reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Majelka wiesz co powiem Ci tak... ciesze się , że podziałały na Ciebie zastrzyki leki etc. i doczekałas się dziecka :)
Hm... i to nie jest tak , że ktoś wie lepiej , tylko podzieliłam się z Tobą tym, o czym ja się dowiedziałam będąc już długi czas na forum i tym co pomogło nie jednej z nas zbić homocysteinę itd. więc nie odbieraj tego jako nagonke lub wymądrzanie się , bo tak nie jest... w każdym razie zwykły kwas foliowy nic nam nie daje , a szkodzi ...to akurat pewne i nawet często lekarze , nie mają zbytnio wiedzy na temat mutacji wiedzą żeby dawać przy niej clexane ...mój lekarz też mi kazał brać 5kwasu a ja mu powiedziałam , że nie będę brać i wtedy więcej zainteresował się mutacjami . Z tego co wiem femibion chyba ma jakaś dawkę folianu i raczej to miało wpływ , a nie zwykły kwas . W każdym razie już nic nie piszę , bo tutaj forum daje szeeeroką wiedzę jedne chcą wiedzieć inne nie .
Osiągnęłaś cel ...co zadziałało nie wiadomo , ale dobrze , ze tak się stało :)

reklama
@Marthi to swietnie. Zapamietam bo Kubiaczyk nie jest tak dokladna.

Dżoł w Poznaniu musisz miec rok udokumentowanego leczenia.

Magda1208:-(

Majejka super, ze Ci sie udalo. Ale kwas foliowy to zaden wyznacznik. Ja mam zdrowe dziecko przy mutacji bez lekow a teraz z druga ciaza problem. Super, ze Ci sie udalo.

Ovli musisz troche wyluzowac. Moj dziadek mial udar, moja mama ma zapchane zyly. Moj drugi dziadek umarl od zakrzepicy. Moj ojciec bierze leki na rozrzedzenie krwi. Jestem obciazona ale nie mysle o tym.

@roxie123 jeszcze ja zostalam.

@Marthi wyslij smsem wynik Kubiaczyk i podpytaj.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Ech dziewczynki miałyście przepisany slabszy czy mocniejszy accofil?
Bo mi farmaceutka powiedziała że lekarz nie napisal jaki..
Drugie pytanie.. Jak zbijacie homocysteine? U mnie w normie.. Ale w górnej granicy..

@Beciiia-87 z tego co wiem to homocysteina powinna być max 7 dla nas starających czy w ciąży , ale to tylko tak z forum wiem :) u mnie teraz 4 a zaczynałam od 10 coś i zbiłam szybciutko :)
Zbijasz orzeszkami , burakami , sokiem z buraka czy barszczykiem ...a przede wszystkim metylowany folian B6 B12 brane razem dają super efekt

@roxi123 dwa miechy i brzuszek twoj

@marshia a sie nie gniewam, brzuszki ciagle robia niespodzianki

@nafoczka idz i przebadaj sie, chocby po to by uslyszec ze dobrze. Chlopaki baaaardzo cie potrzebuja... my tez [emoji4]

@Maciejka78 nie moge powiedziec co lepsze. Trzeba probowac i patrzyc jak reaguje cialo. Ja bralam femibion natal 1 i co 3,4 dni kwas metylowany solgara 800, wit b6 metylowana i b 12 metylowana.

@Porzeczka1234 obylo sie bez babeczek, ale kupilam sobie batoniki. Moj m jest re strykcyjny i nie chce mi slodkiego dawac. Na szczescie dzis Nataniel odwazniejszy i powoli zaczyna sie ruszac. Porzeczka jeszcze 10 tygodni i...
Moze juz czas na was powolutku? Co to bedzie za slodkie spotkanie

@marshia ja bym dala sobie pol roku na Pasnika i proby, a potem in vitro. Mi dr P mowil, ze z takimi wynikami to nie ma znaczenia takie pol roku. Moze u ciebie tez bedzie kinderniespodzianka. Masz nad czym myslec. Wierze, ze dobrze wybierzesz.

@Marthi zrob amh i bedziesz miala jasnosc. Do tego androsteron, bo jak pamietam testosteron byl w normie. Masz tez dluzsze cykle, to moze wskazywac nieco na pco, ale hormony masz piekne, wiec jest niezle.kochana po peknietym pecherzyku to nienajlepszy stosunek, ale przed owaszem. Poza tym co ktorys cykl owulka wypada wczesniej. Gdyby cie tak kilka cykli sprawdzil, i tak bylo to .mozna sie martwic. Uwazam ze w naszym przypadku po jednym cyklu ciezko o dobra diagnoze. Zgodze sie z ginem, ze to narazie "niuans". Madry gosc

@bertha a gdzie w gliwicach jestes. Ja na koperniku. Cudownie sluchac jak sie cieszysz. Moze nie mierz tempki i nie stresuj siebie i kropka

@Majelka dziekuje za twoja historie

@bobasek1990 nie schizuj tak z progesteronem, bo napewno nie bafasz go ciagle o tej samej godzinie, a jest wytwarzany skokowo. Poza tym jestes obstawiona. Progesteron niski daje tez swoje dolegliwosci typu bole podbrzusza i to silne oraz plamienia. Odpusc bo sie niepotrzebnie stresujesz. Duzo bierzesz dupka. Nawet ja tyle nie bralam a leciala krew, brzuch bolal na potege i mialam skurcze. Za duzo progesteronu tez nie jest dobre. A skojarzenia z poprzedniej ciazy odstaw na bok, bo jak sie bedziesz tak stresowac, to zaszkodzisz maluszkowi bardziej swoim stresem jak lekami czy ich brakiem

@burczus jakos czesto pamietam o twojej mamie, jest w moich modlitwach o śp. Moj dziadek tez ma tetniaka wbrzuchu. Zoperowali go, a ja sie boje bo to moze byc dziedziczne. U ciebie tuz po mamie, wiec strach jest na miejscu. Natomiast czasem warto wiedziec bo duzo da sie zrobic. Chocby starac sie unikac stresu i wysokiego cisnienia. Ja po porodzie mam tk glowy do odrobienia, a potem rezonans nadnerczy. Strach nie powinien nas blokowac przed badaniami, choc diagnozy moga byc przerazajace. Ja pierwsza mam za soba. To naprawde straszy, ale nie zawsze jest tak zle jak sie spodziewamy.

@czarna_mala moze jak odsapniesz to endometrium sie wyrowna. Niech rosnie zdrowo dla kropek

@iveo reagujesz jak ja na 28 tc. Dziecko mpze juz plakac tak wyczytal m. A na buraki narazie juz patrzec nie umiem. Na szczescie mam pokrzywe

@anetkruczek [emoji8]

@dzol niestety nie wiem o chromatynie. Tak poronienia kwalifikuja. Jak masz szanse i chcesz probowac to dzialaj z in vitro.

@Beciiia-87 buraki pod kazda postacia, i metylowane: wit b6, b12 i kwas foliowy

@ovli22 brawo ty! Ja tez czesto najpierw neta przetrzasam a potem do lekarza

@magda1208 to ze lzami, ale liczymy na cud [emoji8]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Marthi to swietnie. Zapamietam bo Kubiaczyk nie jest tak dokladna.

Dżoł w Poznaniu musisz miec rok udokumentowanego leczenia.

Magda1208:-(

Majejka super, ze Ci sie udalo. Ale kwas foliowy to zaden wyznacznik. Ja mam zdrowe dziecko przy mutacji bez lekow a teraz z druga ciaza problem. Super, ze Ci sie udalo.

Ovli musisz troche wyluzowac. Moj dziadek mial udar, moja mama ma zapchane zyly. Moj drugi dziadek umarl od zakrzepicy. Moj ojciec bierze leki na rozrzedzenie krwi. Jestem obciazona ale nie mysle o tym.

@roxie123 jeszcze ja zostalam.

@Marthi wyslij smsem wynik Kubiaczyk i podpytaj.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem w tym coraz lepsza ;) w wyluzowaniu [emoji847][emoji1433][emoji1433][emoji1433]

Ale wiadomo każdy z nas ma inna wrażliwość i inaczej odbiera :) i przeżywa .

Ale jest dużo lepiej niż kilka lat temu .
Dziewczyny to nie jest tak ze ja o tym ciagle [emoji33][emoji33]finguje , po prostu mam to na uwadze [emoji50][emoji50][emoji12]

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

reklama
Ech dziewczynki miałyście przepisany slabszy czy mocniejszy accofil?
Bo mi farmaceutka powiedziała że lekarz nie napisal jaki..
Drugie pytanie.. Jak zbijacie homocysteine? U mnie w normie.. Ale w górnej granicy..
@Beciiia-87 ja brałam Accofil w dawce 30 mln j.m./0,5 ml [emoji4] czyli wychodzi, że słabszy bo jest jeszcze 48 mln j.m./0,5 ml

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry