reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Marshia, slowa lekarza Przykro mi sa straszne,ja jeszcze nie bylam ale pojde tylko.wiem ze juz ciaza obumarla,znam juz doskonale swoj organizm i stopniowo zniknely objawy, a mnie zawsze jak jest ten 6tydz i kilka dni serce jest a potem kolejnego usg juz nie doczekuje ze szczesliwym zakonczeniem,cos zabija te zarodki na tym samym etapie.
Moj maz juz sily nie ma mowi ze ile razy mozna,ja jeszcze chce ostatni raz chyba sprobowac na szczepionkach lub na tych wlewach,chce miec poczucie walki do konca ze wszystkimi wykorzystanymi opcjami,pojade do tego dr Pasnika,poslucham co powie.
Dziewczyny ile mniej wiecej koszuje histetoskopia w Polsce?Tu nie widza potrzeby skierowanie mi dac jeszcze bede nalegala a jak nie zrobie w Polsce.

reklama
@burczuś ja sobie z tego zdaję sprawę. To nie jest normalne i zdrowe. Dziś dalej "ok"...... wiem, ze to jest złe, bo jakieś ujście musi być. Zawsze płakałam, czułam smutek, żal, złość, wkurw. A teraz był straszny stres dopóki nie powiedział, ze nic się nie zmieniło od poprzedniego tyg. Wyedy wszystko odeszło. i nawrt nie wiem co mam z tym zrobic?
Chciałbym dalej działać z badaniami. A tez teraz nue mogę.
@dżoł @Porzeczka1234 jak to w końcu jest? Kuedy robić te Nk, aktywności, cytokiny. Ile po poronieniu lub wywołaniu poronienia?

Dziewczyny, przepraszam, nie nadrobię wczorajszego dnia.
Ja jestem w drodze do Wawy na pierwsze podglądanie ile rośnie jajek. Wizyta o 12:40.

Marshia, wiesz jak mi przykro :*

@mała79 wiesz co ja już sama nie wiem odnośnie tego sterydu... ostatnio się tyle nasłuchałam na jego złe działanie od 1dc a tutaj @bertha pisze że dostała go od 1 dc właśnie na poprawę jakości komórek, choć ja myślałam że bardziej na immunologie, i bądź tu potem mądrym o_O

To mi Paśnik powiedział, i tez mówił ze to chodzi o uregulowanie immunologii żeby ona nie psuła jajek.

Jezu dziewczyny, wczoraj odpisywalam z telefonu i teraz patrzę, na komentarze i widzę mój "Marthi, Wczoraj o 18:56" czy ja widze do gory marshii usg, a na dole pod "moje" (zamiast zdjecia usg) jakies lózeczko???????????????????????
Czy ja mam jakieś urojenia?????
Wstawiałam tam zdjęcie mojego usg, nie mam na telefonie żadnych zdjec lozeczek, SKAD TO???? :O
upload_2017-10-11_8-22-27.png

@marshia - ściskam Cię mocno ;* <3

Załączniki

• upload_2017-10-11_8-22-27.png
    upload_2017-10-11_8-22-27.png
    180 KB · Wyświetleń: 445
@marshia Misiu zestaw immunosupresyjny to azotopiryna equoral i metypred. Ten ostatni jest odpowiednikiem encortonu. Tak w duzym uproszczeniu to zestaw, ktory ma powodowac brak odrzucenia zarodka. U mnie interleukina 2 i 10 poza norma.
Ja po tych lekach bralam 2 tyg jesli dobrze pamietam mieliamy 6 mcy na staranka. Ale u mnie nie udalo sie zajsc w ciaze. Zastanawiam sie tylko czy jesli to odpowiednik encortonu to czy rzeczywiscie ta droga powinnas pojsc. Bo jesli encorton okaze sie, ze nie da rady z aktualnym zarodeczkiem to czy to nie za malo. Napewno zapytalabym o to Pasnika o roznice?

Ja jutro wizytuje o 21:15. Mam gorszy czas Kochane. Zlosc smutek i bezsilnosc. Wczorajsza inf. mnie przygnebila do tego od wczoraj piersi prawie nie bola. Zupelny brak oznak ciazy poza ochota na mieso.
Przydatne moze byc to ze wczoraj zapomnialam o ostatniej dawce encirtonu 5 ktora biore w poludnie. Olsnilo mnie o 19 stwierdzilam ze bez sensu brac o tej porze bo nie wskazane branie wieczorem wiec wzielam tylko polowe dawki i zla jestem na siebie ze jednak nie dobralam pelnej dawki bo to moze spowodowalo zatrzymanie ciazy. W nocy sie poplakalam z rozgoryczenia, ze mojemu M. Pewnie nie dam dziecka on tak bardzo liczy na ta ciaze. Przepraszam za smuty ale wydaje mi sie, ze u mnie to jakis glebszy problem z genetyka.

reklama
@iveo - i uwierz mi kuźwa, ja nie wiem co to się tu zadziało :/ 1 raz widzę to zdjęcie w ogóle :/
wstawiałam moje zdjęcie z usg, by porównać te jaja z Marshii bo byly niemal identyczne, a tu nagle NIE WIEM skad to lozeczko.
Wczoraj jak dodalam post z telefonu widzialam dwa usg zdjecia a dzisiaj to lozeczko.... czyzby jakis Admin to zmienil czy cos????

@marshia - wybacz kochana, ja na serio ***** nie wiem skad to!!!!! :O :O :O nie mam tego w telefonie, a po dodaniu postu widzialam jedno usg pod drugim.
zaraz dodam to raz jeszcze dla porownania i zobaczymy co sie bedzie dziac :/ paranoja
juz myslalam ze oszalalam i tylko ja to widze :/

@bertha - powodzenia na wizycie.

@Maciejka78 kazda ma tu gorsze i lepsze dni... niestety taki nasz los :( co mogę Ci powiedziec, kochana :(

Do góry