reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

O Panie, uczyń z nas narzędzia Twojego pokoju,
Abyśmy siali miłość tam, gdzie panuje nienawiść;
Wybaczenie tam, gdzie panuje krzywda;
Jedność tam, gdzie panuje zwątpienie;
Nadzieję tam, gdzie panuje rozpacz;
Światło tam, gdzie panuje mrok;
Radość tam, gdzie panuje smutek.
Spraw, abyśmy mogli,
Nie tyle szukać pociechy, co pociechę dawać;
Nie tyle szukać zrozumienia, co rozumieć;
Nie tyle szukać miłości, co kochać;
Albowiem dając, otrzymujemy;
Wybaczając, zyskujemy przebaczenie,
A umierając, rodzimy się do wiecznego życia.
Ta modlitwa służy mi za kompas każdego dnia. Wskazuje mi właściwą drogę. Drogę pokory. Drogę spokoju.
Jest to modlitwa z ksiazki ktora aktualnie czytam:) Tylko spokuj nas uratuje dlatego fajnie by bylo gdyby kazdy sobie wybaczył ostatnią kłotnie;)
@marshia kochana przezylam i chorobe i smierc mamy i zamartwianie tu nic nie da sprobuj wspierac mame i po prostu z nia badz... zycie samo sie ulozy

reklama
Dziewczyny ja juz po histeroskopii. Napisze bo może komuś się przyda ta wiedza. Zabieg wykonywano mikrohisteroskopem wiec totalnie nic nawet nie poczułam!!!! Nawet nie wiem kiedy go wprowadzono do srodka! Polecam każdej z Was. Nie miałam w ogole znieczulenia. To zupełnie zbędne przy tak malutkim sprzęcie. Szczerze to clexane juz bardziej boli. W internecie pełno opinii jaki to niesamowity ból i ja też byłam nakręcona a wrażenia super!!!
W ogole okazało się, że u mnie wszystko super wręcz ślicznie jak to Pan Profesor powiedział :D:p:p Nic tylko w ciąże zachodzić. Tą trisomie 22 nazwał spontaniczną wadą. Została tylko Łódz i mysle, ze to koniec mojej doagnostyki :)

@marshia życzę Wam dużo zdrowia i szczęscia i dodatkowo siły, wiem co przechodzicie...dlatego zawsze życzę każdemu zdrowia i szczęscia, wiele razy to pisałam ale to najwazniejsze co możemy życzyć bo jak nie ma zdrowia nie ma nas, jak nie ma szczęscia to jak kiedyś @czarna_mala napisała, na Titanicu- zdrowi ludzie byli, lecz zabrakło im szczęscia
@magda1208 kochana fajnie, że odpoczęłaś i zjadłaś pyszną rybkę?a jaką? ja bym zjadła pysznego pstrąga;)mam nadzieję że wkońcu się uda i bąbelek się rozgości w brzuszku
@Destino cudowny brzusio, pięknie wyglądasz:-*
@nafoczka miłej pracy:-*
@anetkruczek kochana tyle mi pomagasz:-*
porzeczuś jesteś niesamowita, że jesteś w stanie pisać do nas, ucałuj Zosię:-*
miłego dnia i buziaki dla Was

Imagen-animada-Usuario-de-pc-45.gif
dziekuje Skarbie :D
@Destino kochana ale ten czas leci a ty taka cudowna :)
@magda1208 dziekuję Ci za to co napisałaś :*
@pixi.nova najwazniejsze to powrót nadziei :)
@marshia bardzo mi przykro, ze jezcze to cię smuci. moja mamcia tez miała w tamtym tygodniu rezonans i na całe szczęście nic złego nie wykazał choć co bolało nadal boli. doskonale rozumiem twoją troske ehhh
@bertha, @burczuś przytulam :)
@Kitki śliczności :) mój zaliczył piersze strzyzenie maszynką i nie mogę przestac go głaskac po jeżyku :p

Załączniki

• Imagen-animada-Usuario-de-pc-45.gif
    Imagen-animada-Usuario-de-pc-45.gif
    59,4 KB · Wyświetleń: 548
@marshia przytulam z powodu choroby mamy, kochana bądź z nią spędzaj czas tyle ile potrzeba...
@magda1208 zazdraszczam relaksu nad morzem, ale fajnie że odpoczełas kciukasy za ten cykle, cuda się zdarzaja, kochana nie trac nadziei
@Destino brzusio piękny:)
@pixi.nova mówiłam "że nie taki diabeł straszny" hehe to super że masz to za sobą....
@czarna_mala aby crio posżło po twojej myśli kochana:)
@burczuś a co u ciebie w tym cyklu?
magdo1208 ja zaczełam nowy cykl starań i zobaczymy co z tego wyjdzie, jak nie wyjdzie to daje sobie jeszcze ze dwa cykle i chyba zdecydujemy się na iui
Witam nowe dziewczyny!
Kochane tez jestem tu na forum rok i nogdy takich akcji nie było, przykro czyta się takie kłotnie, kochane odrzucie te urazy, nieporozumienia, jesteśmy tu aby się WSPIERAĆ hello....

Przepraszam jeśli kogoś dotknęła moja opinia ...nie kierowałam jej ze złą myślą , i nie spodxiewalam sie takiego odbioru bo wuedzialam ze jedna druga jakos tam rozumie ...i te co znają mnie szmat czasu wiedzą że zawsze wspieram każda z Was nawet jeśli coś mi nie pasuje ... ale wyprowadzilo mnie z równowagi, ze zaczelyscie oceniać mnie jako osobę... pisalyscie że jestem młoda, nic nie wiem o życiu i przez co przechodzicie , ze wbijam szpile , popisuje się wiara , że Wy nie macie czasu a ja mam to mi lepiej itd.
Ja zawsze staram się zrozumieć druga osobę nawet jeśli nie podzielam tego co robi żadną nie postawiła się na moim miejscu z moim tokiem myślenia no trudno . Ale naskakujac wszystkie na mnie nie miałam szansy obrony bo każde słowo było przeciwko mnie . I to nie jest tak ze ja urazilam tylko Was i nie zaczelo sie ode mnie tylko od nowych osob , ktore zaczely mnie poprawiac po każdym poście bo starsze mądrzejsze .
I nie powiem bo związałam się tutaj z Wami i dobrze mi było...tylko teraz znając Wasze zdanie na mój temat nie mam odwagi pisać o swoich problemach .
Będę Was podczytywac i życzę każdej sukcesów w działaniach ;*

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 już wszystko wyjaśnione :) słowo pisane słowu mówionemu nie równe i nasze intencje mogą być źle zrozumiane.
Przechodzimy już do porządku dziennego ;)
Kurde chyba coś mnie bierze :( bo jakoś dziwnie się czuję...

@mała79 [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Przepraszam jeśli kogoś dotknęła moja opinia ...nie kierowałam jej ze złą myślą , i nie spodxiewalam sie takiego odbioru bo wuedzialam ze jedna druga jakos tam rozumie ...i te co znają mnie szmat czasu wiedzą że zawsze wspieram każda z Was nawet jeśli coś mi nie pasuje ... ale wyprowadzilo mnie z równowagi, ze zaczelyscie oceniać mnie jako osobę... pisalyscie że jestem młoda, nic nie wiem o życiu i przez co przechodzicie , ze wbijam szpile , popisuje się wiara , że Wy nie macie czasu a ja mam to mi lepiej itd.
Ja zawsze staram się zrozumieć druga osobę nawet jeśli nie podzielam tego co robi żadną nie postawiła się na moim miejscu z moim tokiem myślenia no trudno . Ale naskakujac wszystkie na mnie nie miałam szansy obrony bo każde słowo było przeciwko mnie . I to nie jest tak ze ja urazilam tylko Was i nie zaczelo sie ode mnie tylko od nowych osob , ktore zaczely mnie poprawiac po każdym poście bo starsze mądrzejsze .
I nie powiem bo związałam się tutaj z Wami i dobrze mi było...tylko teraz znając Wasze zdanie na mój temat nie mam odwagi pisać o swoich problemach .
Będę Was podczytywac i życzę każdej sukcesów w działaniach ;*

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Brawo @roxie123 ;* i pokazałaś ,że z Ciebie wcale nie taka "głupia,młoda koza" :* Wyciągasz pierwsza rękę i mam nadzieję,że dziewczyny to docenią i też przeproszą za słowa w złości:)
I ja od siebie mogę napisać-zostań! Nikt nie ma Cię tutaj za "persona non grata" ! Tak to się pisze?? Czasami taki wybuch emocji też jest potrzebny:) Każda z nas kłóci się przecież z mężem:) Każda z nas wie,że czasami muszą pójść pioruny, by zaś mogło zaświecić się słońce:) i żeby oczyściła się atmosfera!
Jesteś tu z nami długo i każdy wie,jaki masz temperament:) Więc i ja mogę przywołać nowe koleżanki do powstrzymania się od rozmachu z tekstami o odejściu z forum;)
Laseczki to co...zgoda co nie??

reklama
@mickey* Nie wiem czy przeczytałaś mój post, w którym chwalę ciebie za wiedzę i determinację w drążeniu tematu immunologi . Muszę podzielić się się z tobą konkluzją często po przeczytaniu twoich postów dochodzę do wniosku, że mało wiem na temat immunologi , że ciągle czegoś mi brakuje jakiegoś badania. Co do rybki to zjadłam tradycyjnie dorsza lubię ryby , chodzimy z mężem zawsze w to samo miejsce w Gdyni podają tam pysznego dorsza od rybaków Mechelinka.
Przydał mi się ten krótki wyjazd odpoczęłam od wszystkiego . Nabrałam świeżego spojrzenia.
@nafoczka Kochana nie ma za co nawet nie wiesz jak wielką przysługę" robisz" nam dziewczyną z kłopotami na tle immunologicznym prowadząc to forum. Większość z nas zawdzięcza cud min. forum ,które jest skarbnicą wiedzy i przyjaźni. Niech Bóg tobie wynagrodzi trud i pracę oraz serce które wkładasz w to forum i nie chodzi tu o "wazeliniarstwo". Tylko trzeźwą ocenę sytuacji.
@mała79 Kochan dziękuję za miłe słowo . Życzę tobie jak najlepiej.
@roxie123 Kochana życzę udanego cyklu. Przywołuję ciebie do porządku nikt nie chce abyś nas opuściła. Wiesz sama , że jestem osobą religijną ,ale co do in vitro mam podobne zdanie do burczuś będzie to ostatnia deska ratunku w walce o cud . Pomimo odmiennego poglądu szanuję twój punkt widzenia.
Co do kwestii starań i wieku ja swoją batalię o dziecko zaczęłam w 2011r. miałam wówczas 31lat nie zastanawiałam się nad tym czy to był dobry czas. Był to jednak mój świadomy wybór. Z perspektywy czasu i doświadczeń mogę zastanawiać się czy szybciej oznaczało by lepiej w moim przypadku. Staram się jednak nie analizować bo nic to nie da i choć mam za sobą trzy straty i cztery aniołki . Nieustannie wierzę i nie tracę nadziei , że z pomocą dobrego lekarza i Boga doczekam tego szczęśliwego dnia kiedy usłyszę słowo mama.

Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry