reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Enya, tak się cieszę, że usg wyszło ok ;) Suuuper! Niech Bacha zdrowo rośnie! :)

Pietrucha, Nut4Nut - cuuudnie! Trzymam kciuki dalej;)

AgnieszkaP - a mówił Ci coś Dubrawski czy już wie czy wlewy czy szczepienia?

Nafoczka - co za lekarz z tej baby...;/ buuuu...dobrze, że masz kogoś innego na oku;)

Pozdrówki! :))

reklama
enya81 - Bachna to imie to twoje dziecka..? no to juz ladnie przybrala.. to juz wielka pannica... to prawda lepiej skonsultowac to z lekarzem i chodzic na rehabilitacje jak trzeba bedzie niz potem narzekac ze czegos nie zrobilam... ;-)

p.s a to masz coreczke Basie?

AnieszkaP a co to sa za badania i gdzie sie je robi?:tak:

Nafoczka - co za lekarz z tej baby..dobrze, że masz kogoś innego na oku ktory inaczej na was spojrzy i bedzie efekt w postaci ciazy i malenstwa!!:tak:

Hej Kobietki!
Enya super że usg wyszło dobrze!!
Nafoczka dobrze że zmieniasz lekarza
Pietruch, Nut Trzymam kciukaski
Gogac 16tc wow czas leci, u mnie bedzie albo Kasia albo Piotrus czas pokaże:)
Misiejek Zula Truskawka Buziaki!!
Kobietki miałam dzisiaj usg, jeden pęcherzyk sie wchłonał a w drugim jest malutki dzidziolek i ma 10,7mm:) Jestem szczęśliwa :)

:-) Misiu,gratuluję z całego serca...

Nut4nut.... Ja L4 bralam zawsze od lekarza od samego początku ciąży.... Tylko że moja praca jest zmianowa. Pracuje na dniowki i nocki.. do tego jest tam promieniowanie radarowe i elektromagnetyczne.... Zreszta praca po 12 godzin...
Idź do ogólnego pokaz bete i bierz zwolnienie do wizyty serduszkowej...
Pozdrawiam wszystkie panie..

Misia - wielkie gratulacje!!! Niech cud trwa.

Nut4nut - ja nie brałam nigdy zwolnienia, więc nie pomogę. Miałam nieszkodliwą pracę. A przy pierwszej ciąży (pracowałam w warunkach szkodliwych) prezes oddelegował mnie do pracy w biurze. Mój lekarz nie był chętny do zwolnień.

A aaa na tą forte też się nacięłam. Niby forte a zawartość malutka.
Poszukaj w aptekach witaminy B6 z firmy Teva o zawartości 50mg w tabletce. Jerzak każe przyjmować 150 mg i ciężko połknąć 15 tabletek:)

Apolinka czy wlewy czy szczepienia będzie zależało od wyników badań, tak powiedział.
Olusiu on mi tłumaczył co to za badania ale jest to mocno skomplikowane więc tu nie wytłumaczę bo nie zapamietałam, zresztą uzywał fachowego języka , zrobić badanie można tam na miejscu tzn. pielęgniarka pobiera i wysyłają gdzie trzeba do badania.

Nut4nut - moja rada byłaby prosta - weź zwolnienie. I tak dość dużo mamy zmartwień, aby szefem się przejmować. Skoro to taki typ i nie był to jednorazowy wybryk.Będziesz chciała to zawsze możesz wrócić do pracy, jeśli nie to kontynuować zwolnienie. Trzymaj się mocno i martw szefem. Teraz najważniejsza jesteś Ty i dziecko.

Anieszka
- fajnie że już jesteś w trakcie diagnostyki. Też wybieram się do dr D za miesiąc. Muszę dopytać czy badania jakie zlecił w ubiegłym roku są nadal aktualne. Mam nadzieję, że mnie nie pogoni za to, że zrezygnowałam z niego rok temu. Myślę nad jakąś wiarygodną śpiewką.

Ostatnia edycja:
reklama
Nut4nut... Ja w związku z tym że szef dziwnie patrzył przez ostatnie 4 lata na moje zwolnienia.... Po prostu od 4 ciazy mówiłam mu ze jestem po kilku stratach i musze lezec. Fajnie, ze dobrze sie czujesz, nie masz plamien...itd... Oby tak do końca!
Postanowiłam, że nie ma co owijać w bawełnę i otwarcie mówię szefowi co i jak...

Madziu, często o Tobie myślę, i tak myśląc wlewy czy szczepienia.... Moja obecna gin mówi, że jeśli wlewy to tuż przed zajściem w ciążę kontynuacja ich w ciąży i wtedy szansa jest większa. Kwestia załatwienia leku i podania....
Wątpię by D cie pamiętał, pewnie tyle ma pacjentek, że szok... także wal śmiało do niego...

Nut4nut... kiedy miałaś ostatnią @??? wyliczylas juz termin ???

Do góry