reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@roxie123 wszystkiego najlepszego ❤️

Dziewczyny mam pytanie, czy jeśli wit b 12 bez suplementowania mam przy górnej granicy ok500 a norma jest do 600 , homocysteina ok 5 , a kwas foliowy ponad normę to powinnam przyjmować tylko kwas foliowy metylowany czy jeszcze ta b12 ? Już mam straszny mętlik w głowie, czytałam tez ze jeśli z morfologii to mcv wychodzi ponad normę to znaczy ze jest niedobór kwasu i b12 a ja mam ok, wiec jest sens przyjmowania czu tylko kwas foliowy ? Już się pogubiłam w tym...

reklama
@olaa90 bierz sobie prenatal uno i Ci wystarczy myślę , ja dzisiaj badałam kwas i B12 ...aż ciekawe bo od kwietnia metyle brałam , a teraz zaczełam prenatal dopiero więc moze byc zawyżona

@roxie123 wszystkiego dobrego. Super z wizytą. Przykro mi , że znów biochemia ale... widzę , że jesteś pozytywnie nastawiona.

@kas90 jak to zrobiłaś , że się wyspałaś haha ile razy twoja mała wstaje? Jaki masz ten zagęstnik dziś pojadę kupić bo mała dalej szaleje z głową przy cycu. Dziś była położna i mówiła , że tak może być mhhhh ale od rana prawie nie śpi tylko przy cycu

@matulkaa jesteś słodka mamac

@marshia wariatka z Ciebie haha ja mam AB rh+ ale mąż 0 jak coś to go poproszę aby upuścił trochę dla Ciebie

@burzuś kciuki

@bea25ta już niedlugo pewnie cała chodzisz

@Funia90 ja też myślę o tym otulaczu

@roxie123 przykro mi ze z tej ciazy nic nie wyszlo:( do konca wierzylam ze jednak wynik poszybuje w gore:( dobrze ze masz przynajmniej ta wizyte moze wymysli jakis sposob na to :) czemu takoe dziadostwo sie robi moze te leki Ci cos blokuja.:/

@Porzeczka1234 wiesz co ja się modliłam , żeby nie rosło...bo wiedziałam , że ten przyrost nie byłby dobry , także wiadomo strata boli...i to 4 raz więc smutno , ale tyle pozytywnych wiadomosci dziś , że trzeba się spiąć i walczyć , wierzę w pomoc doktora mam nadzieje , ze się nie przeliczę ...
Inaczej teraz to przechodze , nie będę się rozczulać nad sobą bo to nic nie da , tak miało być ...

@zosiak jak to wczoraj męzowi mówiłam , ze jestem uczulona na niego :p wiesz po prostu mój organizm się broni i zabija jakby jego komórki i nie daje się zagnieździć czy rozwinąć zarodkowi ... ja to tak rozumiem ogółem ale pewnie doktorek coś więcej powie w tym temacie bo ja nie specjalista . Wiem , że jest dużo takich przypadków rozwiązanych szczęśliwie więc w końcu musi się udać ... muszę do tego tak podchodzić... nie mogę sobie dać dopuścić myśli , że nic mi nie pomoże jestem na to za młoda , w końcu ktoś mi pomoże na to liczę w życiu

Na razie Wy mi bardzo pomogłyście i pomagacie , każda jakieś swoje 5 groszy dorzuciła ... , że jestem tu i teraz ... i jestem zupełnie innym człowiekiem , dalej zakręcona , nadpobudliwa itd. ale jednocześnie z pełną głową informacji , planem na przyszłość , nadzieją , i nie muszę brać nic na depresję... jestem silna tak to czuję , że jest we mnie tyle siły , że każda strata mimo , że boli i wydaje się , że tej siły nie ma , to jest jej jeszcze więcej...
Dzwoniłam po bete ...panie nie chciały mi powiedzieć przez telefon , ale uprosiłam , mówiłam im , że bardzo potrzebuje itd. no i powiedziały ... mama stała obok i słyszała .
Rozłączyłam się i obie się pobeczałyśmy , że samo się to rozwiąże i nie musze czekać na nie wiadomo co ...

@roxie123 imieniniwe najlepsze życzenia :). Fantastycznie, ze udało Ci się dostać do takiego speca z dnia na dzień. Z opinii o nim z tego forum i innych wynika, ze to nie mniejszy fachowiec niż Malina, wiec juz jesteś w dobrych rękach :) Czekamy na relację z wizyty :)
@bea25ta Ty nasza finiszująca koleżanko, poka jakąś ostatnią fotę brzuszka z Milenką, bo potem już tylko Milenką. I nie opuszczaj nas :) :) Zostań jak @Porzeczka1234 @kas90 @agatush @bentula , bo Wasze rady nam tez się jeszcze przydadzą. A dobrze będzie mieć Was na bieżąco, a nie odkopywać miliony stron wstecz ;)
@burczuś && :*
@matulkaa sprzedaj nam pare fajnych przepisów ze swojej diety antycukrowej :)
@magda1208 :*
@Ilis91 @Maciejka78 jak u Was? Ilis to na l4, co nie? A Ty maciejka tez?

tak, co prawda glukoza nie była jakoś znacznie przekroczona, ale była już na poziomie, który należy kontrolować. Wczoraj miałam wizytę u diabetologa i dietetyczki. Myślę, że to kwestie kilku dni bym załapała o co chodzi z dietą i jak reaguje mój organizm :)
@marshia nie mam jakichś szczególnych przepisów, dostałam po prostu rozpiskę produktów, które mogę jeść bezkarnie, ale i takich, które muszę chcący czy nie dołączyć do diety. Wyobrażacie sobie np. że nie wolno mi jeść owoców bez dodatku węglowodanu w postaci chleba razowego albo płatków owsianych. czyli jabłko przegryzam kanapką :)

@roxie123 przykro mi, że jednak biochemiczna, ale dobrze że zaczynasz działać z kopyta :) czekamy na relację z wizyty.
@kas90 fajnie, że Asieńka dała pospać :)
@Porzeczka1234 może i u was temat jedzenia się wkrótce unormuje

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 kochana ten zagestnik pisalam kas,TO BEBILON NUTRITION,w takinm niebieskim pudeleczku,do zakupu tylko w aptece. Moj wisiał na cycu cały dzień,jadl z dwoch piersi przy kazdym dostawianiu,polozna mi powiedziala ze musze tylko z jednej,bo pozniej nie bedzie pokarmu w zadnej,on jadł co pół godziny,a w miedzyczasie poplakiwal,któregoś dnia burczalo mu cały czas w brzuszku,mimo ciągłego karmienia,płakał,ja myślałam ze boli go brzuszek,ale wieczorem zrobilam mu mleko modyfikowane,zjadł,i spał trzy godziny,wyobrazacie jak ja sie czułam,rozplakalam sie,i zalilam do męża,ze taka ze mnie matka,ze glodzilam dziecko. Odruch ssania miał cudowny,niestety ja nie mialam zbyt wiele mleka,odrazu wezwalam polozna,i powiedziala ze w takiej sytuacji musze po piersi dokarmiac go butelka bo jest glodny,jak glodny,to placzliwy,niespokojny,i nerwowy,i tak zaczęliśmy przygode z flacha. @kas90 te zielone kupki od mleka bebilon,nie od zagestnika!

reklama
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA DZIEWCZYNY JUTRO JADE DO PRZYBYCIENIA !!!! i to do Tarnowa :)
Nie wiem jak opisać moje emocje hahaha dziewczyna odstąpiła mi wizyte bo nie ma jak jechać ! normalnie sie poryczałam ... jednak Bozia czuwa nade mną !

Wiecie co ja tak może jestem głupiutka ale ta opatrzność jednak jest nade mną Matka Boża wskazuje drogę ... ewidentnie nie dzieje się nic bez przyczyny ... jestem ogromnie wzruszona najpiękniejszy prezent dziś
Kochana to cudownie!!! Ciesze się razem z tobą ♡ no i oczywiście wszystkiego najlepszego ♡♡♡
A tak w chwili przerywnika kawowego słyszałyście o nowych pomysłach rządu?
1. Że w ramach polityki prokreacyjnej ma wzrosnąć vat na gumki czyli 3x bo w końcu króliki nie chodzą w lateksie :D
2. I ze to jednak wśród emerytów jest obecnie najwięcej zachorowań na HIV
Aaa...?!

Do góry