reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Funia90 u mnie w rodzinie nie bylo stwierdzonego zatrucia, ale wtedy tak sie nie badalo. Zato bylovswedzenie skory. Mnie narazie przeszlo. Brzuchem sie nie przejmuje, ale po 20tc swedzialy mnie stopy mocno. Teraz budze sie rano spuchnieta, mam bardzo ciemny mocz od 2 tygodni, od kilku dni jasny kal, mdlosci, nie mierze cisnienia i nie wiem jak proby watrobowe, ale jesc moge juz tylko lekkostrawnie. Boje sie zatrucia bo po 20 tc jest juz mozliwe, a te moje kiry sa nieublagane. W poniedzialek zrobie badania i sie uspokoje.
Krwia tez sie przejmuje, ale to tez w poniedzialek zrobie, choc wizyte mam dopiero w srode. Jak bedzie zle, to bede dzwonila do milewicza. On nie jest obojetny.
Funia gratuluje wyniku [emoji8]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny obiecuje spac spokojnie i jak bedziecie w ciazy gonic Was na badania[emoji4]

@Porzeczka1234 rozloz materacyk na ziemi i testuj hehe[emoji4]
A co bedziesz dawala pod glowke?slyszalam o poduszce klin ,co o niej myslisz?
@kas90 a Ty co bedziesz dawala pod glowke ?[emoji5]

@Destino nie jest latwo ale musimy wierzyc ,ze na koncu tej drogi czekaja rozowe bobaski[emoji5]miej wszyztsko pod kontrola,choc wiem ,ze masz[emoji5]
Mam nadzieje,ze to nie zatrucie a wlrecanie sobie,ja np tak mam ,ze jak kiedys zobaczylam kleszcza u psa to ciagle mi sie wydawalo ,ze i po mnie chodzi.
Tak samo jest z wszami jak uslyszalam ,ze w szkole panuje to ciagle mnie glowa swedziala a robaczkow nie mialam[emoji4]
Powiem Ci ,ze ja tez troszke zaczynam puchnac,zbiera mi sie woda tak jakby.
Moze powinnas wiecej pic?tym bardziej ,ze mocz masz ciemny.

@marshia ryczalam jak bobr.
Trzymaj sie kochana[emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 właśnie kupiłam komplet kołderką z poduszką ale ja używa się od 6-8 miesiąca i oczywiście ja matka panikara kupiłam ten klin pod główkę i dałam go pod materac tak wyczytałam , że się daje jak przejechałam ręką jest taki lekki bardzo lekki spad także myślę, że to dobry zakup jakby np dziecko ulewało i w ogóle dla bezpieczeństwa i spokoju.

@bertha kochana co u Ciebie? Jak podgladanie ? Napisz coś mam nadzieję , że wszystko dobrze.

Porzeczka a Ty masz monitor oddechu? Bo nie wiem, czy Ci bedzie prawidlowo pracowal na tym klinie. Mozna po prostu podniesc lozeczko na jakis np ksiazkach, albo klockach drewnianych. Tez wtedy jest spad.
Aneta bo zgrubniesz jak tak bedziesz sama z M jadla :) mam.nadzieje, ze córkę nakarmiliscie samoluby :p

Funia, ufff, dobrze ze ten aptt się podniósł!
A wiesz co, jak hematolog pokazywałam ze miałam wyniki takie niskie po poronieniu - poniżej normy (wtedy w ciąży bralam tyko acard) to powiedziała ze jak jest poniżej normy to się tego nie analizuje, tylko w górę jak jest za wysoko [emoji15] także zgłupiałam jak mi to powiedziała. Musiała się rąbnąć albo jakaś niedouczona...

Mnie od włosków mam wrażenie to swędzi, bo swędzi jak mam przyległe leginsy i przechodzi jak posmaruję kremem.

@anetkruczek, którą? tą z kapustą?
Może tez swędzieć zaraz przed stworzeniem się rozstępów. Ja tak miałam przy rozstępach (nie związanych z ciąża tylko z dojrzewaniem i zaokrąglaniem różnych części ciała ;))

@bertha kochana co u Ciebie? Jak podgladanie ? Napisz coś mam nadzieję , że wszystko dobrze.
:*
Dzisiaj miałam podglad. Dalej mam 6 ładnych pęcherzyków i endometrium super bo 9mm. :)
Niestety estradiol niziutki jak na taka ilość pęcherzyków - 240 pg/l, a jeden dojrzały pęcherzyk wytwarza ok 200-300.. wiadomo, jeszcze mam kilka dni ale to i tak mało jak na ten dzień.
Dojrzałe 6 pęcherzyków powinno dawac ok 1200-1800 estradiolu za jakieś 2-3 dni. Mało czasu. Mogę mieć po prostu puste pecherzyki niektóre. No ale wiemy ze natura książek nie czyta wiec może jednak będzie sukces :)

W poniedziałek kolejna wizyta i punkcja w środę lub czwartek :)

reklama
@Funia90 picia pilnuje. Opuchlizna teraz tez normalna ale nie z rana tylko po poludniu. Tym miedzy innymi sie rozni zatrucie od zatrzymywania wody. Staram sie nie panikowac i pilnowac wszystkiego. Oby sie udalo.

@bertha niech to beda dobre, jak najlepsze jajuszka [emoji7]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry