reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@roxie123 10 to dla wiekszosci kraju wyplaty a dla nas oplaty[emoji4]
Ale to fakt jestesmy niezalezni.
Tylko moj M nawet jak wraca z pracy to od zawsze cos tam dlubie.

Ja tez mialam swoj salon fryzjerski,swoj ale z kolezanka.
Po poronieniu mimo tego,ze bardzo to lubialam zrezygnowalam,bo nic nie bylo dla mnie tak wazne jak dziecko.
A wiedzialam ,ze na nastepna ciaze dmuchac.
W sumie M i tak potrzebowal pomocy,w swojej firmie wiec nie ogarnelabym mojego salonu ,pracy po 8-10 h 6 dni w tyg ,jemu pomoc i jeszcze mieszkanie i budowa ,oj nie,nie ,nie
Dlatego stwierdzilismy ,ze bede pomagac w sklepie.

@ovli22 to przemyslcie powaznie powrot[emoji5]
Wiesz co dla mnie to poronienie bylo trudne,ale wiedziaalam,ze robie to dla nasteonej dzidzi.
Latwo nie bylo,ciaza byla dosc duza wiec krwaweienie spore,musialam bardzo sie powstrzymywac zeby nie zjechac sobie paychiki:/
Ale szczerze?ciesze sie ,ze tak wyszlo bo moze szyjka bedzie dluzej sprawna,a to bylo dla mnie priorytetem.
Ps mam wysoki prog bolu mnie nic a nic nie bolalo.
Albo kazdy reaguje inaczej.
Oczywiscie bylam w szpitalu.
Ale moj drugi lekarz ,powiedzial potem ,ze to byla za wysoka ciaza na tabletki,na szczescie skonczylo sie dobrze,a z om mialam wtedy prawie 12 tygodni.

@bea25ta hahah czytam i mysle jak mozna sie utopic w jacuzzi ...juz wiem hahha

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@pixi.nova kochana trzymam kciuki jestem z Tobą bądź dzielna. Ja nigdy nie miałam tabletek bo mnie nic nie ruszało zresztą byłam zbyt załamana bardzo to przeżyłam.

@Funia90 kochana zgadzam się z Tobą żeby coś mieć trzeba zapiepszać ja nie raz siedziałam po 12 h w pracy może fizycznie nie pracowałam ale jak wychodziłam to byłam pijana od komputera. Nie raz nie dwa płakałam mężowi w mankiet, że mam dość , mobingu itd ale leczenie drogie, mieszkanie też chcieliśmy mieć swoje itd samo życie same wiecie

@bea25ta kochana dziś jeszcze przyszły pościele i te wszystkie ochraniacze, rożki do tego kupiliśmy dziś wanienkę i staniki do karmienia itd i dziś właśnie dzwonili że meble do odebrania tzn komoda i łóżeczko ale też jestem jeszcze nie gotowa żeby to wszystko odebrać. Cieszę się , że u Was wszystko dobrze mala kopie i to najważniejsze oby do przodu odzywaj się

@ovli22 kochana wracajcie do domu w pl też jest fajnie a dużo juz macie najwyższe mieszkanie a praca się znajdzie

@bea25ta dobre z jacuzzi a ja pojechałam na saunę swojego czasu chodziłam 2-4 razy w tygodniu ale ze ok 20:00 siedze sama juz taka wyluzowana wchodzi facet ok 40 lat owinięte ręcznikiem siada i wyciaga pytona a ja patrzę myślę wiać czy co ale na szczęście weszło 2 innych i go wygonili od zboków wyzwali i siedziałam z dwoma koksami haha

Ostatnia edycja:
Powiem Wam że mieć działalność nie jest tak kolorowo pieniądze może lepsze nikt Ci nie rządzi ale w moim przypadku praca od rana do wieczora kiedyś nawet nocki zapytam az serce odmowilo posłuszeństwa i od tamtego roku wrzuciłam na luz teraz walczę o dziecko pieniądze nie mają dla mnie wartość najważniejsze żeby na leki i lekarzy wystarczyło trochę to przykre ale żyje nadzieją że kiedyś dziecko to wszystko mi wynagrodzi.
W poniedziałek jadę na drożnosc też od kwietnia nie mogę zajść mam nadzieję że szczepienia nie namieszaly tak bardzo w moim organizmie pozdrawiam Was buziaki

@marshia ja mam taka recepte, ale jest bez ryczaltu i chwilowo nie moge sobie pozwolic. Jak chcesz to napisz. A i to neoparin jest a nie clecsan

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 teraz mam przynjamniej wolne te soboty,szczerze dzieki temu zaczelam zyc jak czlowiek,przez tyle lat w zawodzie harowalam jak dziki osiol.
Bo zawsze kazdy musial miec zrobione wlosy,a dwa to czego Ty sie boisz ,Zusy ,czynsze ,ogrzewnaie,podatki nosz glowa mala na to[emoji32]a ile ograniania,zamowienia,papiery,sprzatanie w salonie i jeszcze robic tak ,zeby kazdy byl zadowolony.
Przez pierwsze pol roku klientki nie chcialy mi dac zyc jak zamknelam,teraz jest lpeij,czy wroce do zawodu,hmm kocham to ale szczerze to mnie tak zmeczylo,tak bardzo trzeba sie temu poswiecac,poki bylam tylko mezatka okej,ale bylam wykonczona mezatka.
Natomiast przy dzieciach i duzym domu,nie dam rady pracowac w zawodzie.
Wykoncze sie .
Spodobalo mi sie to jak jest teraz,jestesmy zadowoleni ,a przynajmniej mam czas zeby obiad jak czlowiek zrobic a nie do 1 w nocy w garach grzebac:/

Teraz liczy sie dla nas tylko niunia.
Choc powiem Wam ,ze na poczatku bylo mi dziwnie bez "swojej" kasy,wiecie ,zawsze bylam niezalezna.
I balam sie jak to bedzie ,jak M mi nie da pieniedzy ale na szczescie sie dogadujemy.
Choc wyplaty mi nie daje[emoji23]
Ale nie narzekam ,mamy teraz wspolne pieniazki i nie bylo nigdy tak zebym nie mogla sama o czyms zdecydowac.
Wczesniej tez mielismy wspolne ale wiecie ,zarobione to zarobione[emoji6]

No i niestety za darmo nic nie ma:/ tak jak piszesz @Porzeczka1234 wszystko kosztuje,badania,leki,budujemy dom,mamy samochody i samo zycie ile kosztuje,takze trzeba robic,nie ma nic za darmo[emoji4]
Ale wiecie co ja to bym sie nudzila bez pracy,ona daje mi kopa,im wiecej mam na glowie tym wiecej jestem w stanie zrobic[emoji4]

@Porzeczka1234 haha to samo miałam pisać [emoji23][emoji23][emoji23]
@Funia90 wierzę że zapierdziel ...
Ale teraz wyszło Wam na dobre [emoji4] mój M wrócił właśnie i w końcu coś zjem bo się nie zczolgalam z łóżka cały dzień...

Dziewczyny co Wam jest wiadomo na temat ziół Sroki ?
Na co to jest i czy działa?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Porzeczka tam masz racje mieszkanie najważniejsze a paca się znajdzie ;) tego właśnie się nie boje bi zawsze pracowałam i tak jak @funia lubię być niezależna i nie wyobrażam sobie siedzieć z dupa w domu bez powodu . Nie z takich ludzi [emoji85]jestem .
Mój M tez jest bardzo pracowity i wie jak zarobić na rodzinkę ;)
Wiem , że sobie poradzimy ! Przyjechaliśmy 10 lat temu do Londynu bez pracy , pieniędzy i języka [emoji844]
Z pełną walizka wałówy świńskiej z maminym słoikami z bigosem i kotletami ha ha .

Nie wiem czy wiecie ale większość Polaków mieszka w uk razem z innymi ludźmi np ; ja [emoji33]

Jeśli chce się coś odłożyć to tak trzeba żyć bo mieszkania do wynajęcia w Londynie są kosmiczne drogie i szkoda mi całej mojej wypłaty dawać komuś na wynajem .
Dlatego tez jestem już tym zmęczona ! Tymi ludźmi itd .

Dzięki dziewczyny za wysłuchanie i rady - porady . Buźki wysłałam

reklama
@Porzeczka1234 @roxie123 hahaha tylko czekalam na to pytanie[emoji16]yhm,chetnie ale po macierzynskim[emoji12]
Co bedziesz jadla dobrego?
Ja mam dzis smaka na wszytsko i na konia z kopytami tez[emoji23]
Ziola ojca sroki ,slyszalam cos o nich ,nie wiem czy nie na lepsza owu ,ale nie uzywalam i nie pamietam[emoji4]

Do góry