reklama
Funia90
Fanka BB :)
@Maciejka78 supe,ze dobrze i znam uczucie niedosytu po wizycie u lekarza hehe[emoji4]
@Destino nosz maly rojber ma szczescie[emoji5]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
@Destino nosz maly rojber ma szczescie[emoji5]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
pixi.nova
Dziewczyny przepraszam, ze ostatnio mnie tu tak malo ale moj M mial urodziny i duzo rodziny, przyjaciol i organizacji w zwiazku z tym. Gratuluje slicznych bet @Ilis91 @magda1208
@Destino Nataniel pewnie sobie smacznie spi a Ty kochana nie stresuj sie. Juz niedlugo sie koncoweczka! Jak to przelecialo
@mickey Jezeli mozesz napisz prosze co mialas na mysli jezli chodzi o zalecenia Jerzak?Ja sie u niej leczylam. Wlasnie w tej ciazy co bralam duze dawki witamin trafila mi sie wada trisomia 22 i caly czas czuje, ze wplyw na to maja witaminy.. Zbyt duzy poziom. Jakie dostalas zalecenia co do dawek i czy brac metyle czy zwykle?
@Destino Nataniel pewnie sobie smacznie spi a Ty kochana nie stresuj sie. Juz niedlugo sie koncoweczka! Jak to przelecialo
@mickey Jezeli mozesz napisz prosze co mialas na mysli jezli chodzi o zalecenia Jerzak?Ja sie u niej leczylam. Wlasnie w tej ciazy co bralam duze dawki witamin trafila mi sie wada trisomia 22 i caly czas czuje, ze wplyw na to maja witaminy.. Zbyt duzy poziom. Jakie dostalas zalecenia co do dawek i czy brac metyle czy zwykle?
D
Deleted member 170039
Gość
Nie ma ryzyka przedawkowania witamin rozpuszczalnych w wodzie, gdyż są one wydalane z moczem. Do nich zalicza sie kwas foliowy wit z grupy B wit C. Natimiast trzeba uwazac na A D EK
roxie123
Też tak słyszałam i czytałam więc chyba nie tutaj problem...Nie ma ryzyka przedawkowania witamin rozpuszczalnych w wodzie, gdyż są one wydalane z moczem. Do nich zalicza sie kwas foliowy wit z grupy B wit C. Natimiast trzeba uwazac na A D EK
Z resztą dzienna dawka witaminy nie jest jakaś kosmiczna [emoji4]
Dziewczyny ja to tak teraz mniej się będę udzielac bo powoli przeprowadzamy się...no i tak mi czasu brakuje na wszystko dzisiaj z mamą trochę ogarnialysmy lodówka umyta etc.
Tak się nie nastawiam na nic ale wolę dmuchać na zimne w razie ciąży żeby mieć porobione . A mama oczywiście pomaga bo to mama no i ja też nie chce się jakoś naciągnąć jak ma sie coś zagniezdzac to niech ma spokój [emoji4] w sobotę ciocia mi przyjdzie wieszać firanki [emoji4]
Powiem Wam ze moje kuzynki miały zdrowe ciąże i fizycznie pracowały i wg a tu człowiek tak uważa na wszystko od samego początku się boi żeby nie zaszkodzić eh strasznie współczuję nam wszystkim tutaj ze nasze ciąże nigdy nie będą takie " ciąża nie choroba " ... ale są za to wyczekane wytesknione bobaski jedyne w swoim rodzaju ;*
Ja teraz też biorę oddech do testowania wolę zająć głowę czymś a mam czym uff .
Bardzo mocno Wam kibicuje ;*
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnia edycja:
bobasek1990
U mnie 7t2d ale tak mi nie dobrze nie mam apetytu wieczorem to mam takie mdłości może podpowiecie jak sobie pomóc bo zaraz wyląduje chyba nad kibelkiem
U
użytkownik m
Gość
rozmawiałam z @anetkruczek nt witamin i wspominała, że prof Jerzak zaleca, aby brać ale krótko witaminy,co najwyżej, ale nie non stop, a ja teraz od stycznia się starałam i jadłam wit cały czas, dlatego ja uważam że jest coś w tym, tym bardziej że dr Janosz mi też mówiła że zbyt wysoki poziom wit predysponuje do wad...natomiast dr Sacha mi powiedział że przy mojej mutacjimthfr c677t hetero metyle to głupota brać i że tylko wydaje się pieniądze bezsensownieDziewczyny przepraszam, ze ostatnio mnie tu tak malo ale moj M mial urodziny i duzo rodziny, przyjaciol i organizacji w zwiazku z tym. Gratuluje slicznych bet @Ilis91 @magda1208
@anetkruczek jesli chodzi o zalecenia prof Jerzak jak możesz popraw mnie w temacie lub dopowiedz bo byłaś u prof ja u Niej nie konsultowalam się
roxie123
To dobry objaw ;** nie wiem jak Ci pomoc sama zawsze od początku mialam mdłości i senność i nie radziłam sobie zbytnio był kibelek i spanie xD no ale ustapilo i tak skończyło się niestety jak skończyło . Dasz rade dziewczyny może powiedzą co pomaga ;*U mnie 7t2d ale tak mi nie dobrze nie mam apetytu wieczorem to mam takie mdłości może podpowiecie jak sobie pomóc bo zaraz wyląduje chyba nad kibelkiem
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
D
Deleted member 170039
Gość
@mickey* to prawda zgodze sie z Toba ze ciagle suplementowanie nie jest dobre ostatnio tez uslyszalam ze dzialaja na nas od 3 do 6 miesiecy potem organizm sie na nie uodparnia. Narazie nie biore bo i nawet kasy nie mam lecze zeby a pije te buraki wlaczylam tez ostatnio kefir.
@bobasek1990 kochana ponoc imbir. Slyszalam ze niektire kobitki pija tez pol szklanki coli. Widzilam tez ze banany moga pomoc. Jedz malo a czesto.
@bobasek1990 kochana ponoc imbir. Slyszalam ze niektire kobitki pija tez pol szklanki coli. Widzilam tez ze banany moga pomoc. Jedz malo a czesto.
reklama
pixi.nova
@mickey Dziękuje za info. Jezeli mozesz napisz w takim razie co ty bierzesz i w jakich dawkach? Mi Jerzak zalecala zwykle witaminy i tutaj b12 100 mg b6 50 mg femibion i kwas foliowy 5 mg. A dlaczego przy mutacji c metyle to glupota? Jak to uzasadniaja? Ja mam mutacje a to jakas roznica? Mi tez mowia, ze moja mutacja i heterozygota to w ogole pikus i nie ma to wplywu na wchlanianie.
Ja nie posluchalam zalecen Jerzak i bralam metyle.. teraz ciagle mysle o tym i zaluje..
Ja nie posluchalam zalecen Jerzak i bralam metyle.. teraz ciagle mysle o tym i zaluje..
Podziel się: