reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia ja cytokiny i NK robilam w APC u Pasnika. Nie wiem jakie ma podejscie do wynikow z innych labow. Jedno jest pewne gdybys zmienila lekarza na Maline jednak to on innego labo niz Apc nie przyjmnie wiec moze warto to zrobic juz na miejscu u Pasnika.
@mała79 Ty chyba pytalas mnie o leczenie u Pasnika do szczepien mialam podejsc ale pojawila sie obecna ciaza. Immunosupresje mialam jakies 8 mcy temu ale po niej nie udalo sie zajsc. Po immunosupresji Pasnik daje 6 mcy na starania. Tylko u mnie nk wysokie wiec nie wiadomo do konca czy bez szczepien albo intralipidu ciaza sie utrzyma.

reklama
@iveo tzn czego nie sprawdzać na własną rękę konkretnie? Listę msm. @pixi.nova mi podesłała. Cześć mam przebadaną. Tyle, ze mniejhszą cześć..,,,
O tym intralipidzie myślę właśnie. Clexane biorę od 2 tygodni 0,6. Wazę teraz już 60,5. Wczesniej 2-3 więcej. Także dawka na pewno ok. Steryd biorę 10. Wiec lekowo tutaj jestem zabezpieczona, to na pewno pomogłoby gdyby ciąża sie w ogole rozwijała.

@marshia chodziło mi o to że nie wiadomo które robić czy nk czy te różne limfocyty czy przeciwciala i samemu to takie bladzenie lepiej niech lekarz pokieruje
Chociaż Ci życzę żebyś do niego iść nie musiała
@susana brała chyba wyższa dawkę Clexane a ktoś nawet 1.0 także tak naprawdę nie wiadomo
Są tacy co brali sterydy 20 mg. Zestaw encorton 10 i Clexane 0.4 wielu pomaga ale uniwersalny nie jest i nie tylko od wagi zalezy

@pixi.nova histero od razu po @.
@marshia skoro lekarz nie przekresla to jescze jest nadzieja. Trzymam kciuki Kochana. Wiem jak Ci teraz ciezko [emoji8] zrob jutro bete, w pt powtorzysz, bedziesz wiedziala na czym stoisz i wtedy ewentualnie dzwon do Pasnika, choc mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby [emoji8]

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

@Ilis91 ja w tym temacie na razie nie pomogę. Jestem zielona na ten moment.

Dzięki wszystkim za Waszą wiarę. Ja ją miałam do momentu kiedy powiedxiał "przykro mi" i otworzyłam oczy. Wizualizowałam, wmawiałam sibie, modliłam się nawet, bo jak trwoga to do Boga.... i teraz już jej nie mam. Mając 1 puste jajo za sobą, nigdy nie dochodząc do serduszka, wiem, ze coś szwankuje na etapie podziału zapłodnionej komórki. I sama wiara już teraz nie wystarczy, skoro steryd nie dał rady nawet.
Bardzo Wam dziękuję. I za przesłane leki, i za modlitwy, i za ciagłe kciuki. I autentycznie przykro mi, ze nie mogłam Wam dziś napisać dobrych wiadomości, bo wiem jak dobrze mi zyczycie.
Troszkę zaczyna mi być smutno. Minimalnie. Wiec może coś do mnie dotrze z dużym opóźnieniem i może cis jeszze poczuję.
:( :( :(

Ostatnia edycja:
@Maciejka78 a na czym polega immunosupresja u Pasnika? Bosz...... jestem taka niewyedukowana w tym obszarze :/.
Za Ciebie i piękny pęcherzyk z ciałkiem zoltkowym ciagle trzymam kciuki z całej siły. Idziesz jutro czy w piątek, bo mi wypadło z głowy
@Nadja_n za Twoje serduszko tez. Żeby tym razem leki zadziałały. @magda1208 a Ty nie testujesz???

@Maciejka78 a na czym polega immunosupresja u Pasnika? Bosz...... jestem taka niewyedukowana w tym obszarze :/.
Za Ciebie i piękny pęcherzyk z ciałkiem zoltkowym ciagle trzymam kciuki z całej siły. Idziesz jutro czy w piątek, bo mi wypadło z głowy
@Nadja_n za Twoje serduszko tez. Żeby tym razem leki zadziałały. @magda1208 a Ty nie testujesz???

reklama
@marshia nie śpisz już:)
Pisałam wczoraj,że martwi mnie to,że nic ie czujesz. To nie był zarzut. Tylko chodzi mi o to,że złe dla psychiki jest takie wyparcie. Wiem,ze jeszcze nie ma czego,ale jest to niepokojące, bo niby na zewnątrz bez emocji,a w podświadomości robi się małe kuku. Wybacz,że to napisałam,ale jestem bardzo na bieżąco z takim przypadkiem w rodzinie. Po miesiącu po poronieniu, po wyparciu weszła depresja:/
Sorry za te moje "mądrości",ale jak to zawsze bywa-to z troski;*
Ja jednak nadal wierzę,że mały ktoś się u Ciebie schował i jeszcze się ukaże:)

Do góry