reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Tak dziewczyny myślimy Was...

Apolinko dzięki, ja testuję za tydzień w sobotę dopiero. A ponieważ nie nastawiamy się, by z tym dziwnym owu coś bylo, więc myślimy z M o półmaratonie w Toruniu. Trzeba jakoś te myśli odganiac.

pietrucha lezy i odpoczywa. Ma plamienia co jakis czas z powodu krwiaka i skacze jej Rr z nerwow dostaje leki ma obnizenie.

Olusiu co tam u Ciebie

Neli wreszcie bo juz sie martwilam

Kaira dzięki za informacje. Napisz jeszcze tylko, że z malenstwem wszystko dobrze, a będę polowicznie spokojna. Pozdrowienia dla Pietruchy.

Kaira calus*
Kruszka na usg podczas przyjecia wszystko bylo ok,teraz czekam na obchod i moze zrobia mi nowe usg? Bylo by milo...
Caluje mocno

Neli slicznosci:)
Pietruch, Olusia trzymamy kciuki.
A co slychac bylo w Piatek u Prof Jerzak i Prof Dubrawskiego bo dziewczyny milcza?
Kaira mam pytanie pisalas kiedys o tym jaki Ty mialas wysoki androstendion? To jedno a drugie pisalas ze na wypadanie wlosow loxon i gelacet. Gelacet zaczelam pic na zmiane z biotebalem ale loxonu sie boje sprobowac bo podobno po kikli tyg jeszcze bardziej wychodz:/ jak to bylo u Ciebie ile stosuje i jak czesto?
Misiejku ale to minelo, ma pytanie bo juz zapomnilam ze bylas tez szczepiona, ale mialas szczepione? i skoro je mialas to musialas miec robione CytokinyTh1/Th2 napisz mi ich wyniki;
Poza tym zbieram info nadal kto jeszcze mial te cytokiny a nie byl szczepiony i mu sie udalo bo zula i enya byluy szczepione wiec nie mam porownania;pozdrawiam

joanna - to ja stosowałam gelacet i loxon 5%. To prawda, w trakcie wcierania (ale tylko przez pierwszy tydzień) włosy wychodzą garściami. Ale potem bardzo szybko odrastają. Też mnie to przeraziło, ale warto było to przetrzymać. Jak powiedziałam o tym swojej dermatolog to była dość mocno zdziwiona. Dlatego myślę, że nie u każdego zachodzi taka reakcja. Na pocieszenie powiem Ci, że po tej kuracji odrosły mi takie włosy jakich nigdy wcześniej nie miałam. I trzymały się nadal, mimo że leków już nie stosowałam. Potem znów mi poleciały, ale to już z innych przyczyn. Planuję znów się przeleczyć loxonem i gelacetem.

co do stosowania loxonu - ja codziennie rano myję włosy, więc stosowałam codziennie wieczorem. Po nim włosy nie wyglądają świeżo i ma specyficzny zapach. Więc lepiej stosować tak, aby móc go zmyć po nocy.

Ostatnia edycja:
reklama
Pietrucha , Olusia współczuje, mase nerwów teraz przechodzicie, trzymam kciuki z Was i za Wasze dzieciaczki, odzywajcie się w miarę możliwości.

Joanna ja te th miałam skopane od początku, a po szczepionkach jeszcze bardziej się rozjechały, szczerze to jakos szczególnie wagi do tego nie przykładałam.
Niestety nie mogę odnaleźć badania jakie były przed, ale jak robiłam po szczepionkach wyglądało to tak :

Ocena cytokin i współczynnika th1/th2
Interferon gamma 608 zakres 209-1050
Czynnik martwicy nowotworu 466 zakres 320-1380
Interleukina 4- 251 zakres 1530-3830 - wiec tutaj mega poza zakresem
Wskaźnik IFN/IL- 4 , 22 zakres 20-120
Wskaźnik TNF/il-4, 27 zakres 47,3-135,8, tutaj tez za mało
Wskaźnik IFN/il-10, 2,4 zakres 1,1-2,8
Wskaźik TNF/il-10, 1,8 zakres 0,2-0,5 tutaj za dużo.

No tak czy siak , Malina jakoś specjalnie nie skomentował tych wyników, po pierwszym badaniu jak były rozjechane , powiedział że świadczy to o tym, ze będą potrzebne szczepionki, a po powtórce badań, nie kazał się przejmować tym ze sa poza zakresem, tylko cieszyc się ze MLR jest ponad 40 %, bo to jest najważniejsze.

Co do loxon 5%, to tez polecam, miałam mnóstwo nowych włosków, u mnie całe szczęście obyło się bez tej fazy z wypadaniem na początku :)

Do góry