reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczynki przepraszam, że ja tak o sobie ale w piątek wylądowałam w szpitalu i to oczywiście nie z ciążą tylko ze sobą. Znowu miałam akcję, że nie widziałam na oczy, potem rozbolała mnie tak głowa i zrobiłam się buraczkowa. Zaczęłam mierzyć sobie ciśnienie i ja nisko ciśnieniowiec ( normalnie mam ok 90/50) miałam 150/97 ... Wzięłam tabletkę i po 20 min miałam 119/70. Pojechałam do mojej ginekolog u niej miałam znów 130/80 a jak dojechałam do szpitala to 110/70. Moja gin zaleciła mi zostanie w szpitalu bo bała się że dostanę wylewu.

Esperanza- ja mam endometriozę i oprócz problemów z zajściem w ciążę nie miałam z nią żadnych problemów także spokojnie nawet gdyby. Żadne badania z krwi nie dadzą Ci 100% pewność, że ją masz lub nie. Tak jak napisałaś tylko laparoskopia. Jedynym jakimkolwiek wskaźnikiem z krwi jest market Ca125 który przy endometriozie jest zwykle podwyższony. Nie daj się kobitko.

reklama
Zula, Ty biedna jestes. Trzymaj sie Kochana, jeszcze chwilka i bedziesz miala swoje kluseczki i to 2!! Spelnienie marzen!
I dziekuje za odp, kiedys mialam to badanie ze wzgledu na bolesne miesiaczki i wyszlo ok, w 2012 roku:
CA125 15,92 a norma <35

Tylko ja wlasnie czytalam, ze Endometrioza rowniez jest odpowiedzialana za poronienia, a leczenie hormonami i wywolywanie sztucznej menopauzy to przeciez koszmar. Laparoskopia tez mi obniży rezerwę i moze mnie zupelnie pozbawic szans, wiec jesli to Endo. bylaby odpowiedzialna za moje straty, to jestem troche bez wyjscia...

Ostatnia edycja:
Poczatek listopada i żadnych dobrych wieści? Smutno tu..

MagdaCh
Ty masz jeszcze siłę nas pocieszać? Dopiero co sama przeszłaś tragedię. Jestes wielka, dzięki :)
Możliwe, że u nas cos się wydarzyło. Tzn cos się działo w moim organizmie, ale czy to owulka to nie wiem.

Nut
przykro mi...

Esperanza Twoje badania nic mi nie mówią, bo ja świeżak i sama od dziewczyn się uczę. Ale kazde ich słowo chłone jak gabka

Pietrucha rośnijcie zdrowo :)

Zula
biedaku &&&&&&&&

Byłam w niedziele na grobie Dziecka utraconego, gdzie pochowane sa bliźnięta. Niby wiedziałam, że jest świeto i mogę się tam spodziewać ludzi, ale okazało się, że nie byłam na to przygotowana. Rodziny z dziecmi i bez. Patrzyli na mnie jak przyszłam, okropne uczucie. Wiecie ja tam raz uroniłam łzę, dawno temu, a teraz popłakałam się jak bóbr. Dobrze, ze już było ciemno. Tylko ten ogrom zniczy...

Powaznie?? Wszystkie inne przeciwciala wyszly negatywne:
P.ciała przeciwtarczycowe mikrosomalne - ATPO
P.ciała przeciw receptorom TSH
P.ciała przeciw tyreoglobulinie - ATG (antytyreoglobulinowe)
Antykoagulant toczniowy, Współczynnik przesiewowy
Homocysteina
P-ciała p/beta2 glikoproteinie 1 IgG
P-ciała p/beta2 glikoproteinie 1 IgM
P-ciała p/beta2 glikoproteinie 1 IgA
P-ciała p/fosfatydyloserynie IgG
P-ciała p/fosfatydyloserynie IgM
P-ciała p/kardiolipinowe ACA w klasie IgM (s)
P-ciała p/kardiolipinowe ACA w klasie IgG (s)

Moja Immunolog z Trójmiasta to odrzuciła i wtedy przestałam się zagłębiać w APS. Powiedziała żebym zbadała te mutacje tylko pod katem sprawdzenia krzepliwości krwi. Skoro mam APS, to co teraz?

Czy ktoś tu jeszcze ma ta mutacje Leiden ? Co na to przypisują Wasi lekarze?

reklama
Do góry