@porzeczka1234, ja od dziecinstwa miewam bezsennosc, wiec, ze tak to ujme, jestem zaprawiona w boju. Ale to prawda, ze w tym wieku to juz ciezko nie dosypiac, a przy dziecku... oby bylo spokojne jak teraz. Takie moje slodkie marzenie
@smerfik88 porzeczka ci odpowie. Natomiast powiem ci, ze ciaze po takich przejsciach sa ciezkie az do konca psychicznie. Ja stracilam dwa aniolki, 9tc i 10tc. Ale ta ciaza... oczywiscie, ze po 10t zaczelam sie cieszyc, a jednak latwo nie jest. U mnie plamienia potem krew do 12-14tc. Potem ruchy i znowu stres, bo za duzo, albo za malo, w miedzyczasie podejrzenie uciekajacych wod plodowych, wiec mam papierki i sprawdzam. A niedawno znowu krew i szpital na kontrole. Tak ze bezdech do rozwiazania. Spokojna jestem tylko wtedy jak maly w miare sie rusza. A przeciez spac musi. I powiem ci ze momentami juz bym chciala urodzic, by sie od tego uwolnic. Niestety zdaje sobie sprawe z tego, ze po porodzie, to dopiero zaczne sie martwic. Wiec ze mnie prawdziwa matka wariatka. A jednak ciaza cieszy niesamowicie i celebruje sie kazdy dzien
@nafoczka z soczewicy zupka w max 30 min. Cebule drobno kroisz i szklisz na 2 lyzach oliwy. Wrzucasz pokrojone w kostke 2 srednie marchewki chwile smarzysz, lekko solisz dodajesz 600 ml wody najlepiej wrzatku. Gotujesz 5min. Dodajesz 8 lyzek soczewicy czerwonej i solisz. Gotujesz 15 min. Doprawiasz majerankiem, szczypta ostrej papryki i pieprzem i gotowe.
@madziu nie znam wprost przyczyny. I nie kazde puste jajo jest realnie puste. U mnie pierwsza ciaza z takim rozpoznaniem, ale w 5tc bylo widac zawiazki zarodka, ktore potem zniknely, wiec to mogla byc wada genetyczna, ktora nie dala maluszkowi szans na przezycie. Przyznam, ze nie znam sie na przyczynach i trudno je po fakcie ustalic. Wydaje sie ze trzeba by dobrze monitorowac ciaze od poczatku, potem zrobic badania materialu by to wszystko dobrze przyczynowo okreslic.
@Funia90 to niezly masz pecherz. Ja musze odpowiednio wczesnie przestac pic, a potem z 10 wizyt w wc, zeby w nocy raz na siku isc. A czesto ledwo sie poloze i moge wracac [emoji1] a jednak mnie to nie irytuje
@zosiak, to obowiazek twojej siostry zadbac o swoje dziecko, a nawet jak podrzuca do dziadka, to nie morze tak byc, ze ty wszystko sprzatasz. To bedzie trudna sytuacja, bo wymaga od ciebie nie lada asertywnosci a siostra wspolpracowac raczej nie zamierza. I dobrze by bylo z tata pogadac na spokojnie. Bo fajnie, ze zajmuje sie mlodym, ale nie morze byc tak, ze potem ty sprzatasz. Dzis, to sytuacja juz trudna do rozwiazania, ale z czasem bedzie tylko trudniej. Przerabialam podobne rzeczy i dzis kiedy mloda ma juz 18 lat to az strach mowic co sie wyrabia. Ja od rodzicow sie wyprowadzilam. A im bylo zal ja ustawiac. I teraz nikt sobie z nia nie radzi. Tak wiec nie daj sie w to wplatac, tylko prostuj swoje zycie. Powodzenia
@matulkaa to cudownie. Jak widzisz jest czas w ciazy na radosc i ... zakupowe szalenstwo. Super, ze cie mala uspokaja. Niech to trwa jak najdluzej
Edit
@nafoczka do cebuli i marchewki jeszcze 3 lyzki koncentratu pomidorowego.... bym zapomniala
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom