reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@ovli22 no to moja siostra tak samo ma jak Ty...

Ja rozumiem forum pomaga [emoji4]ale czytanie internetow nie do konca bo zawsze się można tak naczytac ze pasowało by umierać [emoji23] ja Internety czytam ale właśnie na zasadzie forum wypowiedzi kobiet nie czytam już wujka Google [emoji4]
Troche jesteśmy w stanie zapanować nad tym czy tamtym ale na większość rzeczy nie mamy wpływu nawet jeśli ta wiedzę mamy tak mi się wydaje [emoji4]

@marshia miałam pytać o to samo...ale jakoś głupio mi bylo [emoji4]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć ;)

Ja tutaj jestem już od 2015 roku od mojej 3 poronionej ciąży i kiedyś opisywałam czym była dla mnie ciąża i jakie emocje z tym związane !!!

Kiedyś słowo " ciąża " "poród "wywoływał we mnie coś czego nie da się opisać !! Nie będę tego pisać bo mogę komuś zrobić przykrość !!![emoji33][emoji33]

Kilka lat temu byłam głowniarą która nawet nie wyobraża sobie siebie w roli matki itd , teraz jestem starsza, mądrzejsza i gotowa !! Na następny etap w życiu .

Możliwe ze takim myśleniem co kiedyś miałam teraz pokutuje !!
No trudno nic nie zmienię ... trzeba iść dalej i zostawić to Bogu , sobie , lekarza , lekom i szczęściu .

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Dokładnie jak @dżoł napisala. Ja zabukowalam ten termin, ale potem wskoczyłam na wcześniejszy Pixi. A ten został, bo nie wiedziakam co i jak. A ze teraz czekam mniej więcej do połowy grudnia, to Pasnika widzieć nie muszę.
Co innego jakby to był mój przystojniak ;) Wtedy bym sobie wymyśliła powód konsultacji i wiadomo, ze bym poszła ;) chociaż do niego to ja nawrt nie muszę wymyślać ;) Sam mi każe dać znac jak powtórka AMH wyjdzie, jak nasienie, potem w następnym cyklu kazał przyjsc ma monitoring :) :) :) Jest flow obopólne - czuję to ;) ;) ;)

Ostatnia edycja:
@Majelka a co jeszcze miałaś zdiagnozowane? Czemu clexane? Masz tez mutacje? Na czym dokładnie pociagnelas udaną ciaze? Dopytuje, bo ja 2 puste jaja na koncie :( jedno bardzo nas świeżo i przeżywam jak mrówka okres ;) Dziewczyby niedługo będą mieć dość ;) Ja Wam obywcuję, ze się w końcu ogarnę, ale trochę jeszze posmęcę pewnie ;)
@Porzeczka1234 moj gin proponuje mi in vitro, wiedząc, ze ja przeżywam tez te moje 39/40 lat i ze szkoda mojego czasu na kolejną próbę. On niectwierdzi, ze nue zajdę. Wręcz przeciwnie, on zakłada, ze zajdę, bo widzi ze z tym nue mam problemu, tyle, że co jeśli co znowu bedzue puste jajo, bo on zakłada słabą jakość. I ze znów mam kolejne miesiące w plecy.
A i tak jest otwarty na encorton, heparynę itp. No a poza tym..... wiecie same, ze ja w nim zabujana platonicznie, wiec i tak go nue zamienię na innego. On jest położnikiem, pracuje w szpitalu, wiec i tak muszę i chce się go trzymać ;)
Tak, zupełnie zapomniałam wspomnieć o mutacji genu MTHFR. Są dwa rodzaje ja mam dodatni wynik przy wersji C677T - podobno z dwóch opcji ta jest lepsza. Dostałam od lekarki cała listę witamin, suplementów i leków typu: d3,selen,akard,kawas foliowy 5mg, b6,b12, glucophage 750, prenatal dba, femobion natal, Inofem, koenzym q10 a w ciąży Clexane. A i bym zapomniała dieta o niskim IG.

Kochane u mnie nie ciekawie owulacja była ale tylko z prawego jajnika niedrożnego .W lewym pęcherzyki nie pękły ryczeć mi się chce. Tylko liczyć na cud .:(

@ovli22 cieszę się , że jesteś teraz na takim etapie :**
@Majelka łagodniejsza jest mthfr A1298C w układzie heterozygotycznym z tego co mi wiadomo :) no i przy mutacji sprawdza się homocysteine...dziwne , że przy mutacji masz kwas foliowy 5 a nie folian metylowany :/
@magda1208 :*

Dziewczyny dzwoniłam do mojego lekarza i powiedział że mam nie robić progesteronu bo biorę dupka a on nie wyjdzie mi w badaniu ale czy to nie jest zły znak że on zamiast rosnąć to spada i to dużo z 37 na 25

reklama
@bobasek1990 nie będziesz miała miarodajnego wyniku przy dupku :) on się strasznie zmienia i skacze a przy tabletkach nic Ci nie grozi . Pamiętaj jak jest zdrowa ciąża to wystarczy to co bierzesz a wszystko wskazuje , że jest dobrze więc głowa do góry :* jak coś jest nie tak nawet końskie dawki progesteronu nie pomogą

Do góry