reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@anetakruczek @burczuś @roxie123 @mickey* może i ja się wypowiem odnośnie brania witamin [emoji6] bo widzę, że „ostra” dyskusja jest... badania mówią, że niski poziom kwasu foliowego czy b12 jest szkodliwy dla rozwoju dzieci w brzuszku. Z powodu niedoboru mogą wystąpić problemy z np. z rozwojem układu nerwowego dzieci. Częściej występują też poronienia. Jeśli chodzi o nadmiar, to niestety też ma wpływ na potomstwo. Dzieci, których matki mają nadmiar tych suplementów, częściej mają np. autyzm.
Czy ma się za mało czy nadmiar nie tylko zależy od dawki którą się bierze, ale także jak dany organizm je przyswaja.

reklama
@burczus nawet nie tyle pogubione ile zdane na siebie, bo gdyby na 100% sluchac zalecen lekarza... to na przyklad ja nie bylabym w ciazy. Oczywiscie, ze zdaje sobie sprawe z tego, ze umiar we wszystkim. A jednak kazda z nas troszke eksperymentuje. Jak sie udaje, to jestesmy przeszczesliwe, a jak nie... nie zawsze przyczyna jest taka prosta. I jak nauczylam sie, ze ciaza, to splot wielu pozytywnych zbiegow okolicznosci, tak tez poronienie to zbieg nie jednej, ale czesto wielu kwestii. Po prostu trzeba sluchac informacji, ktore do nas docieraja i wybierac.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie że co lekarz to opinia. Ja metyly nie bralam i mialam dziecko z wada genetyczna. Z Adamem bralam i wszystko skonczylo sie dobrze. Teraz jadlam od pozytywnego testu i skończyłam jakos tydzień temu metylowane b6 i b12. Niestety ale najczęstszą przyczyna poronien to wady. I nie ukrywajmy, nie jesteśmy zdrowe... gdzieś nasz organizm szwankuje, jesli znajdziemy przyczyne jest super, ale jesli nie, to czeka nas loteria.

Taaak, a potem metyle po Tobie dojadałam ja [emoji23] widzisz, a mogłaś sobie je jeszcze troszkę potrzymać ;)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Podczytuję Was namiętnie - żeby nie było;) zgadzam się z teorią że można przedawkować witaminy.
Jutro idę do gina (kolo 19 dopiero) to dam znać co i jak..

Ja biorę witaminy na czuja ;) jak się staramy to pamiętam, bo przypomina mi o tym pudełko na dragi, jakie podarowała mi @nafoczka moja ukochana [emoji8] a jak się nie staramy to przyznaję się, że czasami olewam [emoji39] ja wiem, że dla wielu z Was Jerzakowa jest super lekarzem, jednak u mnie się nie sprawdziła i ja niestety nie ufam jej leczeniu schematem ;)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

A jak badacie te witaminy to B12 i B6 też?
Co w przypadku wysokiego kwasu foliowego ? Bo on czesto jest podwyzszony .
Przy staraniach lub w ciąży bierzecie dalej czy odstswiacie?
Ja caly czas planuje więc nie odstawiłam jeszcze ani razu czasami zapomnę [emoji14]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

A zwykli lokalni ginekolodzy wogóle metyli nie uznają:) i patrza na nas, że se coś w necie wyczytały i pouczają lekarza :D
Szkoda że nie ma jakiegoś jednego konkretnego stanowiska co do brania metyli. Sama nie wiem czy brać? Jutro wrzuce linka co biore to doradzicie:)
Dobrej nocki moje doktorowe;)

Masakra Wam powiem...
Same musimy się głowic i myśleć co robić...
Za duzo źle za mało źle ... lekarze swoje i tak ze wszystkim

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Was dziewczyny,ja szczepie skojarzonymi bo tak one sie nazywają,nie ze wzgledu że zdrowsze,bo tego akurat nie wiedzialam,tylko dlatego żeby dziecko tyle nie cierpialo. Moj syn był i tak kloty w dwie rączki,bo dodatkowo szczepia na pnelmokoki,nie wiem czy dobrze napisalam,a za szczepionke placilam prawie 200 zł. Co do rotawirusa odradzila mi położna twierdząc ze jest 20 szczepów,a szczepionka chroni tylko 10,a oprocz tego sa rotawirusy zmutowane,i ze ta szczepionka chroni do 6 miesiaca życia,moje corki były w szpitalu zawsze w 8 miesiacu życia,mimo to nie zdecyduje sie na ta szczepionke,poprostu sie ich boję,na grypę też sie nie szczepimy,ale to moje zdanie,i moj wybor,a tak w ogóle boje sie szczepionek,ale korzyść przewyższa ryzyko! A co do smoczkow,moje zdanie jest takie,dziecko spokojne to dziecko szczęśliwe. Ostatnio mówię do męża,nasz synek jest biedny,ma atopowe zapalenie skóry,bardzo poważne,sywierdzono u niego zespół wzmożonego napięcia,będzie miał za miesiąc zabieg na pępek,za kilka miesiecy usuwamy mu zmianę na czole,a moj mąż mówi,NAJWAZNIEJSZE ZE JEST SZCZĘŚLIWY! I dziewczyny to jest plenta na wszystko. Chcialybysmy je wychować idealnie,wzorcowo,ale czasami kosztem czegoś,lepiej wyposrodkowac,zeby kazdy był zadowolony :-),a najbardziej nasze dziecko :-*

reklama
Do góry