reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Przyszłe mamusie @Destino @kas90 i @Porzeczka1234 jeśli chodzi o poród to prawda jest taka ze każdy jest inny. U mnie pierszy trwał 2h a drugi 16h.
Od nacięcia z reguły się odchodzi ale 1 poród cieko żeby był bez, drugi prędzej :) ja pierwszy miałam z nacięciem drugi bez i na skurczu prawie go nie czuć, jak skaleczenie nożem, zapieklo i tyle. Oksytocyny nie miałam ani razu to nie wiem ale drugi poród był ze znieczuleniem ZO i to warto wcześniej ustalić żeby był wolny anestezjolog bo jak zdedytujecie o ZO w trakcie porodu to może się okazać że nie ma wolnego anestezjologa. W drugim porodzie miałam też masaż szyjki i to też jest bardzo pomocne. A tak naprawdę to pamiętajcie, najważniejsze to słuchać tej baby co się do nas drze - położnej :D bo to 80% sukcesu.
Dla mnie najcudowniwjszym momentem był ten gdy zaraz po moja żabka leżała na moich piersiach ♡♡♡ nigdy tego nie zapomnę!
Ja w szpitalu na pewno podpisywałam czy chce szczepienia i czy chce żeby dziecko było dokarmiane mm. Ehhh wspomnienia :D :D :D rozmarzylam się choć w trakcie uparcie myślalam "nigdy wiecej" :p

@kas90 slicznie dziekuje za liste. Zabawna troche jest [emoji4] Nawet nie myslalam, ze tyle rzeczy bede potrzebowac. Nacinanie nie jest przyjemne. U nas sie stosuje, w holandii nie. Tam po prostu peka, i podobno latwiej sie zrasta. Trudno powiedziec. Chyba bardziej boje sie ciecia. Narazie cwicze miesnie Kegla, a za jakis czas chce sprobowac wziac sie za krocze. Moze M bedzie masowal. Tyle mu narazie zostalo [emoji1]

@Porzeczka1234 trzymam cie za slowo. Tylko u mnie mama rodzila 3 dni. Siostry po 24 h i przewaznie po terminie. Nie mamy lstwych porodow. I u nas rodzinnie najmniejsze dziecko mialo 3850g. Wiec raczej duzawe.

@roxi123 mlody ma dzis dzien szalu. Ciagle sie wierci. Tylko cos brzuch mnie mocno rozbolal i jak nie przejdzie po magnezie to wezniemy znowu nospe.

@bobasek1990 to zalezy od tego jak mozecie. Czy codziennie, czy co 2 dzien powinno zadzialac. My z reguly co 2 dzien bo caly miesiac musimy sie starac.

@ovli22 gdzie bylas jak cie nie bylo?

@roxi123 jak masz pod reka jezuitow to popros o indywidualne rekolekcje. Powiedz ze zmagasz sie ze stratami i chcialabys sobie to pouklafac w glowie, ale z Bogiem. Moze znajdzie sie hojrak co cie poprowadzi. To moze ci wiele dac.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ufff doczytałam!!! :) melduję posłusznie, ze nadrobiłam zaległości :D

Zaniedbałam Was moje Drogie ale to przez pracę.. Jutro mam szkolenie.
Shit..

Wiecie co.. Miałam w środę owulację:) przynajmniej tak pokazały paski ;)
Był też seksik :D no i gitara ale.. No boli mnie podbrzusze.. Jak na okres.
Albo to bol poowulacyjny hmm no albo uboczny efekt punkcji (bol jajników odczuwa się do poł roku).
Ogólnie czekam na jutrzejszy wieczór bo przesyleczka czeka :D poziom determinacji 10/10.
Trzymajcie kciukasy please.
A co jeszcze.. Wymyśliłam sobie, że nie tylko starankiem człowiek żyje -zakładam aparat stały (od dzisiaj mówcie mi tytanoszczęka ;) )

No moje piękne :) "kiedy czegoś mocno pragniesz to cały wszechświat ..." Znacie to? ;)
@anetkruczek przesyleczka czeka w dogodnym miejscu :D :*
(zaraz dołączę pliki)

Załączniki

• WP_20171003_16_19_07_Pro.jpg
    WP_20171003_16_19_07_Pro.jpg
    469,6 KB · Wyświetleń: 74
  • WP_20171006_16_55_40_Pro.jpg
    WP_20171006_16_55_40_Pro.jpg
    611,7 KB · Wyświetleń: 70
Kochane ale nasmarowałyście nadrobię jak wrócę z kościółka . Dziękuję za odpowiedź . Czyli prawidłowo powinien przyrastać progresteron tak jak w 7 dniu po owulacji jest 56 to w 9 dniu powinien być większy przyrost hormonu tak .?

@Beciiia-87 znamy i stosujemy w zyciu... chyba dlatego mamy Nathaniela [emoji1]

@nafoczka mam nadzieje, ze wiekszy jest strach niz bol porodowy [emoji53]
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Powiem tak.. ja miałam M przy sobie i raz się darlam a raz mieliśmy śmiechawe razem np z tego jak się darlam albo że on w gaciach i przezroczystym fatruchu z jajkami paradowal wiec wiesz... wszystko da się przeżyć choć to prawda że był ogromnym psychicznym wsparciem (ale każda z nas ma swoje podejście do sprawy i zna możliwości swojego Em) :*

@nafoczka, mądre słowa, planować to my sobie możemy no nie?:D
Swoją drogą śmiałam się ostatnio z M, że ciekawe jak musi boleć skurcz, skoro właśnie tego nacięcia nie czuć, haha:D
Ja wolę, żeby mnie nacięli jak będzie konieczne, niż pęknąć nie daj Boże tak, że porazi mi nerwy odbytu.
U mnie w rodzinie najbardziej kobiety narzekają na szycie, że boli mimo znieczulenia i to wg nich gorsze od porodu.
@Beciiia-87, no to czekamy na testowanko!

reklama
@Marthi widze ,ze mamy ten sam gust motoryzacyjny haha,tez ogldamy te auta,q7 i zedcudowac sie nie mozemy[emoji12]udanego weekendu[emoji5]

@bea25ta polecam maske kallos chocolate ale w litrowym opakowaniu do kupienia na allegro lub w hebe.[emoji4]do tego olejowanie na noc olejem kokosowym super dziala i pij duzo wody [emoji4]

@magda1208 piekny progesteron,trzymam kciuki[emoji4]ja 10-12 dpo mialam ledwie 15.5

@Porzeczka1234 super ,ze ktg w porzasiu[emoji5]tucz Bydluniowa[emoji5]wczoraj kupilam pelno budyniu i myslam o Tobie[emoji16]
Mam taki sam sinior:/ juz z tydzien
My dzis obiadek na miescie ale za to szarlotke pieklam[emoji4]bo na grzyby na weekend jedziemy,wlansie w trasie jestesmy.
Moglabym tez poprosic ta liste plis?

@marshia ja w dwoch poprzednich ciazach balam sie patrzec w monitor a teraz patrzlam i wypatrzlam[emoji4]zycze Ci samych serduszkowych wiesci[emoji5]

@Destino Ty chociaz masz meble a ja kic a nic[emoji15]a jak wozio?
Ja to dopiero sie czuje nieobeznana w temacie dzieci[emoji15]ale nibawem zaczne sie edukowac.

@roxie123 kochana mnie jak ludzie pytali to tez otwarcie mowilam o poronieniach,przynjamniej sie wygadywalam i bylo mi lepiej.
Przed niektorymi ukrywalam ale u nas w otoczeniu ogolnie duzo osob wie i kazdy mocno kibicowal i kibicuje[emoji5]
Noo moj M mi robi zastrzyki i zrobil mi tego wielkiego siniora[emoji16]ale juz dwa razy musialam sama jak go nie bylo i robilam na siedzaco.
Kochana i glowa do gory ,idz po swoje[emoji5]

@Maciejka78 super[emoji7]

Moja siostra urodzila coreczke[emoji7]3800[emoji5]

A ja lece na zamkniety pokazac brzuchola

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry