reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@roxie123 to chyba jakieś bliższe moje okolice jak planujesz do Tarnowa do lekarza się dostać :) ciekawa jestem czy jeśli pierwsza wizytę miałabym w Krk bo termin wcześniejszy będzie to czy będę mogła się przenieść do Tarnowa orientujesz się ? :)
Ja miałam pierwsza wizytę u dr przybycienia w Krakowie a później sam mi kazał przyjeżdzać do Tarnowa [emoji4]

reklama
@mickey* podjadasz mówisz [emoji6] czy te 16mg metr.. to zalecenie lekarza? Powiem tak, branie obecnej dawki przez dłuższy czas powinno mocno wpłynąć na aktywność NK, i statystycznie powinno bardzo spaść. Odpowiadając na twoje pytanie, wszystko zależy od tego jak długo masz brać te dawkę... moja kumepla miała zlecone 20mg encortonu od Paśnika, i brała przez 3 miesiące do czasu ciąży po crio transferze, a potem zmniejszała dawkę do 16 tyg ciąży. Moja uwaga jest taka, to nie cukierki, więc trzeba rozsądnie podchodzić do leczenia. Nie powiem ci co zrobić, bo lekarzem nie jestem. Obecna dawka już nie jest mała...

@olaa90 nie mam pojęcia , ja dzwoniłam pytać o rejestracje to dopiero zaczynają od stycznia rejestrować na nowe terminy , wydaje mi się , że Kraków a Tarnów to osobne są zapisy chyba , że lekarz Ci każe przyechac to wiesz .
Ja jestem z okolic Sanok Krosno , więc bliżej mi do Tarnowa . Mam nadzieje jednak , że nie będę musiała się pisać

Ja dzisiaj robię ruskie pierogi a w zasadzie już zrobiłam :D

@mickey* podjadasz mówisz [emoji6] czy te 16mg metr.. to zalecenie lekarza? Powiem tak, branie obecnej dawki przez dłuższy czas powinno mocno wpłynąć na aktywność NK, i statystycznie powinno bardzo spaść. Odpowiadając na twoje pytanie, wszystko zależy od tego jak długo masz brać te dawkę... moja kumepla miała zlecone 20mg encortonu od Paśnika, i brała przez 3 miesiące do czasu ciąży po crio transferze, a potem zmniejszała dawkę do 16 tyg ciąży. Moja uwaga jest taka, to nie cukierki, więc trzeba rozsądnie podchodzić do leczenia. Nie powiem ci co zrobić, bo lekarzem nie jestem. Obecna dawka już nie jest mała...
hmm wiesz jak to jest mój gin mi powiedział, że nawet mogę brać 20 mg ( bo to i tak nie są jakieś mega duze dawki=takie jak leczą ludzi chorych sterydami to te dawki to nawt 60 czy ponad 100 mg ) ale wiesz że ja już nie zachodzę prawie rok, niewiem co się dzieje, moze uda mi się w grudniu pojść zrobić drożność. zobaczę po miesiąću jak nk wyglądają
@olaa90 ja na 1 wizycie byłam w Macierzyzństwie bo były dużo krótsze terminy, a pózniej już jezdziłam do Tarnowa, za Jego zgodą,aczkolwiek to już decyzja dr

@bertha rozumiem kochana. Pamietaj, że ja tyko wyrażam swoje zdanie [emoji5] i nie chce w żadnym przypadku źle dla Ciebie [emoji8] Moim zdaniem nie ma ciąży, bo do dobrego podziału nie może dojść z powodu ataku agresywnych limfocytów. Nawet jak już uda się rozwinąć zarodkowi do jakiegoś etapu to nie ma szansy na implantację... Oczywiście żelazny zestaw jest super [emoji4] I mam nadzieje, że da radę. Mocno &&
@mickey* leczą ludzi chorych... to prawda. Zapewne widziałaś przy jakich chorobach bierze się takie dawki... dla nas starczek to zbyt wysokie są. Nie słyszałam by Paśnik zlecił większą dawkę niż 20mg.

Zmykam dziewczyny na razie, bo obowiązki wzywają...

@mickey* kochana jestem WYCZERPANA, moja mała Auri całą noc nie mogła oddychać tak jej się nos zatkał :szok::szok: do tego o 2 rano dostała temperatury zawrotne 38 stopni ale ja już byłam cała obsrana bo ona nigdy nie miała więcej jak 37,5 :szok::szok::szok: dałam jej syrop n temperaturę i zrobiłam okład ale za godzinę zwymiotowała i dostała biegunki :szok::szok: rano pojechałyśmy do lekarza więc jesteśmy teraz obstawione lekami. Ale po prostu jak ona jest chora to ja też. Do tego całą noc nie spałam więc zasypiam na siedząco prawie.

@bertha oglądnęłam film, niesamowity !

Ja do doktora najpierw jeździłam do Macierzyństwa dla doktora było wszystko jedno gdzie się zapiszę potem. Więc czasem jeździłam do Krakowa czasem do Tarnowa. Jak monitoring to tylko Tarnów. Ale wizyty do bardziej Kraków bo wolę to miasto :D poprawka wolałam bo teraz wolę Tarnów <3

hmm wiesz jak to jest mój gin mi powiedział, że nawet mogę brać 20 mg ( bo to i tak nie są jakieś mega duze dawki=takie jak leczą ludzi chorych sterydami to te dawki to nawt 60 czy ponad 100 mg ) ale wiesz że ja już nie zachodzę prawie rok, niewiem co się dzieje, moze uda mi się w grudniu pojść zrobić drożność. zobaczę po miesiąću jak nk wyglądają
@olaa90 ja na 1 wizycie byłam w Macierzyzństwie bo były dużo krótsze terminy, a pózniej już jezdziłam do Tarnowa, za Jego zgodą,aczkolwiek to już decyzja dr
My z Magdą też długo nie zachodzilysmy a po drożnosci ja w tym samym cyklu a ona w następnym chyba to badanie jednak pomaga i u mnie jajowody były drozne a jednak kontrast pod ciśnieniem coś przepchal że odrazu się udało idź kochana nie trać czasu ja robiłam prywatnie w gamecie w Łodzi bez znieczulenia i nie było strasznie w moim przypadku

reklama
My z Magdą też długo nie zachodzilysmy a po drożnosci ja w tym samym cyklu a ona w następnym chyba to badanie jednak pomaga i u mnie jajowody były drozne a jednak kontrast pod ciśnieniem coś przepchal że odrazu się udało idź kochana nie trać czasu ja robiłam prywatnie w gamecie w Łodzi bez znieczulenia i nie było strasznie w moim przypadku
właśnie się zbieram z tą drożnościa, ale przyznam że ja strachliwa, noi głowna obawa to metoda jaką wybrać, gdyż słyszałam że po laparoskopii lubi się przypałętać ciąża pozamaciczna, i sama niewiem a ty bobasek jaką miałaś metoda?

Do góry