reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć dziewczyny,
jestem tutaj nowa, chociaż z enya się już znamy z innego forum:)
Mam do was pytanie.. Kolejną ciąże poroniłam to już moja 3 :(
Chcę się wybrać do immunologa tylko do kogo? Dubrawski czy Malinowski?
I jeszcze proszę was o to żebyście mi powiedziały jakie są koszty pierwszej wizyty razem z badaniami?
Będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam was i czekam na odpowiedź :)

reklama
Takaona przykro mi....;-( dla mnie tez jest wszystko nowe, tez wlasnie czekam ns wizyte u immunologa, badalas moze kariotyp? Ja wlasnie czekam na wynik. Ja z okolic Poznania wiec nie pomoge, za tydzien mam wizyte u Kurpisza i spodziewam sie nie malych kosztow badan ale to teraz priorytet, bo czy jest cos wazniejszego od checi posiadania dziecka? Zycze duzo sily i wiary bo tylko tego nam teraz potrzeba. Ja mam za soba dwie ciaze obumarle i nie poddam sie tak szybko choc czasami brakuje sily to i tak wierze w to ze kiedys sie uda.

Czołem Dziewczyny,
Jak tam po długim weekendzie ?. u mnie bardzo intensywnie. co prawda bez wyjeżdżania ale zaliczyłam- kajaki, rower, spacery i grillowa imprezę..:-)
za to zapadła decyzja że jak test MLR wyjdzie ok i nie bedzie już potrzeba szczepionek, uczcić jedziemy do Zakopanego:-D
Truskawka pozazdrościłam Ci i juz na miejscu usiedziec nie mogę;-)
Barbinka jak tam po weselu ?, a koncert jaki?
Enya już w domku?, opowiadaj , jak wrazenia ?
Gogać coś o tych wynikach HLA, cos wiesz wiecej ?

Takaona witaj u nas, no ja ze swojej strony nadal bede polecac Malinę,
może jest drogi i całe te wyjazdy do łodzi mega meczące, ale wydaję mi sie ze jestem w dobrych rękach.
Szybko poznałam powód niepowodzeń i przynajmniej wiem z czym walczyć.
Najważniejsze dla mnie to że robi od razu wszystkie badania, w sumie jak by tak zliczyć je oddzielnie i robić w rożnych miejscach, chyba dużo mniej by nie wyszło.
Jeśli nie robiłas wcześniej innych badań na pierwsza wizytę trzeba szykować około 6500 tys:-(
300 wizyta, reszta na badania, najlepiej umówić sie na poniedziałek , można od razu zrobić badanie nasienia..
Poczytaj wątek od początku, zamieszczałyśmy z dziewczynami wykaz badań , które zrobione są w tej kwocie.
Oddzielnie zleca tylko kariotyp, a jeśli nie miałaś robione hsg czy histerioskopii to zleca ja u siebie w szpitalu
, już za darmo, chociaz tyle ;-)
plus jest taki że jest nie tylko immunologiem ale też ginekologiem, wiec badania masz z robione kompleksowe.

pozd.:-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
gogac niestety nie pomogę w tych wynikach,nie znam się na HLA ale może dziewczyny na Bocianie coś podpowiedzą ;-) tam niektóre leczyły się u Kurpisza
Truskawko zazdroszczę tego wypoczynku. Sama chciałabym w Bieszczady ruszyć jeszcze ale nie wiem jak mój mąż do tego podejdzie.
Takaona88 witaj. Jeśli to twój rocznik przy loginie to witaj w klubie - jestem z tego samego roku :tak: Ja jestem po 4 poronieniach, jeżdżę do Malinowskiego do Łodzi, mimo że mam bliżej do Warszawy do Dubrawskiego. Jakoś tak wybór padł właśnie na niego, bo przestraszyłam się Dubrawskiego, ponieważ on czasami przy złych wynikach zleca wlewy a dla nas to już za duży koszt. Ja zapłaciłam za wizytę 300 zł w Łodzi i za badania 4930 zł (część już miałam zrobionych wcześniej i mi zaliczył). Ale tak jak misiejek musisz się nastawić na koszty rzędu 6000 zł. Ja na razie nie chcę nikogo ci sugerować, ale jak mi się uda to polecę Malinę :tak:
misiejku po weselu super, panna młoda w czerwono-krwistej sukni (to jej drugi ślub, bo z pierwszym mężem się rozwiodła, a teraz cywilny brała), balanga do rana :-D Jutro jedziemy do Wawy na koncert Rogera Watersa z zespołu PINK FLOYD. Mąż jest fanem :) szalejemy w tym roku, to już 2 koncert hehehe :-) wcześniej byliśmy na Iron Maiden aby uczcić męża 30-stkę :tak: do tego dwa razy na Mazurach, raz nad Morzem i jeszcze kombinuję góry zaliczyć - wariaty z nas :-)
Ja na razie w stagnacji, okres mi się kończy, testy owu zamówiłam i zobaczymy co wyjdzie. Ale na tę chwilę nie zaprzątam sobie tym głowy ;-)

Takaona88 - strasznie Ci współczuję przeżyć. Jeśli chodzi o immunologa to myślę. że Malina pomoże. W temacie poronień jest dobry. Ja nigdy w ciąży nie byłam i mi nie pomógł a nawet zaszkodził.

Truskaweczko - czekam na Twoje wyniki bo strasznie mnie ciekawią

misiejek - nie ma co podziwiać bo już powoli tracę siły na to wszystko. Okazało się jeszcze, że mój organizm nie toleruje encortonu i już wogóle nie wiem co robić. Kolejne crio planyję po urlopie na koniec września...

Dziewczyny a ile kosztuje wizyta u Kurpisza? Ja nie wiem czy jechać do tego Dubrawskiego... Jakoś się go boję:) a słyszałyście coś o dr Jerzak?

Dziewczyny odebralam wyniki kariotypu moj i mojego Darka- oba prawidlowe, wiec zostala immunologia do zbadania. Teraz niecierpliwie wyczekuje piatku i wyzyty u Kurpisza, juz jestem ciekawa jakie badania zleci bo moja druga ciaza byla na clexane i aspirynie a mimo to sie nie udalo. Moze dolozy encort tylko czy on go praktykuje? Wiem ze nie wszyscy sa zwolennikami encort w ciazy. Dzis mija 33 dzien po poronieniu a miesiaczki brak...za tydzien mam wizyte u gin.i teraz pytanie przyjdzie czy nie bo bede musiala wizyte przelozyc.

no to Barbinka szalejecie :-D, i prawidłowo, teraz jak juz etap starań ,
trzeba sie wyluzowac i starac o reszcie nie myśleć..:tak:
Widzę że jestescie podobni do nas, my z mężem, jak nie mamy jakiegoś wyjazdu w zanadrzu, albo chociaz w planach, zaczynamy wariowac
;-)
a tak z innej beczki, gdzie zamawiasz testy owu ? jakies sprawdzone ?
bo kurcze w rossmanie 3 sztuki chyba ponad 15 zł kosztuja...
w ostaniej ciązy tak wyliczyłam testami, ze byłam pewna ze owu nie ma, a zaskoczyło:-), wyglada na to że chyba juz od 10 dnia cyklu bede musiała polowac :tak:
Zula wiem że można stracic juz siły , szczególnie że co lekarz to opinia :wściekła/y:, do Kurpisza chodzi Gogac i Anias, więc moze one podpowiedzą, u Jerzak wizyta 300, nie wiem jak ona w temacie z zajsciem w ciaże, bo z tego co wiem bardziej od poronien, ale w koncu powinna sie na wszystkim znac. z naszego forum o nia Madzik można podpytać;-)
Anias dobrze że kariotypy ok, zawsze jedno do przodu ;-)
nie wiem jak Kurpisz, u nas Malina encorton stosuję, i powiem szczerze też sie go torche boję :-(, a wiem ze na moje komórki NK, pewnie bede musiała go brać.:no:
Może Barbinka i Enya cos wiecej o nim czytały ? bo podobno na ulotce skutków ubocznych ma wypisane multum :crazy:, tylko wiadomo żeby sie zabezpieczyc zawsze musza cos takiego pisac..
Co do @, 33 dni to jeszcze nie tak źle, do 40 dni po poronieniu powinna sie pojawić, tylko rzeczywiscie mogą być nici z badania, jak juz wizyta za tydzień.

anias. pierwsza wizyta u Kurpisza kosztuje 200zł kolejne juz chyba po 150
mi Kurpisz przepisał Medrol (to to samo co encorton) na moje p/ciała jajnikowe więc chyba jak najbardziej praktykuje sterydy nie wiem jak w ciąży ale myślę, że też:happy: ja jak na razie mam brać od 2dc przez 7 dni i tak przez kolejne 3 miesiące po @ zaczynam kurację i mam nadzieję ze te p/c dadzą spokój moim jajnikom:-)

Gogac Ty moja skarbnico wiedzy dziekuje za info. A mi sie jednak udalo dostac dzis do gin.zobaczymy co powie czy czekamy na @ czy wywolujemy. Mam nadzieje ze nie bede musiala byc czyszczona bo ja zabiegu nie mialam mimo ze to byl 11tydz.

reklama
Tak wiec ja po wizycie u gin.miesiaczke wywolujemy duphastonem a z gorszych spraw zrobil sie torbiel na jajniku wiec kuracja hormonalna na najblizsze 3 mies.juz wykupiona.... Jesli chodzi o Kurisza to moge odstapic swoja piatkowa wizyte bo ja rezygnuje. Pewnie zastanawiacie sie dlaczego....otoz wedlug mojej gin.szukanie przyczyn w immunologi nie ma sensu bo cokolwiek nie wykryje to leczenie sprowadza sie do clexany, acardu i encortu, wiec szkoda pieniedzy na badania bo i tak skoncze z ty zestawem. Co do szczepien to bardzo skrytykowala....ponoc nigdzie na swiecie nie stosuje sie tych praktyk tylko dwoch lekarzy w polsce malina i kurpisz to stosuja i skoro szczeionki dzialaja to dlaczego nie stosuja i nie zalecaja tego inni lekarze? Ponoc jest juz sprawa w prokuraturze o zakazaniu om stosowania tych szczepiwen. Ufam swojej gini wiem ze chce dla mnie dobrze. Kolejna ciaza i tak bez kurpisza bedzie prowadzona na clexanie, aspirynie, duhaston i encort. Tak wiec dziewczyny tzymam kciuki za kazda z Was i zycze samych szczesliwie zakonczonych ciaz

Do góry