reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@magda1208 beta rośnie, bo dla organizmu to normalna ciąża :(. Może rosnąć do 12 tygodnia, to ostatni moment, kuedy organizm się orientuje, ze coś nue gra. Ale często rośnie tylko do któregoś momentu i zaczyna spadać. Zrób jutro lub pojutrze i bedzue wiadomo coś więcej. Niektórzy twierdzą, ze jeśli beta jest powyżej 20 tys, to nic już się nue pojawi. Ale statystyki statystykami.... a czasem jednak cuda się zdarzają. A Malina coś na to wsystko powiedział? Czemu szczepienia i sterydy nie dały rady?
@Ilis91 a Twoja beta? Wielkość pęcherzyka? Mam nadzieję, ze kazał lekarz czekać tydzień?

@magda1208 zrób kolejna betę i zobaczysz jaki jest przyrost
@Ilis91 u mnie w 5 tyg był pęcherzyk a w 6 już zarodek poczekaj bo się pojawi przecież u Ciebie nie ma nic nie pokojącego idź w piątek powtórz usg

A teraz mam pytanie biorę glukophage 500 raz dziennie nie chce jechać już do Jerzak bo mam Maline i miejscowego gina ale malina kazał mi się skontaktować z diabetologiem no i byłam dziś a on mi dała skierowanie do szpitala do Poznania na badania chociaż on też jest za tym żebym brała ten lek do 24tyg ciąży i że nie jest to duża dawka i nie wiem co zrobić to jest dopiero 8 tydzień a oni tam mi będą robić glukoze z obciążeniem sama nie wiem chciałabym zrobić to badanie ale po pierwszym trymestrze teraz się obawiam że to wpłynie na fasolke proszę o odp

@magda1208 beta przy pustym jaju spada i na pewno tak nie rosnie, wiec nie wiem czy dobrze, ze odstawilas leki. Gdyby to byl 7,8 tc, i pecherzyk pusty to wtedy mozna dywagowac i sklaniac sie nawet w kierunku podejrzenia zasniadu groniastego. Ale u ciebie Madziu jest jeszcze za wczesnie na tak drastyczne wyroki. Mam nadzieje, ze wiesz co robisz odstawiajac leki. @bea25ta tez odstawila, a potem martwila sie, bo ludzik sie ujawnil. Czemu tak szybko rezygnujesz? Walcz jak dlugo sie da

@mickey* nowy avatarek [emoji4]

@bobasek1990 poczytaj jakie dawki i jak dlugo braly dziewczyny w ciazach zakonczonych sukcesem.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Ilis91 Będzie dobrze.Wierzę))
@marshia Malina kazał zrobić usg za 6 lub 7 dni . Z nim nie ma bezpośredniego kontaktu więc pozostaje email lub kontakt z Panią z recepcji. Nie pytałam jeszcze o kwestię szczepień i sterydu w odniesieniu do pustego jaja ale nie omieszkam uczynić to na kolejnej wizycie.
@Destino Już sama nie wiem wogóle nie czuje się ciążowo mam bóle jajników brzucha. Marshia pisze, że beta rośnie nawet do 12tyg przy pustym jaju.

Ostatnia edycja:
@magda1208 lekow bym nie odstawiala czekajac na wyniki przyrostu to Ci duzo wyjasni bo a noz sie okaze ze sie pomylily co i tak sie zdarza.. Madziu ktory to tydz ciazy?
@Funia90 nie ma szans z rozmowa juz probowalam kazda rozmowa konczyla sie tym ze tata podnosil glos i nic z tym nie robil wiec szkoda nerwow pozostaje mi tylko czekac ze moze sie cos wyjasni planuja sie przeprowadzic do miejscowosci faceta ale dziecko nie chce strasznie pogmatwana sprawa. Jutro naszcescie maz przyjezdza.
@IIis91 za wczesnie na taka diagnoze poczekaj do7 tyg glowka do gory i wierz gleboko w kropeczke.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@magda1208 ja tez nie odstawialabym lekow,na to zawsze w razie czego jest czas.
Prosze wierz do konca.

@zosiak to rzeczywiscie kiepska sytuacja:/ w takim razie zostaje jedynie rozmowa z siostra ,ale tego juz tez probowalas:/ albo po prostu nie sprzataj po nich syfu i moze tata tez cos zrozumie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@magda1208 bardzo ładna ta twoja beta. Nie poddawaj się, nie odstawiaj leków za wcześnie zawsze jeszcze zdążysz to zrobić. Mam nadzieję, że kropeczka jeszcze się pokaże.
@Ilis91 miałaś usg na bardzo wczesnym etapie, za kilka dni może być i pęcherzyk i piękny zarodeczek. Mocno w to wierzę [emoji8]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@Funia90 fajnie ze jestes i nas tu wszystkie wspierasz ;))) tez chcialabym cierpiec na bezsennosc a dzisiaj nie szlam na praktyki i szalenstwo spalam az do 9 ja ogolnoe lubie sobie pospac ale jutro ide wiec pobudka o 6 :/

Co do pustego jaja to ja nie wiem co tym lekarzom sie ubzduralo sorry ale wiekszosc to pusto ale ma w glowie ja tez z taka diagnoza wyszlam a bylo cos innego trzeba wierzyc ze bedzie dobrze bo nie raz nastrasza czlowieka ze az nie umie spac wiem cos o tym.

reklama
@magda1208, to ciezkie co przechodzisz. A jednak widze teraz madrosc lekarza ze slaska, ktorego skreslilam. On nie mydlil oczu i mowil, ze raczej nic z naszej ciazy nie bedzie, poniewaz jednak widzial cuda to czekal. Kazal wrocic za tydzien. Potem za jeszcze tydzien. Beta rosla, slabo, ale rosla. Dopiero jak wykluczyl w 8 tc rozwoj ciazy wspomnial, ze to moze byc zasniad, ale tez chcial sie upewnic i kazal robic przyrosty bety. Zbyt pochopna decyzja lekarza moze przyniesc szkode. Mi tez nie kazal odstawic lekow. Poronienie jak ma sie poronic, to z lekami czy bez pojdzie. U mnie byla nieco inna sytuacja bo za maly pecherzyk. A mimo to gosc czekal. I tu popieram Maline by sprawdzic po tygodniu. Ty jako matka musisz miec pewnosc, ze nie skrzywdzisz maluszka. Ja dwukrotnie czekalam. Tym bardziej ze w 2 ciazy zarodek sie pojawil po 7 tc, choc bez akcji serca. Musialam miec pewnosc. Czekalam... a przed zabiegiem to mnie jeszcze lekarz wzial na usg i na kazde pytanie musial odpowiedziec. Ja wierzylam do konca, choc wszyscy mowili, ze jest zle. Madziu teraz tez walczylabym do konca. Ta niepewnosc jest okrutna, ale to jest wlasnie przestrzen na cud i na niego bym liczyla. Mi kiedys rataj ciosek mowila, ze takie puste pecherzyki maja dzis imiona i biegaja. To jednak moje podejscie. Ty zrob tak, bys niczego nie zalowala i bys czula sie dobrze ze soba. Nawet jesli decydujesz sie na odstawienie lekow, ale jestes tego pewna to jestem z toba i wspieram. Kochana... to musi byc twoja decyzja [emoji8]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry