reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@magda1208 chyba muszę posłuchać innych opinii na temat leczenia...
Brawo Ty ...ja czekam na jutro ...ciągle zaślepiona marzeniami i wiarą , że może jednak ... po wyniku jak coś nie halo będzie to pójdę sprzątać do siebie

Z nowości jest nadzieja , że się wprowadzimy w następną sobotę :)

Dziękuję dziewczyny za wsparcie jutro chwila prawdy... wola Boża , przyjąć muszę wszystko .
Po wynik jadę po południu więc mogę być nieobecna , cycki flaczeją mimo , że żyły są widoczne, więc chyba nie ma się co bardzo łudzić .

Buziaki :**
Wierzę ,że będzie dobrze .

reklama
@Funia90 to mnie troszkę uspokoiłas....dzieki...co to jest to Pai? Powinnam to zbadać?

@roxie za wcześnie na takie objawy pozsmacicznej.. Ja 8 tygodni chodziłam z CP i mnie bolało dopiero ok. 7/8 Tc.. A może zatestuj dzisiaj i zobaczysz czy ciut jest ciemniejsza..

@Maciejka78 też właśnie odczytałam że im niższy poziom homocysteiny tym lepszy... A powiedz mi skarbie encorton masz wprowadzono bo coś wyszło czy dla bezpieczeństwa? Ja Tez brałam encorton w poprzedniej ciazy mimo że w sumie nie było wskazan....

@dżoasia może tak jest... Chociaż mi się wydawalo że w moim organizmie zawsze mi brakuje witamin i minerałów...

@Totois30 hmm między warga Sromowa a pavhwina mam takiego guzka pod skóra... Trochę boli i jest zaczerwienione....
Smerfik - przy staraniach możesz łykać dodatkowo kwas foliowy, nie zaszkodzi, byle metylowany, bo masz mthfr. Warto po 1-2 miesiącach suplementacji znów spr poziom, żeby wiedzieć czy dawka jest ok czy np za wysoka :) Jeśli będzie powyżej normy to możesz łykać np co 2 dzień.

@edloteh Dziękuje kochana jestes kopalnia wiedzy! Ja czytalam, ze nk powinno sie badac robiac biopsje z macicy. Pasnik zlecil mi badanie w tescie Imk i to jest chyba wlasnie ta aktywnosc u mnie 16%. Jednak slyszalam teorie, ze nk jest inne w kazdym cyklu i byl kiedys taki nawet eksperyment, ze badano kobiety co miesiac aby znalezc tzw. okienko kiedy nk sa niskie. Oczywiscie to tylko teoria.. Czy orientujesz sie jakie leczenie jest wskazane przy dodatnich ana? Szczepien nie biore pod uwage. Test lct ujemny u mnie. Cba ma kluczowe znaczenie?
Zastanawialam sie jak jest z tym encortonem czy faktycznie zle dziala na niekorzysc kom. jajowych jak twierdzi Jerzak?
@bertha Tez ostatnio wpominala, ze ponoc niekorzystnie wplywa. Tobie Pasnik jakie dal zalecenia? Probowalas juz na intralipidzie?

@dżoasia ma pewno będę łykac Bo kwas foliowy w organizmie kobiety jest bardzo ważny...

@roxie kciuki za jutrzejszą betę... Ja w ciazy nie miałam prawie żadnych objawów.... Więc nie nakręcac się kochana

@Maciejka78 właśnie ja też w poprzedniej ciąży brałam ten encorton... A co to NK?

Kochane jednak wam powiem że odpowiedni lekarz to połowa sukcesu.... Poszłam niby z tym guzkiem stwierdził że chyba to czyrak się zrobił wiec antybiotyk przepisał...ale zastanawiał się czy nie węzeł chłonny ale stwierdził później że jednak nie. Ale słuchajcie pokazałam mu wyniki! Haha powiedział mi że mam Za dużo kasy skoro robię takie bez sensowne badania... Mthfr nie umiał odczytać jedynie co wiedział na ten temat że to coś z kwasem foliowym jest... Powiedział że brać tylko kwas foliowym i działać.... Byłam w szoku po prostu... Nigdy w życiu już do niego nie pójdę... Powiedział mi że to przypadek że tak się u mnie podziało.... Po prostu byłam w szoku... Powiem wam że jak go słuchałam to chciało mi się płakać po prostu. Także kobietki odpowiedni lekarz to podstawa....
Dzięki kobietki za to że wkrecilyscie mnie w klimat mthfr...

@marshia z okazji urodzin wszystkiego naj, zdrowia i szczęscia,:-*
@edloteh jeszcze raz gratulacje wyniku mlr, z tego co się orientuje chyba powaliłaś wszystkich wynikiem:elvis:
@pixi.nova mamy podobne ustroństwa tzn dodatnie ana, nk nie takie jak powinno być(choć Ty masz nk całkiem niezłe) i też narazie boje się szczepień, nk z biospsji macicy z tego co czytałam chyba robią w jakimś jednym osrodku ale to badanie ogólnie nie jest tak dostępne jak badania z krwi
dziewczyny sorki, więcej nie napiszę bo nie wszystko czytałam, brak czasu:o
@Maciejka78 gratulacje wow jak to zleciało, najważniejsze że prenatalne wporządku, teraz niech bąbelek rośnie w siłę
@magda1208 :-*
@anetkruczek :-*

@dżoasia ma pewno będę łykac Bo kwas foliowy w organizmie kobiety jest bardzo ważny...

@roxie kciuki za jutrzejszą betę... Ja w ciazy nie miałam prawie żadnych objawów.... Więc nie nakręcac się kochana

@Maciejka78 właśnie ja też w poprzedniej ciąży brałam ten encorton... A co to NK?

Kochane jednak wam powiem że odpowiedni lekarz to połowa sukcesu.... Poszłam niby z tym guzkiem stwierdził że chyba to czyrak się zrobił wiec antybiotyk przepisał...ale zastanawiał się czy nie węzeł chłonny ale stwierdził później że jednak nie. Ale słuchajcie pokazałam mu wyniki! Haha powiedział mi że mam Za dużo kasy skoro robię takie bez sensowne badania... Mthfr nie umiał odczytać jedynie co wiedział na ten temat że to coś z kwasem foliowym jest... Powiedział że brać tylko kwas foliowym i działać.... Byłam w szoku po prostu... Nigdy w życiu już do niego nie pójdę... Powiedział mi że to przypadek że tak się u mnie podziało.... Po prostu byłam w szoku... Powiem wam że jak go słuchałam to chciało mi się płakać po prostu. Także kobietki odpowiedni lekarz to podstawa....
Dzięki kobietki za to że wkrecilyscie mnie w klimat mthfr...
Smerfik, byle nie przesadzić, ponoć są badania, że zbyt wysoki poziom kw foliowego powoduje autyzm u dziecka, ale to chyba musiałby być mocno podwyższony wynik, więc tak czy siak nie ma co przesadzac :)
Co do lekarza - dobrze, że już do niego nie pójdziesz... Osobiście wnerwia mnie jak słyszę, że nie ma sensu robić badań itp... Tiaaaaa... lepiej zachodzić i ronić, biegać do nich na wizyty, słyszeć "czasem tak się zdarza" i za darmo hajsy zostawiać... Ja po poronieniu zrobiłam badań za prawie 2 tys i okazało się, że dla immunologa były bardzo ważne - o wszystkie pytał, więc chyba nawet trochę go zaskoczyłam, jak powiedziałam, że robiłam je na własną rękę bez zaleceń gina ;)

reklama
@mickey* A wiesz moze gdzie w Polsce to badaja?
Jaki Ty kochana masz plan na teraz? Ty leczysz sie u doktora P? Pocieszylas mnie, że nk nie az takie wysokie ale i tak pewnie do zbicia przed staraniami. Jednak na intralipid nie jestem chetna jak juz accofil.
Pytanie co z tym encortonem.. od kiedy go brac i w ogole czy go brac.

Do góry