reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@ovli22 trzeba by było jeszcze sponsora na zakupy :p bo przy moich obecnych wydatkach to słabo xD

Możesz kupić wino -wypić a później sprzedać butelki ;)
Zawsze jakiś zarobek jest ;)
I na prime będzie [emoji857][emoji857]

Acha dzieczyny ja zamiast wanienki polecam wam takie coś
1506686010-aaaaaa.jpeg

Wsadzasz to do wanny , dziecko na tym leży jest bardzo bezpieczne i się nie boi . Jest bardzo wygodne i zajmuje malutko miejsca ;)

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Ostatnia edycja:
reklama
@Marthi mnie tez szykowali na zabieg, dlatego nie kazali jesc, pic. Ale dzieki namowom dziewczyn uparlam sie i nie dalam. Wywalczylam te tabletki.
Prawda jest taka dziewczyny, ze szpitalom nie oplaca sie abysmy ronily farmakologicznie. Za zabieg dostaja wiecej kasy, nie trzeba nas pilnowac, chodzic, sprawdzac co sie dzieje.
Na polnej to juz w ogole maja podejscie, ze zawsze zabieg chyba, ze ktos sie upiera albo mloda barfzo ciaza. Mi tez lekarz bardzo gleboko zalozyl trzy tabsy naraz to sie udalo. A jak daja po jednej to wiadomo, ze szykuja na zabieg i chca tylko troche szyjke otworzyc.

Ja ciagle tu kwitne i czekam na zastrzyk.. Masakra. Wywalili mnie z sali i czekam na korytarzu.. Procedury medyczne to jakis zart. Po immunoglobuline musi jechac specjalna karetka- notabene dwie ulice od szpitala. Musi kierowca miec czas itd. Dlatego sie tyle czeka.
Nie zamowia leku odrazu jak Cie przyjmuja tylko dopiero jak na usg sprawdza, ze nic juz nie ma.

@Funia90 Wspolczuje kochana klipotow z cera.. Wiem, ze takie sprawy zawsze rujnuja i tak zle samopoczucie.
Dobrze, ze sie poprawilo!
@ovli22 Wracacie do Gorzowa? Ja mam przyjaciolke co pochodzi stamtad. Moze wpadniesz do nas do poznania? @bertha Trzymam mocno kciuki zeby teraz sie udalo! @Porzeczka1234 Sliczna jest twoja niunia. Juz za chwile ja przytulisz!! :) @roxie123 Ciesze sie, ze sie nie poddajesz. Ja chyba tez sprobuje znowu na lekach. Czy ktoras z Was probowala z intralipidem? Wiem, ze @susana A ktos jeszcze? @burczuś @edloteh Pasnik to zleca? @dżoł Nie moge sie doczekac twojej relacji z wizyty u Pasnika. My jedziemy 12 pazdzernika do niego ale tez tylko na konsultacje. Pozniej badania dopiero. Bo nie pozwolil jeszcze badac.

@roxie123 - myślę, że dobrze robisz! ;* działaj kochana!

@Funia90 - tak odnośnie twarzy po metylach pisałam :D faktycznie, ładnie Cię wtedy wysypało! Ale, ale COŚ INNEGO BARDZIEJ ZWRÓCIŁO MOJĄ UWAGĘ!!!
Masz piękny kształt ust, takie całuśne, zwłaszcza z boku - jak serduszko wyglądają, SLICZNE! ja mam dużą dolną wargę, a te górną mniejsza i nie wygladaja tak fajnie;p
PS. Oczywiście nie bierz mnie za jakąś ciepłą:D mówię to po kolezeńsku:p
oooo, zreszta widze Marshia tez tak sadzi :D

@marshia - tak planuję zrobić! :D

@kas90 - super kącik!! <3 <3 <3

@ovli22 - Mam koleżanki w Gorzowie ;) odnajdziecie się! Chociaz, moja Marta wrocila z POznania do Gorzowa po 10 latach i ma lekką depresję ;p w Poznaniu mieszkala w samym centrum wszedzie blisko, mega towarzyska a tam ponoc lipa, nawet znajomych nie ma bo wszyscy sie po liceum porozjeżdżali :(

EDIT:
@pixi.nova ja miałam też po 2-3 głęboko wsadzane a i tak zabieg musiał byc :/

@roxie123 - myślę, że dobrze robisz! ;* działaj kochana!

@Funia90 - tak odnośnie twarzy po metylach pisałam :D faktycznie, ładnie Cię wtedy wysypało! Ale, ale COŚ INNEGO BARDZIEJ ZWRÓCIŁO MOJĄ UWAGĘ!!!
Masz piękny kształt ust, takie całuśne, zwłaszcza z boku - jak serduszko wyglądają, SLICZNE! ja mam dużą dolną wargę, a te górną mniejsza i nie wygladaja tak fajnie;p
PS. Oczywiście nie bierz mnie za jakąś ciepłą:D mówię to po kolezeńsku:p
oooo, zreszta widze Marshia tez tak sadzi :D

@marshia - tak planuję zrobić! :D

@kas90 - super kącik!! <3 <3 <3

@ovli22 - Mam koleżanki w Gorzowie ;) odnajdziecie się! Chociaz, moja Marta wrocila z POznania do Gorzowa po 10 latach i ma lekką depresję ;p w Poznaniu mieszkala w samym centrum wszedzie blisko, mega towarzyska a tam ponoc lipa, nawet znajomych nie ma bo wszyscy sie po liceum porozjeżdżali :(

EDIT:
@pixi.nova ja miałam też po 2-3 głęboko wsadzane a i tak zabieg musiał byc :/

Ja dokładne pochodzę z małej miejscowości z pod Gorzowa .

Wow dziewczyny to musimy się kiedyś zebrać i po marudzić w realu .

Pixi jak mnie zaprosisz to będę pierwsza w kolejce ;)
Pod twoimi drzwiami ;)

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@Marthi mnie tez szykowali na zabieg, dlatego nie kazali jesc, pic. Ale dzieki namowom dziewczyn uparlam sie i nie dalam. Wywalczylam te tabletki.
Prawda jest taka dziewczyny, ze szpitalom nie oplaca sie abysmy ronily farmakologicznie. Za zabieg dostaja wiecej kasy, nie trzeba nas pilnowac, chodzic, sprawdzac co sie dzieje.
Na polnej to juz w ogole maja podejscie, ze zawsze zabieg chyba, ze ktos sie upiera albo mloda barfzo ciaza. Mi tez lekarz bardzo gleboko zalozyl trzy tabsy naraz to sie udalo. A jak daja po jednej to wiadomo, ze szykuja na zabieg i chca tylko troche szyjke otworzyc.

Ja ciagle tu kwitne i czekam na zastrzyk.. Masakra. Wywalili mnie z sali i czekam na korytarzu.. Procedury medyczne to jakis zart. Po immunoglobuline musi jechac specjalna karetka- notabene dwie ulice od szpitala. Musi kierowca miec czas itd. Dlatego sie tyle czeka.
Nie zamowia leku odrazu jak Cie przyjmuja tylko dopiero jak na usg sprawdza, ze nic juz nie ma.

@Funia90 Wspolczuje kochana klipotow z cera.. Wiem, ze takie sprawy zawsze rujnuja i tak zle samopoczucie.
Dobrze, ze sie poprawilo!
@ovli22 Wracacie do Gorzowa? Ja mam przyjaciolke co pochodzi stamtad. Moze wpadniesz do nas do poznania? @bertha Trzymam mocno kciuki zeby teraz sie udalo! @Porzeczka1234 Sliczna jest twoja niunia. Juz za chwile ja przytulisz!! :) @roxie123 Ciesze sie, ze sie nie poddajesz. Ja chyba tez sprobuje znowu na lekach. Czy ktoras z Was probowala z intralipidem? Wiem, ze @susana A ktos jeszcze? @burczuś @edloteh Pasnik to zleca? @dżoł Nie moge sie doczekac twojej relacji z wizyty u Pasnika. My jedziemy 12 pazdzernika do niego ale tez tylko na konsultacje. Pozniej badania dopiero. Bo nie pozwolil jeszcze badac.
Tak, ja miałam intralipid i Paśnik jak najbardziej to zleca. Co 2 tygodnie. W okolicach 1dc i w okolicach owulki.

@pixi.nova ja miałam po 3 na pewno, a nawrt nie wiem czy nie 4 na raz. We wrocku w szpitalu klinicznym nie biorą od razu na zabieg. 2 dni N tabletkach to standard - chyba, ze ktoś chce zabieg.
Immunoglobuliny dostałam za każdym razem na drugi dzuen po przyjęciu. Gdzie jue było nawrt decyzji czy będzie farmakologia czy zabieg. Bez problemu. Prwnie mają tona miejscu u siebie.

Ostatnia edycja:
@pixi.nova jestem ciekawa czy te same badania nam zleci, bierzecie szczepienia od dawcow jak cos czy od Twojego? chyba warto to ustalic na poczatku zebys sama mogla jezdzic no chyba ze Twoj moze i bedzie Cie wozic. Moj mowi :kupilem ci samochod to masz jezdzic. :wściekła/y:
@burczuś na czym to polega? jest drozsze i bardziej skomplikowane niz szczepienia? jakies skutki uboczne ?

@pixi.nova jestem ciekawa czy te same badania nam zleci, bierzecie szczepienia od dawcow jak cos czy od Twojego? chyba warto to ustalic na poczatku zebys sama mogla jezdzic no chyba ze Twoj moze i bedzie Cie wozic. Moj mowi :kupilem ci samochod to masz jezdzic. :wściekła/y:
@burczuś na czym to polega? jest drozsze i bardziej skomplikowane niz szczepienia? jakies skutki uboczne ?
Żadnych skutków ubocznych, no chyba że ktoś ma uczulenie na mleko sojowe:) Bo to jest wyciąg z mleka sojowego. Taka bomba witaminowa. Podaje się to w postaci kroplówki, która spływa dobre 3h. Mi Paśnik przysłał receptę i koleżanka mi przychodziła podłączać. Łącznie zrobiła mi 5 wlewów z Intralipidu. Za 5tym razem nawet już jej nie wołałam do odłączenia kroplówki, zrobiłam to sama;) mój mąż nie miał odwagi, specjalnie przedłużał rozmowę telefoniczną z mamusią, bym tylko sama to zrobiła:) A że ja hardcor w tych tematach, to heja;) Nie jest droższe, bo buteleczka to koszt 40zł. plus wiadomo wężyki i inne przybory do podłączenia kroplówki, igły itd...;p

@burczuś A co ten intralipid daje? On dziala jak szczepienia? Czy to sie podaje dopiero w ciazy? Rozumiem, ze u Ciebie sie to nie sprawdzilo? Poronilas na tym? To sie laczy ze sterydem? Sorry, ze tak wypytuje ale rozwazam to a nie znam nikogo co to stosowal.

@dżoł Ja przyznam szczerze, ze jade do Pasnika aby porozmawiac o roznych rozwiazaniach innych niz szczepienia. Bo szczepien sie boje. W ostatecznosci sie na nie zdecyduje ale wole chyba raz sprobowac jeszcze na lekach wiekszych dawkach plus moze ten intralipid albo ten accofil.

@burczuś Intralioid jest wewnatrzmaciczny? Ty bralas tez accofil? Jak to mozna porownac?
A faceci hmm no coz :D:D nigdy by nie wytrzymali tego co my.. Taka silna plec ;)

Ja juz dziewczyny wyszlam ze szpitala, immunoglobulina podana. Recepta na antybiotyk jest :)

reklama
@burczuś A co ten intralipid daje? On dziala jak szczepienia? Czy to sie podaje dopiero w ciazy? Rozumiem, ze u Ciebie sie to nie sprawdzilo? Poronilas na tym? To sie laczy ze sterydem? Sorry, ze tak wypytuje ale rozwazam to a nie znam nikogo co to stosowal.

@dżoł Ja przyznam szczerze, ze jade do Pasnika aby porozmawiac o roznych rozwiazaniach innych niz szczepienia. Bo szczepien sie boje. W ostatecznosci sie na nie zdecyduje ale wole chyba raz sprobowac jeszcze na lekach wiekszych dawkach plus moze ten intralipid albo ten accofil.

@burczuś Intralioid jest wewnatrzmaciczny? Ty bralas tez accofil? Jak to mozna porownac?
A faceci hmm no coz :D:D nigdy by nie wytrzymali tego co my.. Taka silna plec ;)

Ja juz dziewczyny wyszlam ze szpitala, immunoglobulina podana. Recepta na antybiotyk jest :)
Dziewczynki odpiszę potem bo już wychodzę z pracy.
Na szybko-to można zamiast ale i łącznie ze szczepieniami.
Ja miałam dożylnio. Poroniłam na tym,ale może dlatego,że za późno mi podali? Koleżanka urodziła na intralipidzie:)

Do góry