reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia o invimedzie we Wro nie słyszałam nic. Na opolszczyźnie polecają Katowice. Ale ale...co ma piernik do wiatraka;) ustalmy konkretną datę. Jakieś sobotnie popoludnie a przyjadę pociągiem;) to tylko 100km:) albo Ty z @bertha wpadniecie do Opola:) to też jest tylko 100km;););) też mamy fajne kafejki;) na fb poszukajcie np Wintydż w Opolu:D
@iveo mam nadzieję,że Wasz wcześniaczek pokona wszystkie zagrożenia związane z tak przedwczesnym pojawieniem się na tym świecie. bardzo Mu kibicuję. Bardzo personalnie to odbieram...
@marshia wierzę,że jutro wizyta da Ci nowe nadzieje!

reklama
Dziękuję kochane za gratulacje!
Ogolnie z tego co mowily polozne, to tutaj duuzo rodzi na zoo i to standard.
Polozna byla cudowna, prosilam ją zeby instruowala mnie przy kazdym parciu, wiec się dobrze koncentrowalam, ciągle mnie chwalila (to mega pomaga)rozciagala krocze, bo chciala chronic. Ale koniec koncow powiedziala ze natnie, bo glowka sie ciagle cofa, bo bardzo zylaste mam blony. I tylko naciela, to na kolejnym skurczu urodzilam. Calkiem jej zaufalam, bardzo odpowiadalo mi to, ze bierze wszystko na siebie.
Szyl mnie lekarz, pytam sie go czy duzo szycia, czy kiepsko to wyglada itd. A on "widzialem krocza w lepszym i w gorszym stanie. Nie wazne jak wygląda, ważne jak bedzie wygladało" :p
Lewatywy mi nie robili,bo mnie samą mega oczyscilo. Stad ten spadek wagi.

Takze dziewczyny, nie ma co z tym planem porodu, hehe. I bajlepiej z zaskoczkki.

Dzis tylko rzucilam okiem na wasze posty. Trzymam i za was kciuki.

Dalej to do mnie nie dociera...

Ostatnia edycja:
@marshia w sumie dobrze że masz podejście takie ze zrobisz wszystko i zazdroszczę ludziom trudnych decyzji ze mają na nie odwagę...ja zawsze kibicuje [emoji4] u mnie starania skończą się na etapie lekow dostępnych na rynku farmaceutycznym ... jeśli zawiodą to in vitro nie dla mnie , odpada... nawet gdyby nic innego mi nie zostało . Gryzlabym się sama z sobą po prostu...wiecie jakie ja mam podejście
@burczuś &&& za wizytę [emoji4]
@kas90 cieszę się , że hm jakby to powiedzieć... pozytywnie przeszłas poród [emoji8] bez powikłań i jesteście obie pełne zdrowia ;*
Czekam na więcej fotek [emoji4]
@iveo musi się udać...maluch swoje przejdzie ale na przyszłość na pewno zaowocuje to co teraz dla niego robią ;* będzie dobrze [emoji4]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Iveo ferrytyna pokazuje jak zelazo w organizmie. Niedobor zelaza to anemia. Ogolnie ponoc nie jest zle ale trzeba wyrownac bo plytki wariowaly u malego. Maz dzis idzie po recepte do pediatry.

Burczus powodzenia na wizycie.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@iveo czekam tak jak Ty na ostatni wynik badan : mlr.
07.11 wizyta u dr Pasnika i powie co dalej. Nastawiam sie w razie w na nocleg skoro w srode robia szczepionki, no chyba,ze to jedt organizacyjnie nie mozliwe i trzeba sie z wyprzedzeniem na to umawiac [emoji17]
Kciuki za maluszka [emoji110]️[emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@nafoczka Jadę jutro do Katowic do Invimedu. Jest tam jedna pani dr która ogarnia immunologię. Jestem ciekawa jej opinii na moje wyniki. Dam znać co teraz ja;)
brawo Ty :D
Dziękuję kochane za gratulacje!
Ogolnie z tego co mowily polozne, to tutaj duuzo rodzi na zoo i to standard.
Polozna byla cudowna, prosilam ją zeby instruowala mnie przy kazdym parciu, wiec się dobrze koncentrowalam, ciągle mnie chwalila (to mega pomaga)rozciagala krocze, bo chciala chronic. Ale koniec koncow powiedziala ze natnie, bo glowka sie ciagle cofa, bo bardzo zylaste mam blony. I tylko naciela, to na kolejnym skurczu urodzilam. Calkiem jej zaufalam, bardzo odpowiadalo mi to, ze bierze wszystko na siebie.
Szyl mnie lekarz, pytam sie go czy duzo szycia, czy kiepsko to wyglada itd. A on "widzialem krocza w lepszym i w gorszym stanie. Nie wazne jak wygląda, ważne jak bedzie wygladało" :p
Lewatywy mi nie robili,bo mnie samą mega oczyscilo. Stad ten spadek wagi.

Takze dziewczyny, nie ma co z tym planem porodu, hehe. I bajlepiej z zaskoczkki.

Dzis tylko rzucilam okiem na wasze posty. Trzymam i za was kciuki.

Dalej to do mnie nie dociera...
Też jestem zdania, że 90% sukcesu to słuchanie poloznej, nawet jak czasem krzyczy ale one mają to na codzień i nawet lekarz az tak sie nie udziela. Ja to zrozumiałam dopiero przy wiktorku dlatego tak zwracam teraz na to uwage. Nacieciem krocza tez nie ma co sie przejmować bo bardzo trudno urodzic pierwsze dziecko bez naciecia (drugie już predzej) a lepiej naciąć niż peknąć za przeproszeniem po sam tyłek. No i ZOO to przy dlugim i ciążkim porodzie zbawienie :)
Zatem kochana @kas90 = święte słowa! :*

a jak juz tak sobie piszemy to mam jeszcze taką jedną wskazówke dla młodych i przyszłych mam :) nie kupujcie pieluchomajtek :) dla mnie to porazka na całej linii ale oczywiscie reklama zrobiła swoje. Widziałyscie takiego maluszka, który ucieka przed przewijaniem hmmm to cos w stylu Wiktorka :D zatem kupiłam te pieluchomajtki zeby tylko naciągnąc i gotowe :) tak, owszem, w tą strone to działa :) ale teraz wyobrażcie sobie jak ściagam takie majtki z kupcią w srodku i ciągne po nogach w dół... albo lepiej nie wyobrazajcie i nie kupujcie :D :D :D

a tu małe porządki na liście :)
spójrzcie jaki 2017 rok był owocny
Link do: ŻYCIE CUDEM JEST - NASZE MALENSTWA
oby 2018 był jeszcze bardziej :*

Nowym koleżankom wciąż podsyłam:
Link do: "Staraczki" lista oraz historia
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg
Link do: A gdy już nam się UDA.... :D

@nafoczka, lenisz się:D

Joanna Maria 23.10.2017 g. 14.30 , 53cm i 3,235 kg :)

Lekki porod, nie wzięlam nawet paracetamolu, bo czekalam na gorsze.
Cudowna polozna, parte pol godziny. Teraz boli w krzyzu :(

CUdowne!!!!!! Wszyscy na sali się prawie poplakali jak nie moglam sie powstrzymac od okrzykow (moj cud moj cud). A w czasie porodu nie umialam krzyczec
KOCHANE !!! Gratulacje, ale nas zaskoczyłaś Asienka cudna, cieszcie się sobą :):):)

@marshia kochana położyła mnie na lewym boku podpieła pod krg i poszła do porodu a, że zrobiła to źle bo za luźno to tetno uciekało co mnie paraliżowało ale lekarz już chciał drugie ktg a ja się przstraszyłam bardzo. Drugie już było na siedząco i wyszło chyba dobrze ale ziarenko strachu zostało zasiane. Dziękuję za zainteresowanie. Trzymam bardzo mocno kciuki za wizytę daj znać,co i jak. Co do in vitro popieram nie mówię tak nie mówię nie to życie decyduje za nas niestety poza tym uważam, że Kościół nakręca tą na nagonkę na in vitro. A o rządzie się nie wypowiem bo uważam ich za szkodników. Poza tym Bóg myślę kocha wszystkie swoj dzieci niezaleznie od karnacji, miejsca zamieszkania czy poczęcia bo dlaczegoś dał nam rozum abyśmy my ludzie wykorzystali tą wiedzę. Ściskam

@iveo Tobi również dziękuję. Trzymam kciuki za maluszka i za mrl kiedy wyniki?

@bertha jestem z Tobą daj znać już będziecie w wiekszym gronie z groszkiem

@bobasek1990 ja bym się szczepiła może tamta ciąża była obarczona wadą przecież z dnia na dzień byś nie poroniła. Encorton zbija mrl ale działa na przeciwciała i dlatego to doszczepianie później organizm sam sobie poradzi.

@burczuś trzymam kciuki . Do kogo jedziesz jak nazywa się ta Pani dr?

@dżoł kciuki za mrl

@mała79 jak staranka?

@kas90 mówiłam , że plan porodu wydawał mi się smieszny bo to nigdy nie wiadomo jak będzie

@mickey* odezwij się co u Ciebie? @Kwiatuszekk23 jak się czujesz? @Destino a Ty a w zasadzie Wy :)? @matulkaa a jak u Was?

Ps dziewczyny @burczuś @marshia @bertha ja też bym chciała się spotkać ale teraz jestem za gruba haha do Opola mam 70 km zresztą 2 ciotki w Strzelcach Opolskich do Wrocka trochę dalej ale lubię jeździć samochodem mam autostrady także luz. Może kiedyś pamiętajcie o mnie

Pozdrawiam wszystkie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry