reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witaj @Locja. Na jakim etapie tracisz ciąże?
Po 2 poronieniu na NFZ przysługują badania kariotypu (chociaż przy 2 zdrowych dzieci można je chyba pominąć), część z pakietu trombofilii, ale żeby je zrobic to trzeba dużo ścieżek wydeptać i czasu stracić. Lepiej zapłacić 330 zeta i wysłać wymaz do labu badania-dna.pl dna-badania.pl czy jakoś tak. Już sama nie pamietam. Ale wystarczy wpisać w net "poronienia badania" i od razu wyskakuje właściwy link.
Do przeciwciał jeszcze ANA i beta2glikoproteinowe. I faktycznie zbadaj homocysteinę.

reklama
@Locja witaj,przykro mi z powodu Aniolkow[emoji29]
Tez mysle,ze na te wyniki musi zerknac lekarz[emoji4]

Ja po wizycie u Sydora.
Bardzo mily lekarz.
Powiedzial ,ze mam sie nie martwic i juz serio odpuszczam bo szkoda mi sil na to [emoji4]badac oczywiscie sie bede i sprawdzac ale nie chce sie tak denerwowac ,szkoda mi malutkiej[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Marsha 2 ciąże były poronienie samoistnie w 6tyg, ostatnia ciąża obumarla na etapie 7+1, lyzeczkowanie miałam w 9 tyg- tej ciąży sama nie poroniłam.

Oczywiście wiem, że powinnam iść do lekarza. Ale wiecie jak jest, czasem wydaje mi się, że Wy na forum, macie większą wiedzę i lepiej potraficie ukierunkować. Lekarze nie przejmują się niepowodzeniami (szczególnie, że mam dzieci) i jestem lekceważona. W tej chwili nie mam lekarza, któremu ufam.

@Funia90 jupi i dobrze :* teraz czekanie na małą i odpoczynek :)

Moja kuzynka urodziła dzisiaj przez cc , oczywiście babka wniebowzięta myślała , że będę skakać jak mi powie ...ja tylko powiedziałam aha no to dobrze , bez większych emocji urodziła to urodziła :p kuzynce wysłałam smsa z gratulacjami .
Cieszę się , że wszystko dobrze ...ale strasznie mi przykro...i to bardzo...z zachowania babk,i ona tak mocno do mnie podkreśla , że silna kobieta dała rade dziecko kawał chłopa ...tak jakbym chciała słuchać , że ja jestem z tych jak to mówiła ułomnych ... lata mi tu ze zdjęciami taka szczęśliwa , ja nic nie komentuje bo mi sie wyć chce...ciągle mam w uszach , że moje dziecko zdechło ... powiem Wam , że czasami okrutne jest kiedy ludzie się tak potrafią znęcać

@Locja bardzo mi przykro porob badania teraz i wypocznij.
@roxie123 babka to ma tupet ale podobnoe mialam ostatnio na weselu strasznie mi przykro bylo jak sluchalam jalie to ciezkie zycie maja z dziecmi siedxialam pol godziny w wc i plakalam.
@Funia90 no i prawidlowo masz sie juz nie stresowac.
@iveo kurcze kupe kasy juz wlozylas mam nadzieje tylko ze ze skutkiem
@marshia lykam takze wit d ale najlepsze jest na slonce wystawianie
Ja juz po wizycie narazie kamien usuniety fluor zalozony i opierdziel dostalam ze znowu stan zapalny mam dziasel ze zle szczotkuje niech mi ktos kopa w tylek da. Mam dwie 8 do wyrwania i kilka zebow do podleczenia przed staraniami mam madzieje ze do stycznia sie wyrobie. 14 usuwam 8 masakra ja sie chyba zalamie:/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
@Funia90 super duzo spokoju widac pewnie nie ma cxym sie martwic.

@Porzeczka1234 i co dowiedzialas sie co do zpitala musisz zabrac?? Powiedzieli Ci szafe pani zostawi w domu Pamietaj ze ciociunie kciuki trzymaja i na foteczki czekaja,ale cierpliwe bedziemy i damy ci dojsc do siebie.

@Locja witaj. To ci sie pokielbasilo cos w organizmie rozumiem ,ze przelicznike jestes w 10tyg jest nieaktualny . Badania kariotypow jak rowniez mutacji mozesz zrobic na nfz potrzebujesz skierowania. A skad jestes jeszcze napisz. Pozdrawiam i rozgosc sie.

Do góry