reklama
@roxi123 duzo lepiej. Niestety bardzo scisla dieta, ale tak moge przezywac ostatnia prosta. Cos mocno stawia mi sie brzuch, ale juz trudniejsze chwile mialam. Wazne ze skurcze sa znacznie lzejsze.
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
bobasek1990
Fanka BB :)
Ja teraz byłam u endokrynolog i kazała mi brać 1/4tab bo nie zaszkodzi a pomoże zajść wzięłam 2 razy i okazało się że test pozytywny i dalej nie brałamDziewczyny mam zapytanie czy, któraś miała taką dawkę 0,5 tabletki . Pytam bo na recepcie Malina napisał 1x1 inaczej niż rozmawaliśmy.? Dziękuję za odpowiedź.
dżoł
Porzeczka1234
@magda1208 kochana nie przejmuj się maliną taki typ ale dobry z niego lekarz sama wiesz. Nieustannie trzymam kciuki i czekamy na dwie kreski. Bromergonu nie brałam
@Maciejka78 miło mi , że pytasz w miarę dobrze główka troszkę szwankuje ale mam nadzieję , że doczekam się. Odnośnie Ciebie zobaczysz doczekasz się byłam na zakupach jedzeniowych i ledwo zyje ciężko już i Tobie życzę tego ciężaru jak @agatush wczoraj mi napisała słodki ciężar. Trzymam kciuki za wizytę ja jutro ktg znów stres.
@Ilis91 trzymam kciuki za starania. Ja tylko powiem , ze mój pecherzyk pekł jak miał 22-23 mm we wtorek miał wieczorem 20 mm zrobiłam zastrzyk we czwartek na wizycie o 12 już go nie było. Nie wiem czy nie za.późno te sexy bo plemniczek biegnie do celu ok 9-12 godzin
@Destino tak myślałam ,że nie ma to znaczenia. Ale dobrze, że zapytałaś przynajmniej wiemy jutro ktg już zaczynam panikować chociaż jutro 36+6 ale chciałabym żeby mała posiedziała jeszcze tydzień zawsze mało.
@ovli22 tak 0,2 -5000 fragminu to 0,4 ,clexan i prawie tyle samo 0,6 fraxi bo tam jest troszkę więcej 5700.
@marshia rozumiem Cię z tym ziarenkiem bedzie siedziało z tyłu głowy. Ale , że czysto to cieszy. Ja uważam , że to immunologia ale warto dać sobie jakiś limit. I ewentualnie rozważyć wszystki za i przeciw in vitro . Ściskam Cię
@Funia90 no nie wiem czy wysłać haha zaraz wysyłam
@mała79 wysłałam priorytetem powinno być w piątek nie wierzę poczcie ale Pani byla bardzo przekonująca
@Maciejka78 miło mi , że pytasz w miarę dobrze główka troszkę szwankuje ale mam nadzieję , że doczekam się. Odnośnie Ciebie zobaczysz doczekasz się byłam na zakupach jedzeniowych i ledwo zyje ciężko już i Tobie życzę tego ciężaru jak @agatush wczoraj mi napisała słodki ciężar. Trzymam kciuki za wizytę ja jutro ktg znów stres.
@Ilis91 trzymam kciuki za starania. Ja tylko powiem , ze mój pecherzyk pekł jak miał 22-23 mm we wtorek miał wieczorem 20 mm zrobiłam zastrzyk we czwartek na wizycie o 12 już go nie było. Nie wiem czy nie za.późno te sexy bo plemniczek biegnie do celu ok 9-12 godzin
@Destino tak myślałam ,że nie ma to znaczenia. Ale dobrze, że zapytałaś przynajmniej wiemy jutro ktg już zaczynam panikować chociaż jutro 36+6 ale chciałabym żeby mała posiedziała jeszcze tydzień zawsze mało.
@ovli22 tak 0,2 -5000 fragminu to 0,4 ,clexan i prawie tyle samo 0,6 fraxi bo tam jest troszkę więcej 5700.
@marshia rozumiem Cię z tym ziarenkiem bedzie siedziało z tyłu głowy. Ale , że czysto to cieszy. Ja uważam , że to immunologia ale warto dać sobie jakiś limit. I ewentualnie rozważyć wszystki za i przeciw in vitro . Ściskam Cię
@Funia90 no nie wiem czy wysłać haha zaraz wysyłam
@mała79 wysłałam priorytetem powinno być w piątek nie wierzę poczcie ale Pani byla bardzo przekonująca
@Maciejka78 pytałaś o kwas foliowy. Mi Milewicz zalecił 400 solgar kwas foliowy w metafolinie, a do tego Femibion natal 1. Natomiast zupełnie nie kazał go badać. W ciąży najlepiej pić wodę, może być z cytryną, z łyżeczka miodu, sokami, albo z plasterkami prawdziwego imbiru wtedy pomaga na mdłości. Zimna lub ciepła woda. Ja nigdy wody nie piłam, teraz tylko wodę.
Trzymam kciuki za twoją wizytę i piękne serducho
@kiciula zdrówka dla siostry. Natomiast wcześniejsza owulacja wcale nie musi oznaczać rozjechanego cyklu. wprost przeciwnie często wcześniejsza owulacja może sprawić, że ciało "staje się bardziej gotowe" na przyjęcie jajeczka. Ja mam synka z wcześniejszej owulacji. Tak czy owak warto to sprawdzić.
@iveo chciałabym dotrwać do 37 tc. Wiem, ze z każdym tygodniem wzrastają szanse na przeżycie Natanielka, jednak co donoszone, to donoszone dziecko. Pawełek dzielnie walczy, ale co czuje jego mama i tato to tylko ich serducho wie. Kochana, @bea25ta dobrze ci napisała, po prostu przy nich bądź. przytul jak trzeba, potrzymaj za rękę, bądź najdelikatniej jak się da, ale bądź. Jak siostrze emocje i stres opadną będzie to wszystko pamiętała. Może zacznie mówić.
@zosiak, jak poczytasz nasze stopki to zobaczysz, ze i do nas dużo różnych brzydactw się przypałętało i choć wydaje się, że pragnienie maleństwa odpływa coraz dalej, to wiele zależy od ciebie. mnie lekarze wprost mówili, że naturalnie nie zajdę w ciąże. A jednak zaszłam 3 razy. I choć dwukrotnie poroniłam teraz walczymy o żywe szczęście. Grunt, to się nie poddawać pomimo...
@Marthi dziękuje za wsparcie.
@Funia90 zawsze jak czytam twoje posty, to zastanawiam się skąd czerpiesz tyle energii. Ja to ledwo sie kulam i nie, ze bym nie chciała, a jednak już chyba staro się czuję . Co u was słychać? Zjadłaś za mnie eklerka? Za mną chodzi czekoladka z nadzieniem, jednak zostanie tylko w zachciankach
@marzycielka81 dobrze, że synka przebadali porzadnie. Dawaj mu duzo buraków i cherbatkę z pokrzywy, bo tabletkowe zelazo lubi sie kiepsko wchłaniać. Mam nadzieje, że szybko je zrównoważy i wszystkie wyniki wrócą do normy. W pracy zawsze raz lepiej raz gorzej. Trzymaj sie dzielnie.
@Ilis91 Wiem, ze doktorek dobrze wszystko wyważył, miej jednak na względzie, ze plemniki by dotrzeć do komórki jajowej potrzebują ok 12 h. Mam nadzieje, ze komóreczki popękają i może nawet bliźniaki ci się trafią. A co do heparyny to Sydor mówi, że nie ma znaczenia kiedy bierze się acard a kiedy clexane, bo maja dwa różne działania i można nawet razem. Chyba sama musisz wybrać porę tak, by było ci wygodnie i głowa była spokojna. Anty Xa nie badałam. Pilnuje tylko ddimerów.
@bobasek1990 wiem, że dużo stresu jest na początek. Pamiętaj, że nospę bierze się tylko w ostateczności. Lepiej dołożyć więcej magnezu, może być nawet aspargin, to magnez z potasem. A bólu w krzyżu czy podbrzuszu możesz zupełnie się nie pozbyć w pierwszym trymestrze. Przeczekasz go. On naprawdę nie musi oznaczać nic złego. Pięknie ci beta rośnie. Progesteronem się nie przejmuj, jesteś obstawiona dufastonem. To nie są proste chwile, wszystkie to przechodziłyśmy, jednak poradzisz sobie
@matulkaa jak sie czujesz w ciaży? Czy już umiesz się cieszyć? Wypraweczka rozpoczęta? U nas chwilowo dolegliwości opanowane. Na szczęście skurcze są znacznie mniejsze i brzuch stawia się, ale tylko momentami. Najważniejsze, że znowu mogę jeść tylko bardzo się pilnuję.
@marshia cieszę się, ze Paśnik przywrócił ci wiarę w starania. Przykro patrzeć jak cię wyniki niszczą. Czasem wcale nie są tak złe jak nam się wydają, jednak ważne by w to uwierzyć. Walcz kochana ... walcz. Spodziewałam się, że lekarz będzie namawiał na in vitro, bo przy niskim AMH ma to sens, jednak skoro Paśnik dał ci szansę na naturalna ciążę, to może warto dać sobie pół roku na próby a potem jako wyjście awaryjne wypróbować in vitro. Masz nad czym myśleć. Wybierz to, co bliższe twemu sercu.
@mała79 póki nie ma @ jest nadzieja. Skaczące tsh też może na ciążę wskazywać. A jeśli przyjdzie @ warto sprawdzić czy nie rosną przeciwciała tarczycowe, oraz jak działają nadnercza. Choć one są odpowiedzialne za dość duże skoki tsh
@burczuś super, że wizyta owocna. Polecaj kobietę, kazdy lekarz, który moze nam pomóc jest na wage złota.
@ovli22 bierzesz dość dużą dawkę encortonu, czy nie powinnaś przypadkiem schodzić delikatnie z dawki? Nagłe odstawienie może blokować nadnercza i to może być powód twojego nietypowego samopoczucia
@dżoł za wysoki ten mlr nie jest, ale jest. Zdaje się że @kas90 zaszła w ciąże z jeszcze niższym mlr i Asieńka już na świecie. Myśle, ze twój lekarz znajdzie na to sposób.
@7Martynka88 trzeba wierzyć, że pęcherzyk mimo wszystko pęknie i będzie piękny i zdrowy. Oby się udało
@magda1208 a w jakiej dawce masz bromergon z którego bierzesz połówkę? Brałam bromergon 2,5 mg, ale 2x1 od gina i nie miałam wiele wyższej prolaktyny. Potem poszłam do endokrynologa, a ten powiedział, ze mogę brać połówkę, bo prolaktyna jest niska. Na co Sydor powiedział, że jak biorę połówkę, to mogę odstawić, bo to nic nie znacząca dawka. Minimum 1 tabletkę trzeba brać by zadziałała. Kurcze, nie chcę podważać decyzji twojego lekarza, ale może dopytaj? Brałam bromergon 2 miesiące, potem odstawiłam i kolejny cykl z piękną owulacją, z której jest Nataniel. Tego ci życzę, by i dla ciebie ten lek był cudowny
@Roxi123 niech @ przylezie i do dzieła... mi ciągle po głowie chodzi choinka
@Porzeczka1234 jesteś dziś spokojniejsza? kiedy kolejne ktg? Może tez nas niedługo zaskoczysz jak @kas90.
@bea25ta twoja dziewczynka rosnie, jak się czujecie?
@nafoczka nosze Cie w sercu
@bertha nie wiem co napisać. Nie chcę zarzucać cie pytaniami. Mam nadzieje, że transfer wyszedł pomyślnie. Przytulam...Pamiętam....
@Destino tak zrobię zacznę schodzić z dawki jutro i pojutrze wezmę po 20 a później po 10 i 5 .
Ale ja dopiero biorę 7 dzień i źle się czuje a mam brać 10 dni minimum Wiec co będzie jak będę miała brać aż do 16 tc i dopiero po tym terminie mam schodzić z dawki a tak to w czasie ciąży codziennie nie tylko 10 dni ?! To ja troszkę tego nie rozumie .
Dziewczyny a czy od metalowego foliku są jakieś skutki uboczne ? Czy on jest Ok .
Bo czasami się tak zastanawiałam czy może nie od niego ?
2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe
roxie123
@Destino z ciążowymi dolegliwościami nie pomogę bo nie mam doświadczenia , ale mam nadzieję i jestem pewna że wytrwacie zdrowo do końca ;*
@ovli22
No mi tam nic po metylach ... ogólnie po lekach samopoczucie ok . Wiadomo skutki uboczne pogorszenie skóry nadmierny apetyt włosy z głowy wypadają na nogach rosną jak wściekłe ale da sie zyc [emoji16]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
@ovli22
No mi tam nic po metylach ... ogólnie po lekach samopoczucie ok . Wiadomo skutki uboczne pogorszenie skóry nadmierny apetyt włosy z głowy wypadają na nogach rosną jak wściekłe ale da sie zyc [emoji16]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnia edycja:
marshia
Siedzę i rozkminiam... Chyba pójdę do tego Invimedu jeszcze pogadać z tym lekarzem, do którego chodziłam na IUI. Niech on oceni sytuację jako spec od IUI, in vitro itp. Tylko teraz zastanawiam się czy isc w piątek (jestem zapisana) czy poczekać na początek cyklu zrobic tą inhibinę, która pokaże jaka jest jakość rezerwy i dopiero wtedy. Co radzicie?
D
Deleted member 170039
Gość
@Destino dziekuje Ci bardzo za wsparcie czasami mam wiare ze moge jeszcze sprobowac a czasami dopada mnoe dol jakby tego bylo malo moge tylko liczyc na 1 jajowod wiec sama widzisz ze nie jest mi latwo tym bardziej ze ostatnio prosilam o pomoc a kazdy mial mnie w tylku wystarczyl 1 zaszczyk odpowiednia diagnoza a tak mam traume i znoszczony jajowod.
reklama
Porzeczka1234
Podziel się: