reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@pixi.nova nie pomoge Ci kochana bo nie robilam takich szczegolowych [emoji17]
@Ilis91 jeszcze jest czas [emoji8]
@magda1208 popieram dziewczyny, jeszcze bym nie odstawiala lekow.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom
Kochana pamiętam o Tobie i o Twoim pytaniu jak znajdę jutro chwilkę, to zajrzę do badań i dokładnie opiszę Ci o tym allo MLR na privie :) ja chyba sama zadecydowałam po pierwszej serii szczepień, że powtarzamy allo i przeczucie mnie nie zawiodło, bo szczepienia od Małża nic nie dały i obecnie jestem po pierwszej serii szczepieniami od dawcy plus jestem świeżo po doszczepianiu ;)

Buziaki dla Wszystkich [emoji8]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@kas90 jak się nie mylę to szczepionke na pneumokoki dostaje sie już za darmo,w ramach obowiazkowych,kilka lat wczesniej dostawalo trzecie dziecko za darmo. Dlatego szczepia w dwie konczyny,ta skojarzona,a pneumokoki osobno,ale moge się mylic. Ostatnio zmieniłam i osrodek i lekarza. Pytalam pielegniarke ktore szczepionki sa lepsze,te skojarzone czy na nfz,powiedziała ze wszystkie sa dobre,ale na nfz szczepi sie w cztery konczyny,i szczepionka rozklada sie na wiekszej powiezchni,a skojarzone sa skumulowane,dlatego jest wiecej skutkow ubocznych,typu goraczka,bol. I mozna te na nfz rozlizyc po dwa wklocia w odstepie czasowym. Szczerze żałuję ze zaczelam szczepic skojarzonymi,teraz juz nie moge tego zmienic,im bardziej skumulowana szczepionka,tym mocniej maly organizm musi sobie z ta dawka radzić. Pytanie do dziewczyn co maja chłopców,odciagacie napletek,bo mam mieszane uczucia. P.S do wszystkich dziewczyn ktore teraz sa bardzo smutne,i cierpia! NIE ZNAM SŁÓW POCIESZENIA :-(. Moge tylko powiedzieć ze bardzo mi przykro :-(

@magda1208 @Ilis91 mam nadzieje ze wam zmieni sie podejscie tak jak i mi po takiej diagnozie, mialam 6+pare dni ciaza nieprawidlowa beta 16000.nie skonczylo sie to happy endem ale do poronienia nie stracilam nadziei, wiedzialam ze moge spodziewac sie najgorszego ale mialam nadzieje i to nie cicha.tesciowa byla dla mnie ogromnym wsparciem, opowiadala historie z otoczenia takie jak dziewczyny ze bedzie dobrze, bo moglo byc.moja mama nie wie do dzis..jest malo wyrozumiala i boje sie ze by mnie zranila slowami i swoim podejściem, tak jak moja siostra, nic bym jej nie mowila gdyby nie kazala mi obiecac ze jej powiem jak beda 2 kreski.ogolnie jestesmy blisko ale siostra jest dosc nietaktowna.po diagnozie powiedziala"a u mnie wszyscy rodzą naokolo, za duzo sie naczytalas, bardziej pozytywnie nastwpnym razem"costam jej mowilam ze sie boje czy wszystko bedzie dobrze ale generalnie bylam cala w skowronkach a siostra jakbym sama to na siebie ściągnęła..w kazdym razie jak pytalam lekarza czy chodzenie z taka ciaza mi zaszkodzi, powiedział ze nie, to chcialam miec pewnosc i czekalam na poronienie.czulam ze bedzie, plamilam tydzien a potem 24h jakby najgorszy okres sie zblizal, no i 3 h wiadomo czego. Nie chcialam zaklinac rzeczywistosci ale wiedziam ze wszystko moze sie wydarzyc.mam nadzieje ze zaraz obudzi sie w was nadzieje, bo powinna, jest wczesnie:) jeszcze wszystko moze byc dobrze:)

@pixi.nova ja miałam nk wzorowe bo w zależności od szczepień wynik między 9-12 także tutaj nie miałam problemu kochana ten współczynnik jest ważny bo tam jest norma do 2,5 to górna granica a Ty masz 2,6 czy sa to tragicznie wyniki na pewno nie ale można już po tym jednym badaniu zobaczyć że coś tam siedzi u Ciebie w immunologi. Pewnie czekasz,na jakieś wyniki jeszcze one dadzą pełny obraz . Czy encorton u Ciebie da radę nie wiem ja się bałam z samymi lekami więc od razu szczepienia zrobiłam Paśnik na pewno Ci doradzi

@kas90 ja chciałam te szczepienia skojarzone cena to 220 zl u nas oczywiście za jedną dawkę. Rotawirusy też coś koło 200 zl kupuję ale to podobno bez kłucia doustny i właśnie dumam na te pneumokoki decyzję trzeba podjąć jeśli chce pneumokoki to z drugim szczepieniem muszę o tym poczytać i pomyśleć oczywiście , że swoją trzeba kupić ale mąż tu nosem kreci czy to potrzebne sama nie wiem muszę się doedukować a Ty jakie masz zdanie na ten temat? @bentula to mi klinka wbiłaś nie wiem czy robić te skojarzone czy zwykłe szkoda mi mała kilka razy kłuć szczepiłaś na pneumokoki ?

@nafoczka @agatush jak wy szczepiłyście może coś podpowiecie?

@Porzeczka1234 ja wlasnie pisałam ze teraz pneumokoki sa obowiazkowe,i dają je podczas szczepienia,akurat one są bardzo ważne,już 14 lat temu je wykupywalam,wtedy były płatne,ale popytaj przed szczepieniem pielegniarek w ośrodku którym szczepisz,będziesz miała pewność. Te szczepionki skojarzone tyle kosztują,ale zawsze trzeba pytac w kilku aptekach,bo różnica może byc do 100 zł,sama sie o tym przekonałam. Ja też martwilam sie tymi wkluciami,a pielegniarka mowi że mozna rozłożyć po dwa wklocia,zeby nie cztery,ja żałuję bardzo. Teraz po kazdej szczepionce bardzo sie martwię,czy dziecko sie nie opoznilo,czy coflo w rozwoju. Przepraszam ze tak drastycznie,ale tak matki opisywaly.Ale decyzję musisz podjąć sama :-).

@Porzeczka1234, @bentula, polozna tlumaczyla mi, ze na pneumokoki od tego roku jest wlasnie darmowa ta lepsza szczepionka. Ona jest na 8 szczepów. Jest jeszcze najlepsza szczepionka i ona kosztuje ok 200 zl i zawiera 13szczepow. Koszt jest spory, bo to szczepienie się powtarza. Ale M kaze brac tą najlepszą. I to jest jedno kłucie.
A drugie kłucie to kupuję skojarzoną.
Na rota jest dobrowolne (ta do picia) i szczepię tydzien, dwa pozniej.

P.s. nie wiem jak przetrwam szczepienie, aaaa!!
P.s.2 matki okupują bb w nocy haha. Zawsze jak małą nakarmię i ululam to wchodzę tu :)

Ostatnia edycja:
@magda1208 @llis91 ja tez nie powiem,ze mi przykro ,czekam dalej... i trzymam kciuki

@Porzeczka1234 ja sie zaglebilam i bede szczepic na rotawirusy najprawdopodobniej[emoji4]plus te 5 czy 6 w 1
Chociaz teraz czytam znow to co pisze @bentula i juz nic nie wiem‍♀️
Jedyne co mi sie obilo o uszy to jest to,ze jak sie ma mthfr to lepiej skojarzone bo maja mniej rteci czy innych metali i taki maly organizm szybciej sobie z nimi radzi.
Ale co jest prawda to juz nie wiem:/

@agatush a Michasie jakimi szczepilas ,pewnie pisalas ale pamiec slaba[emoji16]

Noo pieknie przybrala[emoji7]jak to na Bydluniowa przystalo hehe,oczko sie goi to tez super[emoji5]
mowisz nie spalas hmmm... 2.41 wlasnie licze barany hahha,obudzilam sie i co mam robic

@zosiak slyszysz ?licze baranki wlasnie[emoji16]

@kas90 zwaz Asienkie i daj znac jutro [emoji16]
A jak po porodzie ?juz wszystko sie zagoilo?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ciezka jakas ta noc. @bentula ja troszeczke odciagalam skorke tak tylko zeby nie zaroslo i tam troszke wody poszlo. Balam sie zarastania bo siostrzencowi grozil zabieg wiec widzialam jak pozniej to boli odciaganie.

@Funia90 mysle ze wszystkie Filipki takie sa z iskierkami w oczkach.

Pozdrawiam dziewcxyny w krzakach

reklama
Do góry