy kto inny?
Ostatnia edycja:
pixi.nova
@dżoł Kochana nie wiem co Ci powiedziec.. Ja delikatnie mówiac mam kibel w głowie.. Zupelnie nie wiem co i jak.. Kazdy leczy inaczej, kazda z nas ma inne zalecenia.
Jezeli nie masz przeciwcial ani hashimoto to moze steryd nie ma uzasadnienia? Nie wiem.. nie madrze sie bo zupelnie nie wiem sama co robic. Z jednej strony steryd zbija ten mlr i kumam, ze Pasnik go nie zaleca przy szczepieniach i wlewach. A z drugiej strony moze lepiej sie zabezpieczyc? Tylko czy to nie jest takie gonienie wlasnego cienia? Bo te dwa dzialania sie wykluczaja??
Jezeli nie masz przeciwcial ani hashimoto to moze steryd nie ma uzasadnienia? Nie wiem.. nie madrze sie bo zupelnie nie wiem sama co robic. Z jednej strony steryd zbija ten mlr i kumam, ze Pasnik go nie zaleca przy szczepieniach i wlewach. A z drugiej strony moze lepiej sie zabezpieczyc? Tylko czy to nie jest takie gonienie wlasnego cienia? Bo te dwa dzialania sie wykluczaja??
Funia90
@Destino to ja jak zobaczylam jak sie robi to znieczulenie to stwierdzilam ,ze wole bez[emoji23]nie wiem moze jestem naiwna ale cuce probowac bez.
Widze kochana ,ze dziewczyny usilnie chca zebys w 36 tyg urodzila[emoji23]
Dziewczynki spokojnie niech malutki wytrzyma do nowego roku[emoji4]
I tak bedzie wtedy przed terminem
@pixi.nova nie chcesz sterydu?a dobrze pamietam ,ze wtedy jak bylas w tej klinice nieplodnosci to tam lekarz Ci mowil zeby jie bac sie brac nawet wysokich dawek czy cos knoce?
@marshia no nie mow ,ze masz foszka na swojego doktorka [emoji4]niech no sie szybko poprawia[emoji4]
@roxie123 oj to @ daje popalic:/ ale dobrze ,ze przylazla.
Odpocznij[emoji8]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Widze kochana ,ze dziewczyny usilnie chca zebys w 36 tyg urodzila[emoji23]
Dziewczynki spokojnie niech malutki wytrzyma do nowego roku[emoji4]
I tak bedzie wtedy przed terminem
@pixi.nova nie chcesz sterydu?a dobrze pamietam ,ze wtedy jak bylas w tej klinice nieplodnosci to tam lekarz Ci mowil zeby jie bac sie brac nawet wysokich dawek czy cos knoce?
@marshia no nie mow ,ze masz foszka na swojego doktorka [emoji4]niech no sie szybko poprawia[emoji4]
@roxie123 oj to @ daje popalic:/ ale dobrze ,ze przylazla.
Odpocznij[emoji8]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Porzeczka1234
@kas90 dziękuję poszukam tego cuda gdzieś i może uda nam się je kupić.
@dżoł decyzje trudne co ci wyszło w badaniach u Paśnika
@marshia tobie nie odpisał mhhh wstyd
@pixi.nova kochana dlatego szczepienia + encorton ponieważ szczepienia podnoszą mrl jak już wiemy ale encorton na przeciwciała i dlatego w ciąży jeszcze 2 szczepienia aby mrl nie spadał mimo brania sterydu. Mam nadzieję , że zrozumiale napisałam. Kazdy leczy inaczej mimo opini różnych o Malinie on ma mnóstwo udanych donoszonych ciąż takze.... chyba jego sposób leczenia nie jest zły mimo ze krytykowany.
@zosiak kochana dieta dietą ale jakby nie leki myślę , że córki bym nie miała. Ale przyznam , że 2 miesiące przed ciąża byłam na bezglutenowej co pomogło pewnie wszystko do kupy wzięte
@Destino duzy śliczny bobas gratuluję czekamy na rodzynka
@roxie123 trzymaj się kochana
@Ilis91 troszkę się tu nakrecacie ze sterydem rakiem itd dawka 10 mg , 15 to cukierki także dziewczyny niedajmy się zwariować
@bea25ta odliczamy
Jeju dziewczyny produkujecie. U nas ciężki wieczór mała darła się. Ale śpi dzielnie teraz. Zagestnik działa
@dżoł decyzje trudne co ci wyszło w badaniach u Paśnika
@marshia tobie nie odpisał mhhh wstyd
@pixi.nova kochana dlatego szczepienia + encorton ponieważ szczepienia podnoszą mrl jak już wiemy ale encorton na przeciwciała i dlatego w ciąży jeszcze 2 szczepienia aby mrl nie spadał mimo brania sterydu. Mam nadzieję , że zrozumiale napisałam. Kazdy leczy inaczej mimo opini różnych o Malinie on ma mnóstwo udanych donoszonych ciąż takze.... chyba jego sposób leczenia nie jest zły mimo ze krytykowany.
@zosiak kochana dieta dietą ale jakby nie leki myślę , że córki bym nie miała. Ale przyznam , że 2 miesiące przed ciąża byłam na bezglutenowej co pomogło pewnie wszystko do kupy wzięte
@Destino duzy śliczny bobas gratuluję czekamy na rodzynka
@roxie123 trzymaj się kochana
@Ilis91 troszkę się tu nakrecacie ze sterydem rakiem itd dawka 10 mg , 15 to cukierki także dziewczyny niedajmy się zwariować
@bea25ta odliczamy
Jeju dziewczyny produkujecie. U nas ciężki wieczór mała darła się. Ale śpi dzielnie teraz. Zagestnik działa
Porzeczka1234
Kochana moja zjadłam 60 ml po kąpieli z zagestnikiem koło 19:00 później się darła i około 21:30 zjadła prawie 50 ml z zagęstnikiem i spała do 00:49 także super jak na nią później już tylko cyca dawałam i teraz o 4:33 się obudziła cyca dałam i poszła spać. Ja ten zagęstnik będę dawać tylko po kąpieli bo wtedy nasza koza najbardziej szaleje
Ile Asieńka waży?
Ile Asieńka waży?
reklama
Dzis rowne 4 kg. Zjadla mi ponad 70 ml w dzien ale to chyba dla niej za malo, bo za 1,5 godz chciala piers. Bede testowac. Ja planuje dawac raz w dzien jak chce z nia gdzies isc zeby sie nie ulala i w srodku nocy zeby mozna bylo ją szybciej nakarmic i nie czekac potem godziny trzymajac na rekach zeby nie ulala. A potem zapytam lekarza, moze w postaci papki by sie sprawdzilo. Chyba ze przestanie zwracac
Podziel się: