reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova ufff, że fak to się skończyło. Dzielna babka z ciebie [emoji4] też uważam, że warto walczyć o sobie. Super, że udało się bez zabiegu i że weekend już w domku z m będziesz mieć [emoji8] Czuję się wywołana [emoji6] z tym pytaniem o intralipid: Paśnik zaleca go przy wysokich komórkach NK. Wtedy standardowo dwie dawki wypisuje. Przed owu czy transferem. Można łączyć ze sterydem. To nie to samo co szczepienia, działa na innym polu... Kochana, dużo w twojej głowie pytań jest... dopóki nie masz wyników, trudno jest ocenić jakie zalecenia będą. Wiem, że chcesz być przygotowana na wszystko, ale czasem tak się nie da... ja też nie chciałam szczepień i co usłyszałam: bez szczepień się Pani nie uda. No i dupa z marzeniami o lajtowym leczeniu farmakologicznym, przez które i tak de facto musiałam przejść, nie raz... Wiec kochana, u ciebie wyjaśni się po wizycie i badaniach.
@Funja90 niezła poprawa [emoji4]

reklama
@edloteh Masz racje musze poczekac na wyniki i badania w ogole ;) Dziekuje za wyjasnienie.

U ciebie ile trwaja juz szczepienia? Wy staracie sie naturalnie czy transfer teraz?
@burczuś Dzieki za info :)

Dziewczyny jak ktos jest chetny mam do wydania 11 zastrzykow clexane 0,4
Clexane 0,6 juz wydalam i encorton.
Piszcie jak macie potrzebę :biggrin2:

Właśnie czytałam z ciekawości o tych komórkach NK , bo nachodziło mnie żeby je zbadać ....ale przeczytałam co to jest i wg , różne historie kobiet itd. i doszłam do wniosku , że jeśli chodzi o te wlewy itd. to ja bym się tak od razu nie zdecydowała póki co na swoim przykładzie ... czytałam , że kobiety traciły ciąże na wczesnym etapie po 6 czy 9 i więcej razy zanim zastosowano u nich taką metodę .
I tak myślę sobie poroniłam raz gdzie ciąża zatrzymała się w rozwoju , drugi raz puste jajo teraz biochemiczna ... chyba jeszcze za wcześnie żeby iść w głęboką immunologię . Nie miałam jeszcze ciąży prowadzonej na tych lekach , które mam :/ może tak jak u większości z Was uda mi się jeszcze donosić kiedy organizm będzie na to gotowy . Ale na wizycie zapytam lekarza co on na ten temat wg powie .

Jakie Wy macie doświaczenia z tymi NK ? nie interesowałam się tym wcześniej a jak ich jest za dużo to ma wpływ na poronienia i moze warto wiedziec ile ich jest ;/

@roxie123 Mi ten prof. w Warszawie mowil o NK, ze one sa bardzo wazne a on nie byl zwolennikiem szczepien. Wiec cos w tym chyba jest. Ja tego tez nigdy nie badalam ale teraz mam zamiar zbadac wszystko. Niestety po kilku poronieniach orgaznim tez sie troche przestawia i pewne wyniki moga wyjsc inaczej niz kiedys np. zespol antyfospolipidowy.
Podobno komorki NK moga byc nawet inne w kazdym cyklu. Ale ich zle parametry moga juz rzutowac na leczenie.
Moze zbadaj to, chyba warto. Ja mysle, jak u Ciebie nigdy nie bylo zarodka z sercem to moze jednak warto cos pobadac z tej immunologii.
On mi tlumaczyl, ze wlasnie zupelnie inne jest poronie, obumarcie zarodka to jakby wskazuja na inne czynniki. Za obumarciem przemawiaja problemy z krzepliwoscia, immunologia. Brak zarodka, biochemiczne to w kierunku immunologii chyba. Moze dziewczyny cos podpowiedza?
Mi zwracal uwage na te bole i mocne krwawienia u mnie i zyjacy zarodek.

@pixi.nova nie chce robić nic na własną rękę... chciałabym na razie spróbować ciążę na sterydzie i zastrzykach ... wydaje mi się , że to jest loteria ;/ badania robiłam końcem kwietnia nie wyszedł mi ani zespół a. ani nic z takich rzeczy , które by coś tam pokazywały . Jeśli jednak nie uda się donosić kolejnej ciąży i kolejnej na tych lekach to wtedy pojadę do dużego miasta do jakiejś kliniki .
Na razie chce sobie dac czas i szansę ...

Jakie badania teraz będziesz robić ?

Ostatnia edycja:
@pixi.nova ja miałam po 3 na pewno, a nawrt nie wiem czy nie 4 na raz. We wrocku w szpitalu klinicznym nie biorą od razu na zabieg. 2 dni N tabletkach to standard - chyba, ze ktoś chce zabieg.
Immunoglobuliny dostałam za każdym razem na drugi dzuen po przyjęciu. Gdzie jue było nawrt decyzji czy będzie farmakologia czy zabieg. Bez problemu. Prwnie mają tona miejscu u siebie.
A który szpital nazywasz klinicznym? To to samo co Kliniki (Chalubinskiego)? Czy ty mówisz o Borowskiej?

@edloteh Masz racje musze poczekac na wyniki i badania w ogole ;) Dziekuje za wyjasnienie.

U ciebie ile trwaja juz szczepienia? Wy staracie sie naturalnie czy transfer teraz?
@burczuś Dzieki za info :)

Dziewczyny jak ktos jest chetny mam do wydania 11 zastrzykow clexane 0,4
Clexane 0,6 juz wydalam i encorton.
Piszcie jak macie potrzebę :biggrin2:

Ja chętnie wezmę clexane :)

@bertha Uniwersytecki Szpital Kliniczny Borowska :) Teraz to uniwersytetu medycznego, kiedyś Akademii medycznej. Ah te zmiany nazewnictwa....
Chiciaz faktycznie utarło się, ze Kliniki to na Chalubinskuego.

reklama
Do góry