reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kochane moje betę zrobiłam w piątek powtarzam usg. Nigdy wcześniej nie miałam pustego jaja czy mogę was prosić abyście nakreśliły mi sytuację jaka jest główna przyczyna. Powiem wam kochane ,że lepiej to zniosę niż stratę ciąży tak jak do tej pory.
Chciałam wam napisać że mam bardzo bardzo dobrą panią ginekolog człowieka anioła który pomaga mi w tym wszystkim pod każdym względem. Malina trochę mnie zdenerwował bo wczoraj nie otrzymałam żadnej wiadomości.Dopiero dzisiaj rano zadzwoniłam . Oczywiście zdaję sobie sprawę z ogromu pracy jaką ma profesor.
Lecz nie smak pozostaje.

@bobasek1990 priv.

reklama
@magda1208 Madzia kochana dzidzi mam nadzieje zrobi Wam psikus bo ma charakterek[emoji5]moja przyjaciolke wysylali na zabieg bo juz bylo ponad 7tc i pecherzyk za duzy bez cialka zootego a tu za dwa dni cialo zolte i malutki teraz Filipek ,dlatego ja wierze dalej[emoji8]

@Destino puszczam malej ta melodyjke do brzuszka zeby sie uspokajala,w sensie jak sie urodzi to bedzie ja poznawac[emoji4]
Ja to pewnie z tym spaniem tez tak mam kiepsko bo ciagle mysle jakby tu wszytsko dopiac na ostatni guzik,a niestety nasze urzedy sa przeokropne:/
Powiem Ci,ze ja wstaje tylko raz na siku w nocy.

@smerfik88 witaj przykro mi [emoji17]

@bea25ta haha roznawilas mnie z tym dobiesiem brzuszkow z przychodni hahaha
Ja tez moge na porodowce kilka zalatwic a co tam[emoji16]

@monia0208 no cos sie kluje u Ciebie[emoji4]ooo doczytalam jaka piekna beta[emoji7]

@ovli22 a nie masz szans tam u siebie na monitoring cyklu jakis? Wspolczuje snu ale kazda czasem mecza koszmary.

@Porzeczka1234 @kas90 super ,ze macie takie glodomorki[emoji5]ja wczoraj na szkole rodzenia dostalam taka slodziakowa butelke z aventa[emoji7]

@marshia co to za wizyta?jej nic tylko sie zalamac po rozmowie z takim lekarzem.
Nie przejmuj sie ,on nie musi wierzyc,wazne ,ze Ty wierzysz[emoji5]
Ps ja tez odwolalam ta hematolog co ostanio bylam bo co mi powie ,ze metyle mam brac ?szkoda mi kilku godzin w przychodni.

@bobasek1990 cudowne wiesci[emoji8]

@llis91 kciuki za wizyte[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witajcie dziewczynki milego dnia :*
Pisze do Was o rade bo nie eiem co o tym wszystkim mam myslec.
Moje zycie potoczylo sie zupelnie inaczej nie tak jakbym chciala. Moja mama zmarla ale to juz wiecie w czasie gdy z mezem szukalismy jakiegos mieszkanka ale wsztstko sie pokomplikowalo i mieszkamy z tata w domku ktory zostal mi przepisany w spadku mam tez dwie siostry ktore tez otrzymaly w spadku pieniadze zeby nie bylo konfliktow w rodzinie. Ale sprawa dotyczy mojej siostry bo mam mieszane uczucia ma dziecko 12 lat, 2 lata temu zerwala ze swoim chlopakiem i nie miala gdzie sie podziac a ze my mielismy z mezem jedno pietro to ja ja przygarnelam dalam kej 2 pokoje my mielismy jeden ale pozniej troszke tego zalowalam bo siistra raczej nie zamierzala sie wyprowadzic a chodzila sobie na randki z nowym facetem o czym nikt nie wiedzial teraz w grudniu bierze z nim slub. Doszlo do tego ze musialam siostrze powiedziec ze musi sie wyprowadzic bo moje malzenstwo sie rozwala oczywiscie byla obrazona jak to ja ja moge wyrzucic. A teraz wprawdzie ma mieszkanie to co tydzien jezdzi do tego swojego faceta a nam podrzuca swoje dziecko oczywiscie ma przykrywke bo jest dziadek ale sytuacja jest meczaca bo mnie w domu nie ma a jak przyjde to jest tak jakby ktos bombe zrzucil w domu jest tak zabalaganione. Kiedys z siostra juz sie powadzilam o to, to mi powiedziala ze to moj obowiazek bo jak ja bylam mala to mnie wychowywala co o tym myslicie moze rzeczywiscie przesadzam??? Moj maz ma spokoj bo teraz wyjechal ale tez go meczy ta sytuacja. Do jakiegos czasu sie poswiecalam zawizilam go tez na treningi ale czasami od siostry uslyszalam ze zle wychowuje dziecko i co mam sobie myslec o tym ja nie chce wychowywac a po pristu byc ciocia ktoea od czasu do czasu poswieci mu swoj czas
Moj siostrzrniec znowu nie chce spedzac czasu z siostra i jej facetem tylko z nami i kolo sie zamyka ehhh...

Przepraszam ze nie na temat watku.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kochane moje betę zrobiłam w piątek powtarzam usg. Nigdy wcześniej nie miałam pustego jaja czy mogę was prosić abyście nakreśliły mi sytuację jaka jest główna przyczyna. Powiem wam kochane ,że lepiej to zniosę niż stratę ciąży tak jak do tej pory.
Chciałam wam napisać że mam bardzo bardzo dobrą panią ginekolog człowieka anioła który pomaga mi w tym wszystkim pod każdym względem. Malina trochę mnie zdenerwował bo wczoraj nie otrzymałam żadnej wiadomości.Dopiero dzisiaj rano zadzwoniłam . Oczywiście zdaję sobie sprawę z ogromu pracy jaką ma profesor.
Lecz nie smak pozostaje.

@bobasek1990 priv.
Ja tak na szybko z doskoku, bo w pracy jestem :) Madziulka a jak żołnierze Małża? Bo czasami puste jajo jest z winy plemnika i albo niefart albo slabe nasionka :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@kas90 ja juz tak zyje tymi problemami od 2014 roku nie umiem sie id tego uwolnic:/ jestem osoba zestresowana bardzo jedyna ucieczka dla mnie to praca i szkola. Dodam ze nie chcialam w spadku domu wolalam sie wyprowadzic ale sytuacja finansowa byla do kitu a tata nie zgodzil sie na to by bylo odwrotnie tez mam zal do niego bo mnie w to wszystko uwiazal.
@IIis91 trzymam kciukasy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@magda1208 czytałam, że puste jajo może być wynikiem bakterii w nasieniu.
@Ilis91 powodzenia na wizycie u naszej doktor [emoji4] miniemy się, ja jestem umówiona na piątek [emoji4]
@Destino dziękuję, że pytasz [emoji8] maleńka pięknie daje o sobie codziennie znać, więc czuję się troszkę spokojniejsza. Rozpedziłam się już bardzo z wyprawką [emoji7] mam sporo rzeczy, ciuszków, pościel, kocyki itd. Z "grubszych" został jeszcze materacyk i fotelik ale to dopiero końcem grudnia [emoji4] W tym tygodniu korzystam z darmowej wysyłki do paczkomatów na allegro, tak więc rzeczy przybywa w zastraszającym tempie [emoji4]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@porzeczka1234, ja od dziecinstwa miewam bezsennosc, wiec, ze tak to ujme, jestem zaprawiona w boju. Ale to prawda, ze w tym wieku to juz ciezko nie dosypiac, a przy dziecku... oby bylo spokojne jak teraz. Takie moje slodkie marzenie

@smerfik88 porzeczka ci odpowie. Natomiast powiem ci, ze ciaze po takich przejsciach sa ciezkie az do konca psychicznie. Ja stracilam dwa aniolki, 9tc i 10tc. Ale ta ciaza... oczywiscie, ze po 10t zaczelam sie cieszyc, a jednak latwo nie jest. U mnie plamienia potem krew do 12-14tc. Potem ruchy i znowu stres, bo za duzo, albo za malo, w miedzyczasie podejrzenie uciekajacych wod plodowych, wiec mam papierki i sprawdzam. A niedawno znowu krew i szpital na kontrole. Tak ze bezdech do rozwiazania. Spokojna jestem tylko wtedy jak maly w miare sie rusza. A przeciez spac musi. I powiem ci ze momentami juz bym chciala urodzic, by sie od tego uwolnic. Niestety zdaje sobie sprawe z tego, ze po porodzie, to dopiero zaczne sie martwic. Wiec ze mnie prawdziwa matka wariatka. A jednak ciaza cieszy niesamowicie i celebruje sie kazdy dzien

@nafoczka z soczewicy zupka w max 30 min. Cebule drobno kroisz i szklisz na 2 lyzach oliwy. Wrzucasz pokrojone w kostke 2 srednie marchewki chwile smarzysz, lekko solisz dodajesz 600 ml wody najlepiej wrzatku. Gotujesz 5min. Dodajesz 8 lyzek soczewicy czerwonej i solisz. Gotujesz 15 min. Doprawiasz majerankiem, szczypta ostrej papryki i pieprzem i gotowe.

@madziu nie znam wprost przyczyny. I nie kazde puste jajo jest realnie puste. U mnie pierwsza ciaza z takim rozpoznaniem, ale w 5tc bylo widac zawiazki zarodka, ktore potem zniknely, wiec to mogla byc wada genetyczna, ktora nie dala maluszkowi szans na przezycie. Przyznam, ze nie znam sie na przyczynach i trudno je po fakcie ustalic. Wydaje sie ze trzeba by dobrze monitorowac ciaze od poczatku, potem zrobic badania materialu by to wszystko dobrze przyczynowo okreslic.

@Funia90 to niezly masz pecherz. Ja musze odpowiednio wczesnie przestac pic, a potem z 10 wizyt w wc, zeby w nocy raz na siku isc. A czesto ledwo sie poloze i moge wracac [emoji1] a jednak mnie to nie irytuje

@zosiak, to obowiazek twojej siostry zadbac o swoje dziecko, a nawet jak podrzuca do dziadka, to nie morze tak byc, ze ty wszystko sprzatasz. To bedzie trudna sytuacja, bo wymaga od ciebie nie lada asertywnosci a siostra wspolpracowac raczej nie zamierza. I dobrze by bylo z tata pogadac na spokojnie. Bo fajnie, ze zajmuje sie mlodym, ale nie morze byc tak, ze potem ty sprzatasz. Dzis, to sytuacja juz trudna do rozwiazania, ale z czasem bedzie tylko trudniej. Przerabialam podobne rzeczy i dzis kiedy mloda ma juz 18 lat to az strach mowic co sie wyrabia. Ja od rodzicow sie wyprowadzilam. A im bylo zal ja ustawiac. I teraz nikt sobie z nia nie radzi. Tak wiec nie daj sie w to wplatac, tylko prostuj swoje zycie. Powodzenia

@matulkaa to cudownie. Jak widzisz jest czas w ciazy na radosc i ... zakupowe szalenstwo. Super, ze cie mala uspokaja. Niech to trwa jak najdluzej

Edit @nafoczka do cebuli i marchewki jeszcze 3 lyzki koncentratu pomidorowego.... bym zapomniala

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Destino moj tata sie raczej nim nie zajmuje od czasu cos mu zrobi zjesc ale wiekszosc czasu ze mna przesiaduje a jesli chodzi o asertywnosc to juz coraz lepiej sobie z tym radze. Tylko boli mnie fakt wczoraj taka sytuacja siostra sobie pojechala na szkolebie ja do niej dzwonie ze jej syn jest chory a ona ze co ona ma zrobic no czujecie a ja na praktyki musialam isc i do pracy powiedzialam jej ze jej syn zostaje w takim razie sam . Juz takie rozmowy z tata z mialam on jest wpatrzony w moja siostre a ja jestem tak mi kiedys powiedzial gospodynia od sprzatania i gotowania zdrowie mi sie bardzo posypalo. Dziekuje za rady:*

Do góry