reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Beciiia-87 na pewno zauważysz różnice w sluzie po zaplodnieniu jest dużo bardziej gęsty biały , mleczny nawet czasem zoltawy i się szkli dokładnie. Po A ccofilu nie powinnaś mieć biegunek to prędzej początki ciąży. Odstaw gluten chleb i zobacz czy przejdzie.

@nafoczka

@edloteh Ty masz dziewczyno taka wiedzę, że nawet jak byś wydrukowala sobie lipny dyplom profesora i jeździła po Polsce celem szkoleń personelu ginekologiczno polozniczego z zakresu immunologii to pewnie w 99% nikt by się nie polapal że nie jesteś lekarzem :D no chyba że jesteś :p ?!

Ostatnia edycja:
reklama
@iveo bardzo mi przykro, że wyniki się pogorszyły. A ty miałaś robiony test LCT może? Bo tak sobie myślę, czy u Ciebie nie byłoby lepiej trochę „osłabić” organizm lekami a dopiero potem szczepić .... to takie moje dywagacje
@bertha kochana, z mojego punktu widzenia immunologia leży i zdecydowanie Paśnik ci tu coś MUSI zlecić. Podchodzenie do transferu przy tak niskiej interleukinie 10 i tak wysokiej 2 to nie najlepszy niestety pomysł. Nie ma co ochraniać zarodka. No i jeszcze ta aktywność NK. Ale wiesz, ja lekarzem nie jestem i mogę się mylić [emoji51] Mam nadzieje że doc odpisze szybko i przygotuje plan.
Zatrzymanie zarodków po 3 dobie wskazuje na problem po stronie plemnika, to wg większości ginekologów z którymi się spotkałam. U was widać obniżoną dojrzałość plemników (po tym teście HBA) co oznacza ich słabszy potencjał... co może iść w parze z gorszą ich morfologią (może)... i wtedy przy kolejnej procedurze wzięłabym dodatkową procedurę wyboru plemników tzw PICSI
Podsumowując: jest nadzieja [emoji7]

Picsi miałam w pierwszej procedurze. Ale wtedy już w 2/3 dniu zarodki padły.

Lewandowski stwierdził ze 71% wiązania z hialuronem nie jest problemem wiec nie zalecał a wszystkie parametry nasienia pięknie się jeszcze poprawiły od poprzedniej procedury wiec nie stresowałam się nasieniem.

Niby po 3 dniu to plemniki, ale w pierwszej procedurze padły zarodki już w 2 i 3 dniu. Dlatego myśle ze to komórki są słabe.

Immunologia leży do utrzymania ciąży, ale na razie walczę żeby w ogóle powstał jakiś zarodek i ciąża. Czy tu masz jakiś pomysł, jak w ogóle uzyskać zarodki?

Aktywnością Paśnik się zbytnio nie przejął. Powiedział ze na górnej granicy ale ok. Ze ilość ok wiec luz. Na Intralipid go jednak namówiłam.
Czekam na maila zwrotnego od niego co wymyśli..

Roxie, Magda, i wszystkie dziewczyny dziękuje za wsparcie :*

@edloteh ja się podpinam pod pytanie @bertha -y z tymi zarodkami (2 puste jaja to już nie przypadek :/ ) Piję Inofem, suplemebtuję się d, omegą 3, NAC i niewiele to wnosi :( (pierwsze puste jajo było przy AMH 1,7, drugie teraz przy AMH 0,68. Chociaż paśnik kazał mi się AMH niby nie przejmować, bo zachodzę w ciaze) :/

@iveo 15% sie nie podnosci ale czego/kogo? Na 15% osob nie rosnie? Robisz wszystkie badania w apc? Jesli tak, to ja bym zrobila jedno u siebie dla porownania czy to samo wychodzi. Chodzisz do maliny czy P?
@Ilis91 ja jak chodzilam na „ ostatnie „wizyty to tez mi kazal caly czas pic, tylko ze inofem, nie wiem jak dlugo ale do 6 tc napewno, dalej nie wiem [emoji17]

reklama
Becia u mnie trochę bardziej bialy niż w 2 fazie cyklu.

Pytanko do mamus. Czy po kazdym karmieniu musze brac do odbicia? Bo np w nocy to małą rozbudza i na nowo chce cyca a nie jest juz glodna bo prawie nie ssie
Ja też nie odbijalam Michaśki. Teraz po jedzeniu zasypia tylko w pionie wtulona we mnie i czasem odbije a czasem NIE. Generalnie po piersi nie trzeba.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry