reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dzień dobry :)
Link do: Jarrow Formulas, B-Right, 100 Veggie Caps
Dziewczyny zobaczcie ten B complex i proszę się wypowiedzcie, czy tez zestaw jest ok? Jest podany skład.
Miłego dzionka:)
p.s. Jeszcze jedna teoria-nie wiem czy pokrywa się z prawdą. Prawdopodobnie Metformax (metformina) podnosi poziom homocysteiny. Czy to prawda,nie wiem.Ale tak mówiła jedna Pani ginekolog-onkolog.

Ostatnia edycja:
reklama
Pozdrawiam z krzywej cukrowej [emoji8]

Po wczorajszych waszych dywagacjach na temat witamin przy okazji i je dziś sobie oznaczę [emoji4] Zobaczymy jaki będzie poziom, ja już dobry rok jadę na metylowanych, a sprawdzałam je tak po 4 miesiącach od początku zażywania i wcale u mnie tak drastycznie nie podskoczyły.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ciezka sparwa z tymi witaminami moze zanim zaczniecie brac warto zbadac ten poziom bo moze sie okazac jak u mnoe ze myslalam ze mam za malo zelaza a w cale nie jest go ponad norme. A Ci co juz biora moze tez niech zbadaja i sie okaze najgorsze ze ciezko tak naprawde ustalic ile tej wit B12 jest bo nadmiar jest wydalany z moczem i potem.

@zosiak tylko z tymi witaminami b to nie do końca tak. Chodzi o to,że np bierzesz zwykły folian, badasz i jest ponad normę, lub w górnej granicy. I to już sugeruje,że powinnyśmy brać w formie metylowanej, bo w zwykłej formie nam się nie przyswaja, tylko odkłada w organiźmie. Także zbyt wysoki poziom nie oznacza,że mamy go nie brać, tylko zmienić formę witaminy. Tu nie chodzi o niedobór.
Poprawcie mnie jeśli źle piszę.

@zosiak tylko z tymi witaminami b to nie do końca tak. Chodzi o to,że np bierzesz zwykły folian, badasz i jest ponad normę, lub w górnej granicy. I to już sugeruje,że powinnyśmy brać w formie metylowanej, bo w zwykłej formie nam się nie przyswaja, tylko odkłada w organiźmie. Także zbyt wysoki poziom nie oznacza,że mamy go nie brać, tylko zmienić formę witaminy. Tu nie chodzi o niedobór.
Poprawcie mnie jeśli źle piszę.
Ja badalam B12 ale jeszcze w marcu i miałam przed połową także do przedawkowania daleko . A B6 normalnie można zbadać? Kwas foliowy jak się bierze ten metyl to co jeśli jest wyżej normy? Odstawić ? Chyba nie bardzo :/

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Na logike jesli mialas wysoki poziom kwasu foliowego to oznaczalo ze sie nie wchlanial prawidlowo? duzo dziewczyn zmienilo na metylowany wiec chyba powinien byc w normie?? Bo jesli dalej jest za wysoko to dalej sie nie wchlania nie jest wykorzystywany? Kurcze dziewczyny studiuje pielegniarstwo a tam powiem Wam ze kogo sie pytam o takie witaminy to robia na mnie oczy jak 5 zl i wszyscy twierdza ze w pozywieniu jest najlepsze dostarczanie witamin i noe chodzi tu o kwas foliowy.

reklama
Do góry