reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bobasek1990 Nie dziękuję aby nie zapeszyć strach trochę mi towarzyszy . W nocy trochę brzuch pobolewał i nad ranem . Do tego mam pieczenie chyba po luteinie. Z rana na toaletę mnie pogoniło więc zobaczymy.

reklama
@bobasek1990 cudna zdrowa fasolka :)
@Maciejka78 kciuki za dzisiejsza wizytę, napewno jest wszystko obrze czuję to..
@marshia a co to jets ten NAC??? uświadom mnie kochana
@magda1208 dbajcie o siebie i czekamy na powtórkę bety
@iveo jestes w dobrych rękach i myślę że Malina wie co robi, LCT masz ujemny więc organizm nie cytotoksyczny
@Ilis91 czekamy na towoją dzisiejszą betkę

u nas męża rozłozyło całkiem na temperaturę już trzy dni więc dziś do lekarza pomyka, bez antybiotyku chyba sie nie obejdzie..
Waszym Zdaniem na jaki czas nalezałoby odłozyc starania, podpowiedzcie coś Kochane

@Kwiatuszekk23 suuuuper :)
@Ilis91 kciuki za wysoką betę :) @magda1208 kciuki za piękny przyrost Twojego cudu ♥️
@mała79 NAC to suplement dla sportowców, ale zgłębiłam temat i wg niektórych badań NAC wpływa pozytywnie na komórki jajowe (działa na PCO), na plemniki nawet (chociaż moje tabletki są tak duże, ze mój m nie jest w stanie jej przełknąć. Ehhhhh..... faceci :mad:). I parę innych jeszxze rzeczy reguluje. Generalnie zwalcza wolne rodniki, stany zapalne, stres oksydacyjny. Poleciła mi go @bertha tak w ogole.
@edloteh IUI miakam ha i @Porzeczka1234 jak coś. Obie się po nich odblokowalysmy na ciąże. A co do pustego jaja ja wiem, ze to nue przypadek i zecrezerwa jest niska i czasu mało. Generalnie to nie trzeba do tego badać AMH ;) wystarczą 40 urodziny za 2,5 tygodnia ;). Wg Pasnika to immunologia blokuje stworzenie zarodka (ale raz się udało - w maju).
@bobasek1990 Ty tez miałaś 2 puste??? Jesteś po szczepieniach - czyli możliwe, ze tutaj faktycznie był podobny problem na poziomie immunologii i działanie szczepieniami pomogło w stworzeniu zarodka :confused:

@dżoł po szczepieniach pullowanych allo mlr wzrasta u 85 % kobiet. U 15 % nie - czyli ja...
@Porzeczka1234 a Tobie chyba inne wyniki sie pojawiał y po szczepieniach bo mi niestety nic...
@magda1208 brzuch moze bolec macica sie rozciaga i takie tam. Tylko my nigdy nie wiemy czy boli zle czy dobrze. U Ciebie jakos czuje ze dobrze będzie.
@mała79 chyba musisz zapytac lekarza o ten antybiotyk bo nie spotkalam sie z odpowiedzia. U kobiet często w trakcie antybiotyku zdrowa ciaza wlasnie ale u mezczyzn moze uszkadzaja plemniki te bakterie??

@Maciejka78 ta tarczyca skacze jak sama chce , doradź się lekarza najlepiej :* ja już sama sobie dawkuje lek :p
@bobasek1990 bijące serduszko ;* cieszę się bardzo...sama nigdy tego nie doświadczyłam , ale wyobrażam sobie ten moment :)
@Porzeczka1234 Zosieńka jest cudna :** zdrówka Wam :)
@marshia odrzuć na bok na razie to amh , bo widzisz da się :) pamiętaj jedno mocne jajeczko + jeden plemnior , tego się 3maj będzie dobrze ;* masz dobrych lekarzy poprowadzą Cię do celu
@agatush śliczna Michasia , fotki do albumu jak znalazł :**
@ovli22 to jest wyższa szkoła jazdy u mnie :p TSH cały czas superowe a ciąża i puffff w górę :/
@bertha kochana wszystko co opisałaś to dla mnie jest niepojęte i nie do ogarnięcia , po prostu wszystkie nazwy itd. nie wiem co oznaczają nie rozumiem...wierzę jednak , że znajdzie się sposób , metoda , cokolwiek co pomoże Ci zostać mamą ... od zawsze życzę Ci jak najlepiej ;* jesteś młodą kobietą jeszcze będziesz nam tutaj pisać jak Ci tam Franio czy Kasia ściany wysmarowali flamastrami , jestem tego pewna !
@nafoczka powiem tak , rób to czego pragniesz reszta sama się ułoży ...po prostu nie dumaj :**
@iveo kurcze , przykro mi wiem , że teraz jest Ci ciężko kiedy się sypie na głowę , ale masz dobrego lekarza poprowadzi Cię , zobaczysz 2 kreseczki szybciej niż myślisz :* a jak tam mały siłacz lepiej z oczkami ?
@edloteh Ty to jestes kompendium wiedzy , tak czytam czytam nic z tego nie wiem , ale coś więcej rozumiem kiedy tak tłumaczysz :)) nie znikaj bo dziewczyny Cię uwielbiają :)
@Beciiia-87 u mnie było różnie zazwyczaj coraz więcej śluzu było dopiero po pozytywnym teście :)
A tak wgl to u mnie organizm oszalał :errr: gdybym nie wiedziała , że jestem po @ , to bym pomyślała , że mnie zalewa haha dziś 11dc , niby czytałam ze po tym całym clo wysusza się coś tam i nie ma śluzu tyle a ja jak zwykle odmieniec topie się jak nigdy do tej pory xD sama nie wiem czy to plus czy minus haha ciekawe ile gadów wyhodowałam :confused: :D

@roxie u mnie jest to samo . Teraz mam podobno Ok tarczyce ale jak jestem w ciąży to skacze i dlatego jak zajdę w ciąże mam zwiększyć dawkę o 25mg
Teraz biorę 150mg levothyrixiny .
Ja się bardzo dobrze czuje jak mam tsh w granicach 1 i lekarz tez mi powiedział ze musimy trzymać ta grabice max 1.5 tsh .

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@nafoczka obsikane deski [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]. Jednak jest też parę plusów z posiadania tylu samców w domu. Sama przynajmniej widzę ich aż tyle, że nie do końca wiem czy chciałabym się tym podzielić nawet z córką [emoji41]. No ale, loczki i kokardki też bym chciała...

Napisane na F3311 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już od 5 nie śpię i korciło mnie by do Was zajrzeć rankiem ale nie chciałam mojemu M po oczach świecić tel. więc odpuściałam a widzę, że miałabym co czytać bo Wy też ranne ptaszynki :)

Dziewczynki moje dziękuję za dobre słowa przed wizytą przydadzą się na moją panikującą głowę :o@bea25ta wizytuję o 18:00 póki co jeszcze spojna jestem z dobrym nastawieniem ale nie łudzę się przed samym wejsciem będę posr... ze strachu. Chciałabym mojego M zabrać bo bardzo bym chciała by też zobaczył to bijące serduszko (planowo wizyta ma polegać na słuchaniu serduszka) ale zaraz mi się załącza a jak bedzie coś nie tak po co mam go dodatkowo stresować. Brałyście swoich M. na wizyty? U mojej ginki trochę jest dziwnie bo zawsze jak jesteśmy to panowie siedzą na korytarzu w innych przychodniach zawsze właziliśmy.

@bobasek1990 a Ty masz jakieś mdłości?

reklama
Ale się stresuje wynikiem. Juz z 10 razy sprawdzałam czy nie ma..powtórzę ją jeszcze po 48 h i jeśli będzie ok,daje sobie spokój i czekam na usg.
@Ilis91 my też czekamy z Tobą:) i na wizytę @Maciejka78 . Ktoś jeszcze dziś wizytuje? A i za bete @magda1208 też trzymam kciuki:*
Czytajac Wasze wpisy tak merytorycznie dobre na temat immuno,farmakologii itd...że aż czuje się głupiutka;)
A jeszcze coś Wam napiszę:)
Moj mąż ma nocki i wtedy córka korzysta i śpi ze mna;) wczoraj ide już spać,Ona śpi juź jakieś 3h. oczywiści pół kołdry wisi poza łóżkiem więc ją opatulam. Ona otwiera oczy i takim błędnym wzrokiem patrzy na mnie i mówi... kocham Ciè mamo! I poszła dalej spać:) walczcie o to,by kiedyś usłyszeć takie słowa...bo nie zastąpią niczego...:*

Ostatnia edycja:
Do góry