reklama
roxie123
Fanka BB :)
@Kwiatuszekk23 @matulkaa @tęczowa89 co miałyście zalecone do badania od Przybycienia , chciałabym z wynikami jechać już ;*
@mickey* a co się stało co brałas ? :< przepraszam ale tyle tutaj jest tego wszystkiego , że się gubię czasami kto co
Wybaczcie mi dzisiaj za ten haos... spisałam sobie liste co badać itd. gdzie , bardzo pomagacie :*
Najgorsze jest to , że nic się nie dzieje śluz biały cycki , kłucia i wgl ... nie chce czekać :< boje sie tej cp czy moze mnie dotyczyc czy ta beta za mała jest ?
@mickey* a co się stało co brałas ? :< przepraszam ale tyle tutaj jest tego wszystkiego , że się gubię czasami kto co
Wybaczcie mi dzisiaj za ten haos... spisałam sobie liste co badać itd. gdzie , bardzo pomagacie :*
Najgorsze jest to , że nic się nie dzieje śluz biały cycki , kłucia i wgl ... nie chce czekać :< boje sie tej cp czy moze mnie dotyczyc czy ta beta za mała jest ?
olaa90
@zosiak ja to już nawet nic nie czytam bo moja głowa tego nie ogarnia, aktualnie mam gin co rzekomo się na tym zna i kazał mi to brać (doktor P kieruje do niego na laparoskopię, w usługach ma tez wpisane ze się specjalizuje w sprawach niepłodności- poki co muszę mu zaufać). Czytałam tez na blogu mamaginekolog o tym kwasie. Muszę zbadac jeszcze to białko, bo na razie tylko d-dimery badane i ten czas aptt z którego i tak zawsze wynikało ze moja krew potrzebuje więcej czasu na krzepnięcie bo zawsze mam ponad normę ten czas ;/
D
Deleted member 170039
Gość
@roxie123 cp jest ciezko wykryc na poczatkowym etapie ciazy mozna podejrzewac miedzy 6-8 tyg ze jesli nie ma zarodka lub pecherzyka i zarodka to ze znajduje sie w innym miejscu. Wartosci bety sa rozne ja mialam prawidlowe na poczatku potem rosly ale malo u niektorych moze skakac z tego co slyszalam moze spasc a potem znowu wzrosnac. Kurcze licze ze ta wartosc poszybuje w gore u Ciebie w piatek wiem ze kobitki tu juz pisaly ale ja mam taka cicha nadzieje ze nie bedziesz grzebac w tej immunologii
@olaa90 musisz czekac w takim razie i zaufac lekarzowi pozostaw to wszystko takie jakie jest niech sie toczy czekaj cierpliwie zajmij glowe czyms a zleci czas zycze tego upragnionego zarodka:*
Dziewczyny polecam Wam picie tez kefiru dzisiaj sobie popijam najlepiej wieczorem ja tak nigdy tego nie lubilam no ale jedna pisala tu o mrowkachi wzielam sobie do serca ze zrobie wszystko nawet to co kiedys mowilam ze nie bede.
Link do: 6 korzyści z picia kefiru
@olaa90 musisz czekac w takim razie i zaufac lekarzowi pozostaw to wszystko takie jakie jest niech sie toczy czekaj cierpliwie zajmij glowe czyms a zleci czas zycze tego upragnionego zarodka:*
Dziewczyny polecam Wam picie tez kefiru dzisiaj sobie popijam najlepiej wieczorem ja tak nigdy tego nie lubilam no ale jedna pisala tu o mrowkachi wzielam sobie do serca ze zrobie wszystko nawet to co kiedys mowilam ze nie bede.
Link do: 6 korzyści z picia kefiru
Ostatnio edytowane przez moderatora:
edloteh
@dżoasia specem mówisz [emoji23] ciekawe w jakiej dziedzinie [emoji23] co do wyniku, bardzo wysokie cytokiny prozapalne (czyli 2 i TFN) mogą świadczyć o jakimś stanie zapalnym [emoji848] prawdopodobnie u ciebie NK tez będą wysokie [emoji848] nie masz jakiś problemów z żołądkiem? Może niedoczynność tarczycy albo cukrzycę? A może inne rzeczy. Mam nadzieje, że nie masz. Interleukina 10 ładna, mogłaby być wyższa ale nie ma co się czepiać. Oczywiście wizyta u immunologa wskazana. Daj znać co ci powie lekarz bo jestem ciekawa [emoji6]
@pixi.nova badanie NK z biopsji nie jest łatwo wykonać i nie jest ono wystandaryzowne na tyle by je zlecać. Pełny obraz, albo inaczej... lepszy obraz da zrobienie IMK oraz CBA niż zrobienie samego IMK. Odnośnie wynikow już ci napisałam na PW. Moim zdaniem nie ma dramatu. [emoji41] odnośnie pytania o KIRy, to nie badałam [emoji15]
@mickey* nie zawsze jestem dostępna kochana przepraszam.
@marzycielka81 popieram twojego m [emoji41] warto spróbować jak jajowody masz drożne. Grunt to zawalczyć znowu. do dzieła [emoji8][emoji110]️[emoji110]️ a jak naprawdę ci się teraz nie chce, to poczekaj na inny, lepszy dla ciebie moment [emoji5] [emoji8]
@burczuś fiu fiu [emoji7] to czekamy na efekt teraz [emoji41] mam nadzieje że małżonek dobrze trafił i będzie bobo [emoji110]️[emoji110]️
@Asia2104 to teraz oszczędzaj się kochana. Trzymamy za was kciuki [emoji110]️
@smerfik88 nie wiem co napisać. Takie rzeczy nie powinny się zdarzać. Przykro mi kochana że to przeżyłaś.
@roxie123 kurde no... [emoji20]
@Beciiia-87 no endometrium rokujące [emoji41] rób testa
No i doczytałam was [emoji15]
@pixi.nova badanie NK z biopsji nie jest łatwo wykonać i nie jest ono wystandaryzowne na tyle by je zlecać. Pełny obraz, albo inaczej... lepszy obraz da zrobienie IMK oraz CBA niż zrobienie samego IMK. Odnośnie wynikow już ci napisałam na PW. Moim zdaniem nie ma dramatu. [emoji41] odnośnie pytania o KIRy, to nie badałam [emoji15]
@marzycielka81 popieram twojego m [emoji41] warto spróbować jak jajowody masz drożne. Grunt to zawalczyć znowu. do dzieła [emoji8][emoji110]️[emoji110]️ a jak naprawdę ci się teraz nie chce, to poczekaj na inny, lepszy dla ciebie moment [emoji5] [emoji8]
@burczuś fiu fiu [emoji7] to czekamy na efekt teraz [emoji41] mam nadzieje że małżonek dobrze trafił i będzie bobo [emoji110]️[emoji110]️
@smerfik88 nie wiem co napisać. Takie rzeczy nie powinny się zdarzać. Przykro mi kochana że to przeżyłaś.
bertha
Dziewczyny potrzebuje pomocy.. odebrałam wynik testu Cba i totalna załamka... ryczę i nie wiem co dalej.. Wizyta u Paśnika dopiero w przyszły wtorek, póki co nic się nie zwolniło.
Wyniki totalnie skopane do tego dodatnie Ana, których rok temu nie było.
Czy któraś z Was, które mają wiedzę w tym temacie mogą coś napisać? @edloteh @anetkruczek @bertha @Porzeczka1234 @mickey*
http://imageshack.com/a/img923/5091/UlrHrx.jpg
http://imageshack.com/a/img922/62/oTyb4C.jpg
http://imageshack.com/a/img922/4199/n304LM.jpg
http://imageshack.com/a/img922/7156/RAXm5S.jpg
http://imageshack.com/a/img922/8285/OUVIsY.jpg
http://imageshack.com/a/img922/4100/vGXPPK.jpg
Nie masz najgorszych tych wyników wg mnie. W cytokinach chodzi o to żeby mieć więcej Th2 niż Th1, żeby organizm nie odrzucał ciąży. Który jest który:
Interferon gamma IFNγ Th1
Czynnik martwicy nowotworu TNF-α Th1
Interleukina 10 Th2
Interleukina 4 Th2
Interleukina 5 Th2
Interleukina 2 Th1
Wskaźnik IFN/IL4
Wskaźnik TNF/IL4
Wskaźnik IFN/IL10
Wskaźnik TNF/IL10
Tnf-a masz za wysoko (ja mam dużo wyżej), il10 dobrze ze masz wysoko (ja mam 10x niżej, poniżej normy), il2 za wysoko (ja mam 5x wyżej), wskaźniki jak są poniżej normy to lepiej niż jak są powyżej - bo to jest stosunek th1/Th2 właśnie. Paśnik podkreśla szczególnie stosunek IFN/IL10 , ze powinien być dla staraczek ok 0.1-0.5 a nie tak jak w normach pokazane. Wiec ty masz idealnie.
Ostatnia edycja:
edloteh
Widzę @bertha że mamy podobne zdanie o wynikach @pixi.nova [emoji8]
@pixi.nova do pionu proszę [emoji51] wizyta lada moment [emoji5]
@olaa90 czekamy na rozwój sytuacji. Może to mały leniuszek tam siedzi. Mocne kciuki zostawiam [emoji110]️[emoji110]️
@pixi.nova do pionu proszę [emoji51] wizyta lada moment [emoji5]
@olaa90 czekamy na rozwój sytuacji. Może to mały leniuszek tam siedzi. Mocne kciuki zostawiam [emoji110]️[emoji110]️
Ostatnia edycja:
pixi.nova
reklama
dżoasia
Hmm.. stan zapalny mówisz... Miałam jakąś lekką infekcję intymną, w dniu badania było już całkiem ok, ale może jeszcze we krwi coś było nie tak. No to lipa, pewnie wynik niemiarodajny... NK mam na poziomie 18%. Problemów z żołądkiem niet, niedoczynności też raczej nie mam bo TSH zawsze w okolicy 2 lub lekko poniżej. Jeśli o cukrzycę chodzi to mam lekki zespół metaboliczny i wszystkie inne syfy towarzyszące pcos, więc nie dziwne... Na wizytę do immunologa idę w piątek ale właśnie miałam nadzieję, że mi cos podpowiesz i będę wiedzieć o co dopytac i na co zwrócić uwagę Trochę mi rozjaśniłaś, dziękuję :*@dżoasia specem mówisz [emoji23] ciekawe w jakiej dziedzinie [emoji23] co do wyniku, bardzo wysokie cytokiny prozapalne (czyli 2 i TFN) mogą świadczyć o jakimś stanie zapalnym [emoji848] prawdopodobnie u ciebie NK tez będą wysokie [emoji848] nie masz jakiś problemów z żołądkiem? Może niedoczynność tarczycy albo cukrzycę? A może inne rzeczy. Mam nadzieje, że nie masz. Interleukina 10 ładna, mogłaby być wyższa ale nie ma co się czepiać. Oczywiście wizyta u immunologa wskazana. Daj znać co ci powie lekarz bo jestem ciekawa [emoji6]
Podziel się: