reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dzień doberek. Chociaż średnio dobry. Beta w środę 18 600, w piątek 19 100, a wczoraj w tym labie 25 170. Rośnie..... :( Ale każdy wie, ze rośnie za mało i jest pusto..... czekam na dzisiejszy wynik.
O prolaktynie oczywiście zapomniał :(. Tsh 0,546 (w życiu tak nisko nie miałam - zawsze od 1,3 do 1,7), ft3 2,88, ft4 1,21.
Appt lekko poniżej normy tak samo jak INR - mutacja daje znac. Aptt 23,47, norma od 25. INR 0,888 norma od 0,9. No a w związku z tym erytrocyty lekko powyżej 5,19, norma do 5.
Jakbym wiedziała, ze mam tak czekać bez sensu, to przecież czekałabym w domu i kontrolowała kiedy zacznie spadać. wrrrrrrrrr. Wkurw!
@Nadja_n wspolvzuję :( samopoczucia, braku wsparcia ze strony męża, ale masz światełko w tunelu - @fondie - tego się trzymaj.
Ja tak miałam dwa lata temu w lipcu. Beta szybowała,a w obrazie nic:/ i też czekali, a ja z nimi, jak na ścięcie głowy :/
A tak apropo...ale Ty masz wiedzę :shocked2:
@magda1208 mam nadzieję,że i my się doczekamy cudu...pomimo tych miliona trudności:/

reklama
@marshia wspolczuje czekania ;-( ja tsh kiedys mialam ok 0,5 i gin mowil ze ok ;-/
@magda1208 , @burczuś a myslalyscie o iui ? ja sie zastanawiam czy tego nie zrobic gdybym miala szczepienia. 2 cykle dam sobie na natur. a pozniej iui skoro szczepienia tylko 6 msc wazne. No chyba ze moj gin odradzi, to wtedy na sile nic nie zrobie.

@Nadja_n bardzo Ci współczuję takiego męża tzn. z takim podejściem ja bym tego nie wytrzymała. Dziewczyny ja tu nie bronię in vitro ale nadja_n twój mąż ma marne nasienie prawda i stąd może lekarz chce zbadać zarodki pod względem genetyczym bo nie wiesz tak na prawdę czy to genetyka bo uszkodzone plemniki czy immunologia. Może dzidziuś ma wadę genetyczną. A pisałaś, że mąż nie chce się leczyć. No strasznie mi przykro , że musisz przez to sama przechodzić.

@marshia kuźw.... no super jak się człowiek modli żeby rosła ta beta to nie bardzo idzie jak chce żeby spadła to rośnie... faktycznie te wyniki krzepliwości masz mhh niezbyt może powinnaś startować od 0,6 heparyny bo jak malina mówi "Pani organizm jest chory jak jest Pani w ciąży"
Kochana współczuję Ci tego siedzenia tam w szpitalu ja już mam awers do szpitali. Co do tsh nigdy nie miałam takiego wyniku najnizszy to chyba 1,12. Badałam 2 tygodnie temu znów 2 moja dr mówi , że ok ale ja sama zwiekszyłam sobie dawkę. Po wpisie @nafoczka też pomyślałam , że może... ściskam

@fondie pytałaś o @Avita urodziła córkę @susana też także dzieci przybywa i coraz więcej szcześliwych mam.

@Maciejka78 pytałaś o badania ja attp od początku robię co 3 tygodnie. A d-dimery od 3 miesiąca ciąży łącznie z attp co 3 tygodnie do teraz. Inr i czas protombinowy chyba ze 4 razy badałam gdzieś koło 12 tygodnia , 20 tygodnia, 28 tygodnia i 32 tygodnia.

@Funia90 no ale fura haha ja zamówiłam baranka evana i czekam na niego jakby był dla mnie haha

@magda1208 @burczuś kciuki za wasze testy bo już dlugo czekacie.

@mała79 staracie się?

@Nadja_n - podziwiam Cię za determinację. Gdyby mój miał takie nastawienie, to... pewnie bym odpuściła, bo co to potem za przyjemność z bobosexów czy nawet z samego zajścia...
Niemniej, sama wiesz najlepiej co robić. Może musisz nim trochę "potrząsnąć" ;) mój M. tego potrzebował w pewnym momencie i wyszedł na prostą ;)

@marshia - oj, kochana, Ty się tam biedna naczekasz i nadenerwujesz... Najgorsze to, że ta beta rośnie, choć i tak wiadomo już, że to koniec... :( ale procedury...

@burczuś - noo, też na to zwróciłam uwagę, jaką marshia ma wiedzę odnośnie wyników :O i jak umie wszystko powiązać WOW!

@nafoczka - sama chętnie poczyta udane historie <3 !

@Maciejka78 - jak dzisiaj samopoczucie, kochana? ;* przytulam i przesyłam dużo cieprliwości i zdrówka!

@marshia współczuję bardzo ;*
No Ty to masz wiedzę ze ja bym połowy nie zapamiętała...
Też czekałam na betę tylko u mnie spadła . Mam nadzieje ze długo tam nie będziesz...
@weronikawiersz zrób sobie pakiet mthfr V leiden , dziewczyny często wysyłkowe robią na pewno wrzuca linka
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@marshia a Ty bierzesz dalej leki ? Bo wiesz co ja chyba bym się nie poddawała? Bo to wbrew pozorom jednak jest przyrost ? Jak nie bierzesz progesteronu tzn że ciążą rośnie a to znaczy że rośnie sama od siebie a nie od dawek progesteronu którego w siebie ładujesz. Jak ja straciłam pierwszą ciążę to przyrost BTHCG miałam między jednym a drugim badaniem 300 i to był 7 tydzień ciąży mało tego wynik miałam tysiąc razy gorszy bo miałam najpierw bete 6150 a na drugi dzień 6450 i teraz zbadałam materiał z tamtego poronienia i ciąża była zdrowa. Ją wykończyła pewnie moja nad krzepliwość krwi. Teraz w 8 tygodniu miałam co najmniej bete 200 tys i ciąża z wadami, W DNIU ZABIEGU MIAŁAM 92 TYS . Kurde nie wiem dziewczyno. A robił Ci ktoś naprawdę dobre USG np jajowodów ewentualnie skąd taki przyrost?

reklama
Do góry