reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@olaa90 jestem z krakowa, wiec tu robilam badania. Jest kilka miejsc gdzie mozesz zrobic. Nawet te podstawowe na poczatek dobrze zrobic. my robilismy analize nasienia, seminogram, chromatyne plemnikowa i posiewy. Nawet kolo siebie mozesz miec lab albo szpital, albo jakas klinike, ktora wam te badania zrobi. Poszukaj na necie. Moj m robil w parens w krakowie te badania. Wszystko odplatnie. Olaa mnie Sydor mowil, ze wit d3 pomaga w podtrzymaniu ciazy, ale nie mowil, ze niski poziom moze sie przyczynic do poronienia. Tak czy inaczej caly czas suplementuje w dawce 2000. Olcaa u mnie takie plamienia z czasem wykazaly wysoki poziom prolaktyny. To ona moze dawac takie objawy.

@burczus cudnie to napisalas. W stratach nie ma winnych. Po prostu cos nie domaga i trzeba to podreperowac.

@Funia90 jak bedzie po porodzie leniuszkiem to nawet odsapniemy. Gorzej jak ten bezruch odreaguje i bedzie adhd [emoji16]

@bertha niesamowity filmik. Jakie to wszystko ciekawe. Zawsze fascynowala mnie biologia

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
@olaa90 witaj wśród Aniołkowych mam :) mam tą samą mutacje co Ty od kwietnia brałam metyle solgara a teraz biorę prenatal uno bo ma metylowany zestaw i łatwiej jest brac jedną tabletke niż 3 :) myślę że trzeba tą D suplementowac , bo jest bardzo ważna a u Ciebie niziutko .
Ja się będę rejestrować do Przybycienia do Tarnowa w styczniu jeśli do tej pory nie uda mi się zajść obecnie testuje za tydzień . Ps. męża bym przebadała czasami pozory mylą
@agatush dobrze , że małej katarek ustąpił ;*
@magda1208 kochana taki wewnętrzny strach jest zawsze a bierze się przez to , że nie mamy na nic wpływu ... pozostaje wierzyć i czekać chociaż to trudne ;*
@Destino Nataniel daje Ci popalić , może po prostu jest leniuszkiem ;** dacie radę zleci szybko do porodu już niewiele Wam zostało ;*
@marshia też myślałam o laserze , najpierw pachy ... mówisz , że da się wytrzymać xD
@bobasek1990 kiedy wizyta ? :*
@bertha bardzo ciekawy ten filmik , fajnie , że się z nami podzieliłaś :) i to tak wygląda podział u każdej z nas na samym początku ?
@Porzeczka1234 Zosieńka słodziutka ;* jak oczko ?

@bertha moim zdaniem nie masz za dużego wyjścia. Zdajesz sobie na pewno sprawę, że twój system immuno ma wpływ na rozwój zarodków. Paśnik każde odczekać między immunosupresja a ivf, wiec to idealny czas żeby się dobrze przygotować do stymulacji. Myślę, że warto spróbować biorąc pod uwagę twoje obecne wyniki. Moje zdanie znasz, wybór oczywiście jest twój. Pamiętaj, że Paśnik chce dla nas jak najlepiej [emoji7] ps. Starania nauczyły mnie cierpliwości [emoji6]
@roxie123 depilacja laserowa jest super. Ja robię sobie pachy, łydki i bikini. I efekt już widać. Największe wow było po 2 zabiegu. Brak czarnych kropek mnie cieszy [emoji4] Nim podejdziesz do zabiegu przeczytaj koniecznie jakie są przeciwskazania.

Ostatnia edycja:
@bertha niesamowite, nie wiedziałam że pacjenci dostają takie filmy jak rozwijaja się komórki,
@edloteh wczoraj miałam pisać zeby Cię wywołać ale moje hashi zjadło tą myśl, ale i tak telepatia zadziałała:biggrin2:
edlo a powiedz co myslisz jak ja tak sobie podjadam steryd to biorąc pod uwagę u mnie problem na polu podziałów komórkowych to immunosupresja jeszcze bardziej degenerująco wpływa, tylko co wybrać przy mojej aktywności nk, szczerze biorę teraz około 2-3 tyg 12 mg metypredu zeby zbić nk jak myslisz jens sens zwiększyć do 16 mg (czyli 20 mg encortonu)?
@magda1208 a powiedz mi jaką dawkę bierzesz encortonu? i od którego dnia cyklu?i jaką dawkę heparyny?
@anetkruczek gdzie się schowałaś?jak się czujesz?

@bertha bardzo ciekawy ten filmik , fajnie , że się z nami podzieliłaś :) i to tak wygląda podział u każdej z nas na samym początku ?
Dokladnie tak to u kazdej wyglada :) tzn mysle ze wyglada lepiej, bo w ciąże zachodzicie, a moje embrionki za slabe.
@bertha moim zdaniem nie masz za dużego wyjścia. Zdajesz sobie na pewno sprawę, że twój system immuno ma wpływ na rozwój zarodków. Paśnik każde odczekać między immunosupresja a ivf, wiec to idealny czas żeby się dobrze przygotować do stymulacji. Myślę, że warto spróbować biorąc pod uwagę twoje obecne wyniki. Moje zdanie znasz, wybór oczywiście jest twój. Pamiętaj, że Paśnik chce dla nas jak najlepiej [emoji7] ps. Starania nauczyły mnie cierpliwości [emoji6]
no tak, ale moj system immuno nie ma wplywu na rozwoj zarodkow na szkielku a i tak padają.. takze trzeba szukac przyczyny w jajku i plemniku.
Pasnik generalnie byl za tym zeby teraz dalej isc zelaznym zestawem. Immunosupresja, powiedzial, ze jest troche lepsza skutecznosc, ze system immunologiczny uspokoi, natomiast wciaz twoerdze, ze nie wiemy czy jest taka potrzeba robic cos wiecej niz zelazny zestaw, bo nie mam ciąży zeby stwierdzic czy moj organizm z nia walczy. wiec mysle ze zelazny zestaw na razie wystarczy, a biorac dodatkowo pod uwage to, ze ta immunosupresja psuje jakosc jajek, to tym bardziej na razie wole zostac przy zelaznym zestawie, zeby jeszcze nie pogarszac sprawy.
bo wiecie - walcze z krokiem drugim - utrzymanie ciazy, a jeszcze kroku pierwszego nie udalo mi sie zzrobic - zajsc w ciaze. takze pokolei.

@bertha rozumiem , niesamowite to jest :) zajdziesz zobaczysz ;* widzisz , że ja np. zachodzę a ciążą się nie zdążę nacieszyć , więc lepiej poczekać na dobry sposób opanowania tego co nie hula zajść i utrzymać :* tego Ci życzę :)

reklama
@roxie123 to chyba jakieś bliższe moje okolice jak planujesz do Tarnowa do lekarza się dostać :) ciekawa jestem czy jeśli pierwsza wizytę miałabym w Krk bo termin wcześniejszy będzie to czy będę mogła się przenieść do Tarnowa orientujesz się ? :)

Do góry