reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Maciejka78 kochana niebawem przed Toba bobozakupy[emoji5]
Ja odobiscie bym bety nie badala,po co sie stresowac skoro i tak usg najwiecej mowi:/ idz spokojnie za dwa tyg i serduszko powinno juz byc[emoji5]
Ja bialka c i s nie badlam.
Tylko d-dimery,fibrynogen,aptt,inr,czas potrombninowy
I zaczelam pozno bo jakos o tym nie myslalam[emoji15]ok 14 tyg.jak nie pozniej

@Destino sama na Twoim miejscu bym sie zastanawiala czy to Twoje d-dimery hehe,no pieknie spadly[emoji5]kiedy wynik glukozy?
500zl na same badania ojoj,no ale czego sie nie robi dla spokoju.

@marshia @roxie123 mnie tez lekarze maja zawsze dosc,bo nie dosc ,ze duzo pytam to tez dosc duzo wiem jak na pacjentke wiec latwo ze mna nie jest[emoji16]

@bea25ta oj szkoda ,ze zgubilas ale moze znajdziesz za niedlugo stowke[emoji41]

@marzycielka81 antybiotyk da rade[emoji5]trzymam kciuki za wyniki synka

@weronikawiersz mysle ,ze te badania praktycznie nic nie wnosza:/

@Nadja_n moj M tez mial takie podejscie do badan,ze po co ,bo to na pewno przypadek ,bo tak mowia lekarze.
Nie dosc ,ze bylam zalamana starata to do tego on mnie troszke dobijal.
Ale w koncu wyjelam swoje oszczednosci i stwierdzilam ,ze badania i tak porobie.
Tez mowil mi ,ze przesadzam i jestem niebormlana,wiem jak to podcina skrzydla:/
Tule mocno

@burczuś kiedy masz wizyte w invimedzie?

@marshia przykro mi ale z jednej strony ciesze sie ,ze jestes juz w trakcie.
Rzeczywiscie ta krzepliwosc srednio tym bardziej ,ze bralas duza dawke heparyny.
Dobrze pamietam 0,6?
Ile dupka bralas w ciazy?
Ja mam takie niskie tsh w ciazy.
Nie brzmisz jak psychiczna ,ja w ten sam dzien blagalam o szpital.

@Porzeczka1234 ja tak na wozek czekalam ,jezdzilam nim po domu i jestem zachwycona[emoji7]mega sie prowadzi no i mi sie podoba ale to kwestia gustu[emoji4]
Tez chce szumisia a tego baranka widze pierwszy raz,musze o nim poczytac[emoji4]

@pixi.nova kochana wszystkiego najlepszego,spelnienia marzen i duzo usmiechu[emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
@Funia90 pamiętasz:surprised:24.10. Kurcze żyję jeszcze ostatkiem nadziei,że mi coś poradzą i doczekam się rodzeństwa dpa mojej córki...
@dżoł ja nie myślałam o iui...

Ostatnia edycja:
reklama
@Funia90 bralam 0,6, ale przestałam już w środę poprzednią. A progesteronu brałam: duphaston 3x1, luteina 100 2x1.
Więc ja rozumuję tak, ze przez tych kilka dni kiedy nie biorę, po prostu mutacja doszła do głosu i apart spadło poniżej normy. Duphaston brałam do piątku jeszcE (jakby coś). Gin chyba nie zrozumiał mojego pytania, bo miwi, ze poza normą, bo brałam heparynę. Masło maślane...... skoro brałam, powinno być w normie. Poniżej oznacza, ze moja krew już ma swoje mikro zakrzepiki. Przeviez Ty miałaś podobną syruacje i większa dawka spowodowała, ze aptt wzrosło, a było blisko dolnej granicy.
Niestety on mnie nue traktuje jako "partnera" do rozmowy, co mnie wkurza :/ pouśmiecha się, pousmuecha, niby na pytania odpowie, niby coś tam tłumaczy. Ale jakoś to dla mnie za mało :(

Ostatnia edycja:
@marshia ja też czekałam 3 dni na tabletkach i nic mnie po prostu to nie rusza musiałam mieć zabieg zresztą ja byłam w 12 tygodniu i już lekarze nie chcieli czekać. Co do lekarza wiesz ja Ci powiem , że niestety większość nawet tych " zaufanych" się nas boi nigdy nie wiadomo jak to z nami będzie dwa mamy dużo pytań większą wiedzę świadomość to ich męczy no i trochę im burzymy statystyki bo każdy woli lekkie , proste ciąże smutne ale wydaje mi się , że tak jest. A ty rozmawiałaś z nim tel. czy na żywo bo ja myślę wręcz jestem przekonana jak jest bliżej tej niskiej normy to za gęstą krew ale masz rację pewnie może to zlał albo jakoś nieprzywiązał do nich uwagi. Jak tam u Ciebie coś czujesz?

@bea25ta kochana zapraszam z krzaków jak się czujesz?

@bertha kiedy podgladanie jajek?

Co do ewana on jest super podniecam się nim jakbym była mała dziewczynka zresztą mąż też . @Funia90 ogon tego baranka to rzep który zawiesza się do łóżeczka melodyjki to 20 min.

Porzeczka rozmawiałam na żywo - był u mnie zapytać jak tam. On jest z położniczego oddziału, ale na tym samym pietrze, wiec zachodzi tutaj.
Ja mam dokładnie takie samo wrażenie, on się chyba obawia tego, ze ja tak drążę, a nie po prostu mu zaufam.
W moim wieku i 4 raz pod rzad tochyba logiczne, ze zaufanie jest ograniczone. Pierdziele. Jutro biorę kartkę z wynikami i jeszcze raz go o to zapytam. Chociaż jestem na 99% pewna, ze dedukuję prawidłowo.
No i tak w ogole coś się lekko ruszyło. Bardzo niewiele, nawrt nie ma na razie czego zbierać do histopat. Ale po wieczornej dawce i porannej na pewno ruszy bardziej. Ostatnio miałam tak samo. Pon po 2 dawkach nic, wtorek trochę, środę bardziej, w czwartek wyszłam. Idąc tym torem w piątek bym wyszła. Ale i tak liczę na czwartek :)

@burczuś staram sie pamietam o kazdej ale tak sie nie da[emoji5]na styczniowkach jest ze mna dziewczyna ,ktora na 99% jak dobrze zapamietalam chodzi do tej dr Anny czy jak jej tam[emoji4]w kazdym razie jak mi wtedy powiedziala nazwisko to pamietalam ,ze to ta sama.
Ona jest po in vitro .

@marshia na moj rozum,tak jak i na Twoj krew jest za gesta.
Gin zle mowi na pewno.
Jej jak oni mnie wkurzaja:/ o wszystkiem trzeba myslec samemu.
Ja mialam 25,9 przy normie od 25,9.
Nastepna ciaza wydaje mi sie ,ze musisz zaczac z wieksza dawka.
Ja np aptt po poronieniu w marcu w 11 tyg ,jakis tydzien od wywolania mialam 30,8 sek a nie bralam heparyny.
U mnie jakby pogarsza sie z czasem kiedy ciaza jest wyzsza
Wiec wychodzi na to ,ze poza ciaza nic mi nie jest ,tylko w ciazy.

@Porzeczka1234 a ma on sensor placzu?[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@pixi.nova wszystkiego naj...[emoji253][emoji512][emoji313] i tego najwazniejszego [emoji64]zywego i zdrowego jak najszybciej. Wiem, ze to zyczenie moze bolec, mysl jednak podobnie jak ja, zawsze dodawalam "oby jak najszybciej".

@funia glukoza 4,77 po 1h 4,79 po 2h 6 z groszami. Dziwna krzywa, ale cukrzycy nie zapowiada. Dzis tez wymazy czysciutkie

@Porzeczka1234 ja juz poczytalam i chyba kupie baranka. Tez chce fioletowego. Przekonalo mnie bicie serca. Szumis ma szum suszarki.

@marshia niech sie jak najszybciej rusza, co bys mogla wrocic do domku. Przytulam

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Funia90 bralam 0,6, ale przestałam już w środę poprzednią. A progesteronu brałam: duphaston 3x1, luteina 100 2x1.
Więc ja rozumuję tak, ze przez tych kilka dni kiedy nie biorę, po prostu mutacja doszła do głosu i apart spadło poniżej normy. Duphaston brałam do piątku jeszcE (jakby coś). Gin chyba nie zrozumiał mojego pytania, bo miwi, ze poza normą, bo brałam heparynę. Masło maślane...... skoro brałam, powinno być w normie. Poniżej oznacza, ze moja krew już ma swoje mikro zakrzepiki. Przeviez Ty miałaś podobną syruacje i większa dawka spowodowała, ze aptt wzrosło, a było blisko dolnej granicy.
Niestety on mnie nue traktuje jako "partnera" do rozmowy, co mnie wkurza :/ pouśmiecha się, pousmuecha, niby na pytania odpowie, niby coś tam tłumaczy. Ale jakoś to dla mnie za mało :(

Ten twój gin tak???

Kciuki kochana! Odwiedziłabym cię ale siedzę w wawie.

Pixi!!!! Spełnienia marzeń!!!! :)

U mnie dzisiaj koniec stymulacji i w czwartek o 9:00 punkcja!!! :)

reklama
@porzeczka 1234 Słodka ta owieczka. Zostało już tak nie wiele do spotkania z bydluniową.
@marshia Bardzo dobrze, że dociekasz i pytasz. Kto pyta nie błądzi. W naszym przypadku to wskazane.
@dżoł Na razie nie myślałam
@pixi.nova Spełnienia Marzeń .
@bertha Powodzenia trzymam kciuki..
@Funia90 Super wózeczek.

Załączniki

• uro.jpg
    uro.jpg
    49,5 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
Do góry