reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bea25ta , tak, chodzę do Przybycienia.
Dziewczynki,kiedy najlepiej w końcu brać clexane, a kiedy acard? I zastanawiam się czy kłuć się clexane dopiero od pozytywnej bety czy zacząć po potwierdzonej owu..o ile wszystko ładnie pęknie.
Ja brałam acard od 16 dnia cyklu po owu taka kazał lekarz a clexan tak 8 dni po owu czułam , że się udało a miałam brać od owu

@bobasek1990 ja brałam 3x2 magnez dalej biore 3x1 zmieksz dawkę nospe w ogóle nie brałam to nie poradzę

reklama
Mi zawsze mówili acard rano zastrzyk wieczorem... nie wiem od czego to zależy ale tak robię o 8 rano tabletka o 20 clexane

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Już piszę :) Mój m mnie karci, ze jestem na wycieczce a z tel przyklejonym.... wiec na spokojnie wróciliśmy, zjedliśmy i piszę :)
PAsnik świetny - oboje jesteśmy pod wrażeniem i wiedzy, i normalności równocześnie. Miał koszulkę z E.T. Czym nas rozbroił - film z naszego dzieciństwa :) :) :)
Przejrzał wyniki, zebrał wywiad, zlecił helikobacter, IMK, cytokiny, LCT, nasienie dla M.
Potwierdził, zecto immunologia, zabijam ciąże na etapie tworzenia zarodka. W zależności od wyników rozważymy sterydy, glikokortykosterydy, intralipid lub bardzo delikatną immunosupresję. Odpadają na 1000% szczepienia i wlewy z immunoglobuliny, z accofilu.
Mam nie demonizować ani wieku, Bo jak na jego pacjentki jestem młódką (oczywiście już go kocham ;) ), nie demonizować AMH, bo zachodzę raz za razem. A tak drastyczne obniżenie AMH może być przez IUI (wtf!) Jestem kolejną oacjentką z takim czyms. O in vitro na razie mam nie myśleć, bo po co, skoro zachodzę. In vitro nie pomoże stworzyć zarodka jeśli nie znajdziemy rozwiazania w moim organizmie. Bo problem leży w momencie kiedy juz się połączy komórka z plemnikiem i z tym
problemu nie mamy. Problem jest w agresorze we mnie. Przy czym ani samo SM, ani AMH nie ma tu znaczenia.
Czekam wiec na drugą fazę normalnego cyklu, czyli jyz po okresie i działamy. Badania, wizyta i decyzja.
Wg niego, jak i wg mojego, nie mam wskazań do sterydu. Bo przeciwciała ok. Mój tez nie chciał za batdzo dać, to ja go wymęczyłam przecueż o ten steryd i kazał brać 5, bo to nie zaszkodzi. Paśnik mówi, ze w zasadzie mogłabym ja nawet brać, bo przy chorobach autoagresji są wsazania, ale skoro do badań i tak trzeba odstawic to odstawiamy i zdecydujemy potem co wdrożymy. Bo steryd moze być u mnie zupełnie zbędny i po co się faszerować.
Wróciłam do formy :) :) Znów wierze, ze coś z tego wszystkiego bedzue :)
@Ilis91 moj kazał brać rano clexane, wieczorem acard. Żeby łatwiej manewrować z zastrzykami wcszpitalu na końcu i z porodem samym

Ostatnia edycja:
@marshia dostaniesz w dupsko :D cieszę się kochana , ze jesteś zadowolona cytokiny i imk prawdę powie mówiła Ci że zleci Ci te badania super bardzo bardzo się cieszę

@bea25ta to zdjęcia z wakacji jeździliśmy troche bo z dzzdziusiami nie wychodziło to tyle naszego słońce dobrze nastraja a że byłam skwarkiem cóż .....:p

@marshia super ze jest konkretny plan!
@dżoł u mnie pobieraja krew w gynmedzie czyli 2 przychodnie dalej i niosa do tej Twojej
Dostałam tylko maila test mlr i mam pisac
@bea25ta mam nadzieje ze Bóg sie zlituje nad maluszkiem i bedzie dobrze
Z siostrą strasznie trudny kontakt prawie się nie odzywa juz sama nie wiem czy dopytywac czy co robic.

@marshia i super [emoji4] martwiłam się juz że Ci cos nagadal i wg ze coś nie teges ...
Cieszę się bardzo [emoji4][emoji4][emoji4] czyli mój lekarz mówił podobnie żebym się strydem nie faszerowala bo przeciwciala mam ok ze 5 starczy , że tu immunologia i w moim wieku stopniowo będziemy probowac na innych lekach jesli te nie pomoga .
A ja przy biochemicznej bralam 10 może se zaszkodzilam no ale nie rozstrzygam bo po ptakach juz. Dobre info dla mnie ze ani szczepienia ani wlewy nie sa dla nas [emoji4] czyli motywacja jest !
I zrobię ten helic.bo moja mama ma więc w razie W sobie sprawdzę . W zasadzie nie dużo tych badań to dobrze [emoji4]
Dobre nowiny [emoji8]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@marshia Kochana cieszę się ogromnie z optymizmu , który towarzyszy po wizycie jest plan to najważniejsze . Opatrzność Boża w połączeniu z doświadczeniem i wiedzą doktora doprowadzą do szczęśliwego końca.
@mała79 Życzę owocnych starań kochana . U mnie nic ciekawego jutro wizyta u Maliny . Staram się myśleć pozytywnie i wierzyć , że kiedyś nadejdzie ten szczęśliwy dzień. Choć czasami trudno znaleźć spokój i bezgranicznie wierzyć.
@Ilis91 Powodzenia oby cykl okazał się owocnym. Ja biorę acard od 10 dc.
@bobasek1990 Kochana postaraj się uspokoić myśli robisz wszystko co w twojej mocy. Resztę zostaw w rękach Boga. Zadręczanie nie pomoże. Wierzę , że będzie dobrze.
@Destino Kochana życzę spokoju. .

Ostatnia edycja:
Do góry