reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@ovli22 - popieram w 100000000000000000000000000000%%%%%%% to o porodzie SN i CC.
Uwagi nie oglądałam, ale... masakra. Chociaż w dzisiejszym świecie już chyba tego typu historie, na tle wszystkich ataków terrorystycznych itd. aż tak nie szokuja:/

@roxie123 - ale jestem przekonana, że warto było i te nerwy, i to zdrowie!

reklama
Hihi. @ovli22 to czekam na tv ;) właśnie wychodze. Normalnie wypisy koło 14-15. Pyta się babka z lozka obok co zrobiłam doktorkowi, ze przygotował wypis tak wcześnie :) Albo mnie tak lubi ;) Albo wręcz na odwrót. Ma już dość ;)
@Marthi do wszystkich moich problemów mam jeszcze podklejaną/zabezpieczaną już kilka razy siatkówkę. Wtedy poród SN jest zdecydowanie niewskazany. A winko stoi na półkach niedaleko kas :)@burczuś mayday uwielbiam. A byłaś na oknie na parlament? Jeszcze lepsze niż mayday :) polecam :)
No nie byłam właśnie! a słyszałam już daaawno,że świetne! Tyle lat mieszkałam we Wro i zawsze wybieraliśmy kino. Teraz mówię...gdybym cofła się w czasie, to byłoby inaczej:)

@ovli22 - popieram w 100000000000000000000000000000%%%%%%% to o porodzie SN i CC.
Uwagi nie oglądałam, ale... masakra. Chociaż w dzisiejszym świecie już chyba tego typu historie, na tle wszystkich ataków terrorystycznych itd. aż tak nie szokuja:/

@roxie123 - ale jestem przekonana, że warto było i te nerwy, i to zdrowie!

Mnie to najbardziej przeraziło jak matka może tak traktować swoje dziecko !!! Ona mu zgotowała piekło a on zamiast się wyprowadzić i żyć swoim życiem to został z nią i jej konkubentem na jednym pokoju bo się bardzo o nią bal , bo dochodziło do przemocy podczas libacji alkoholowych .
Tego się nie da opisać ! Jak macie chwilkę obejrzyjcie .

Co do cc i SN ja się nie będę przejmował takim sprawami !!
Choć by miała go urodzić uszami to ma być zdrowy i różowiutki bobasek ;)
I nie zmieni to mojego poczucia kobiecości czy bycia Dobra mamą . Nie ma to najmniejszego znaczenia ;)
I tak samo chciałabym karmić piersią tylko do 6 miesiąca życia nie więcej .

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Ostatnia edycja:
@ovli22 zgadzam się z Tobą na pewno więzienie go zmieni na grosze :( życie zmarnowane niestety.
Co do karmienia też zdecydowaliśmy z mężem, że do 6 miesiąca jeśli będzie odpowiednia ilość mleczka chociaż patrząc na cyce myślę , że jest go sporo haha

@ovli22 zgadzam się z Tobą na pewno więzienie go zmieni na grosze :( życie zmarnowane niestety.
Co do karmienia też zdecydowaliśmy z mężem, że do 6 miesiąca jeśli będzie odpowiednia ilość mleczka chociaż patrząc na cyce myślę , że jest go sporo haha

Ja bez ciąży mam cycki duże ;) ha ha
Wiec sobie wyobraź jakie będą późnej [emoji13][emoji13][emoji13]

Nie mam nic przeciwko długiemu karmieniu piersią ale nie chce uzależniać dziecka od siebie i mnie od niego .
Troszkę jestem w uk nianią i widziałam jak to tutaj wyglada z tymi sprawami... bardzo dużo matek karmi max do 6 miesiąca i dzieci są równie wspaniałe jak te karmione dłużej ;) także doświadczeń jest ;) brak praktyki .

Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@marshia jesteś moja bohaterka tygodnia ! Powiem Ci że ja pewnie już koło środy bym wymiekla... gratuluję i bardzo się cieszę że udało się tak jak zaplanowała i obyło się bez zabiegu :* <3 zaraz rozpoczniesz nowy etap :D

@bertha jak tam ?

@ovli22 wiesz dlaczego taka decyzja u nas mam w rodzinie i u znajomych taką sytuację że 4 letnie dziecko domaga się cysia wiesz siedzimy a tu maluch rozbiera mame i się do niej dobiera ona, że nie wolno później itd mnie to przeraziło takie duże dzieci nie wiem co czułam nie podobało mi się to. Oczywiście nie krytykuje nikogo jeśli ktoś ma ochotę niech karmi nawet do 4 lat

Ja bez ciąży mam cycki duże ;) ha ha
Wiec sobie wyobraź jakie będą późnej [emoji13][emoji13][emoji13]

Nie mam nic przeciwko długiemu karmieniu piersią ale nie chce uzależniać dziecka od siebie i mnie od niego .
Troszkę jestem w uk nianią i widziałam jak to tutaj wyglada z tymi sprawami... bardzo dużo matek karmi max do 6 miesiąca i dzieci są równie wspaniałe jak te karmione dłużej ;) także doświadczeń jest ;) brak praktyki .

A tym, które są karmione tylko chwilę po porodzie też nic nie brakuje;) Gwarantuję;););) W sensie karmione cyckiem, bo tak ogólnie to dziecko dostawało jeść :D

Ostatnia edycja:
A te, które są karmione tylko chwilę po porodzie też nic nie brakuje;) Gwarantuję;););) W sensie karmione cyckiem, bo tak ogólnie to dziecko dostawało jeść :D

No pewnie , że nic nie brakuje !

Porzeczka ja tez się na oglądałam moją siostrę ona karmiła chyba do 2 lat córkę ( i nie mogła się nigdzie ruszyć ) ale tak jak mówisz ja tez nie mam problemu hak ktoś chce to niech karmią do 7 roku bo i takie znam [emoji79].
Niech każda indywidualne podejmie decyzje ;)

reklama
Roxie123 udanej pielgrzymki.

Porzeczka 1234 hahahahaha

@Marthi no sama nie wiem co myslec. Bo jak mezowi przepisala antybiotyk to ja pytalam czy rezygnujemy ze stymulacji i powiedziala ze nie Takze troche mam metlik. Okropnie nie chce mi sie tam cale miasto jechac

Marshia wspaniale wiesci.

To moze tak. Ja nie bylam ani za waska ani nie mialam wskazan do cc. Moj porod to blad lekarzy. Po pierwsze. Nie powinnam miec zalozonuch kleszczy poniewaz maly nie wstwil sie w kanal i byl zle ulozonych aby te kleszcze zalozyc. Po drugie po 3 probach kleszczy byla dopiero decyzja o CC. Po 3 mojego meza wyrzucili z sali jak stawal w mojej sprawie. Po 4 to cud, ze przezylam ja i dziecko. Mialam transfuzje krwi. Co mnie najwoecej wtedy wkurzalo, ze osoby ktore wiedzialy co sie stalo ciagle mnie pytaly czy mialam juz dziecko czy je nakarmilam. Dzoecko dostalam w 2 dobie po porodzie. Mialo wgniecenie na glowce od kleszczy. Pierwszy rok latalismy po neurologach itd zylismy w strachu. Mialam zalozenie o karmieniu piersia jak najdluzej skonczylo sie w drugim miesiacu ze wzgledu na ciagle zapalenia piersi. Po porodzie dostalam zakaz zajscia w ciaze 3 lata. Juz kiedys to pisalam i powtorze jeszcze raz. Badzcie gotowe na weryfikacje Waszych planow i zalozen. Porod jest trudny do przewidzenia co sie stanie. I jeszcze jedno dziecko to najpiekniejsza nagroda calej drogi. Ten widok Waszego dziecka i uczucie wspanialej niekonczacej sie milosci. Agatush to naprawde nie jest wazne jak urodzilas. Mama jestes taka sama. Wazne jak dbasz o siebie i dziecko.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry