reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova gdzie robiłaś tą histero? Zarekomendowalas nieźle, może się skuszę jako ze jestem straszną panikarą( tak, przeszłam operacje mózgu i pół roku chemii Ale nadal jestem boidudkiem)

reklama
@plastulinka W szpitalu MSW w Warszawie na Wołoskiej. Mają super nowoczesny sprzęt, nie rozwierają szyjki jak przy klasycznej histeroskopii operacyjnej więc też dobrze bo ją oszczędzają na przyszłość. Średnica urządzenia jest bardzo mała, zero bólu. Ja panikowałam strasznie a nic nie czuje. Po zabiegu lekkie krwawienie ale to nawet nie jak końcówka miesiączki.
W mojej opinii pobieranie krwi bardziej boli ;)
Także dziewczyny zawsze pytajcie jakim sprzętem będą to robić bo jak szpital ma mikrohisteroskop to wydaje mi się, że do diagnostyki nie ma sensu brać narkozy czy niepotrzebnie robić bardziej inwazyjnej histeroskopii. Warto się zbadać bo czasami problem może być błahy typu przegroda, którą łatwo usunąć i wiedzieć, że nie będzie zagrażać ciąży. @mała79 Chyba miałaś przegrodę?
@plastulinka Dla mnie Ty jesteś mega twardzielką i szczerze uważam, że taka kobieta jak Ty to musi mieć dziecko, to będzie niezły fighter!! :)

Ostatnia edycja:
@pixi.nova super, że masz to badanie za sobą. Na pewno to duża ulga [emoji18]. Sama nigdy nie miałam tego badania, jednak jeśli będę go potrzebować, po Twoich wypowiedziach nie będzie dla mnie przerażające.

Napisane na F3311 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję @magda1208 , ze pytasz :( U mnie do dupy tak naprawdę. I nie chodzi o ogarnięcie się po poronieniu, bo szczerze to o tym juz zapomniałam... chodzi o mamę :( Ostatnio nawrt pomyślałam, ze chyba jestem w stanie zrezygnować ze starań i nie mieć dziecka, byle ona nie miała tej diagnozy, którą ma. Ale to tak nie działa - takie handlowanie.....
W obliczu czegos takiego wszystko schodzi na dalszy plan. Wiem, ze życie wciąż się toczy i nie mogę zapominać o sibie, ale nawet nie mam głowy do starań. Dobrze, ze na razie czekam na badania i wszystko wstrzymane, bo jakby miały być jakies seksy to niewiele by z nich było :(
Kochana trzymam kciuki za Twoją mamę i za Ciebie- dużo dużo siły :-*

@mickey* czyli tak jak ja .
A od kiedy leci Ci w dol? Czy moze to tah trzyma sie na podobnym poziomie?kurcze bo jak tak to na ciaze jest dobre.

@plastulika tule mocno i rozumiem pociag do macierzynstwa,jego nie da sie wyzbyc[emoji29]ciesze sie ,ze wygralas walke z choroba,a dzidzi nadejdzie[emoji8]

@Destino piekny brzusio[emoji4]

@pixi.nova ciesze sie [emoji5]

@magda1208 bardzo dobrze to napisalas.[emoji4]wczoraj chodzilo mi o to samo.
Ciesze sie ,ze odpoczelas,licze na Twoj cud[emoji8]
Ja dzis cos kiepsko,czuje sie jakbym byla struta czyms.
Wzielam nospe i spalam w ciagu dnia 1,5 godzinki ale srednio przeszlo,a brzuch cmi mnie jak na mieisiaczke.

@marshia duzo sily zycze[emoji5]

@Marthi ja mialam taka sytuacje z kolezankami w zeszlym roku,ilez sie napalakalam,oczywiscie z zalu bo im zyczylam jak najlepiej.
To normlany odruch

@Porzeczka1234 @kas90 @agatush jestescie wielkie ,ze znajdujecie czas swiezo po porodzie zeby wpasc[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kochana dbajcie o siebie:-* teraz już takie powoływania jak na okres mogą się pojawiać :-* jejku nie mogę się doczekać teraz Twojej Asienki :-*

@Destino piękny brzuszek :-) Ty już też coraz bliżej spotkania z Natanielem :-)

@Porzeczka1234 nie ma za co dziękować :-* jak się macie z Zosienka? Jak Wam idzie karmienie? Kiedy idziecie do domku?

@roxie123 nie żegnaj się no coś Ty!! [emoji254][emoji257]

@kas90 jak u Was Dziewczynki? jak Asia?

Ja po wizycie u maliny i tak czułam że wyśle mnie na usg stres ogromny ale dzidzi jest według usg 6tyd 3 i jest serduszko coś niesamowitego prawie dwa lata czekałam na tą chwile jestem bardzo szczesliwa dopiero wróciłam zrobiłam 350km i nie odniosę się do waszych postów jutro nadrobię no i oczywiście mam zdjęcie ale nie wiem jak je wstawić

Przepraszam tak jak pisałam wcześniej byłam na wywiadówce :) ps @ovli22 u nas to tatuś jest tym "złym policjantem"

Ale wracjac do sedna sprawy... posty usuwam
Zgadzam się, bo te kłótnie mało wnoszą do poronień i immunologii, a przecież taki jest temat wątku :D

Ja po wizycie u maliny i tak czułam że wyśle mnie na usg stres ogromny ale dzidzi jest według usg 6tyd 3 i jest serduszko coś niesamowitego prawie dwa lata czekałam na tą chwile jestem bardzo szczesliwa dopiero wróciłam zrobiłam 350km i nie odniosę się do waszych postów jutro nadrobię no i oczywiście mam zdjęcie ale nie wiem jak je wstawić
Juhuuuu Kochana! Super! Gratulacje! Matko, jak się cieszę [emoji16]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

reklama
@pixi.nova super że histero tak bezstresowo przebiegło
a tak na marginesie histero sprawdza tylko błonę wyścielająca macice tak? bo przy tym zabiegu nie można sprawdzić drożności rurek? sory może za głupie pytanie ale nie miałam tych zabiegów i niewiem a dr P mówił że można by sprawdzić drozność i tak sem myślę może bym sobie zrobiła wycieczkę do Wawy?8-)
@magda1208 dziękuje za miłe słowa docenienia, ale ja nie mam aż tak dużej wiedzy, wiedzę ogromną to ma naprawdę Edloteh;)
@nafoczka a czy gdzieś jeszcze bawicie z męzem w dobrego i złego policjanta???:D:D:Dwpadne do Ciebie po kajdanki :p:p:p

Do góry